torsdag 10 april 2008

Fortsättning lampor..

Idag visar jag några lampor till! För ett tag sen utmanade Marie med vita ranunkler dom som ville, att visa sina favoritlampor. Jag fortsätter visningen av mina lampor idag. Den första syns inte riktigt, men är en klar favorit hos mig trots att jag haft den länge. Det är en mörkbrun fot i mässing med svart linneskärm. Den står i vårt vackra matrum.Den andra lampan har vi två utav, dom är våra sänglampor. Foten kommer från Holland och till den en enkel linneskärm, också en klar favorit.

Den tredje är lite hopkok. Skärmen kommer från Lisbeth Dahl men foten är en gammal jag hade. Söt är den i alla fall.
Den fjärde och sista satt i det gamla köket när vi köpte huset. Den är jag jätte glad för. Vi har haft fler runda också men lyckats slå sönder kuporna tyvärr. Brukar spana när jag är på loppis eller auktion efter nya.

Idag har jag varit i Älvsjö på trädgårdsmässan. Det är verkligen en fröjd för öga och sinne att gå runt bland alla underbara växter och saker. Tyvärr glömde jag kameran, synd för det fanns en hel del att fota och minnas. Jag fick i alla fall med mig lite pelargonsticklingar, lite pynt, och Leilas senaste bok med mig hem. Hade kunnat köpt mycket mer, jag ångrar alltid när jag kommit hem att jag inte slog till. Är det någon som känner igen sig? Ändå har jag blivit bättre på att shoppa när jag ser något sen jag fick barn, för nu finns inte tiden att vela.
Det fanns några utställare som stack ut och jag måste berömma tjejerna på Årstiden. Dom är så duktiga. I år tilltalade deras monter mig verkligen (fast det gör den alltid)!

Ha en underbar Helg!

kramar
Karin

Dagens citat från min burk,
Ett litet moln kan skyla både sol och måne. Ordspråk

14 kommentarer:

Anonym sa...

UNDERBAR kökslampa... vet du vem som tillverkar den?

Kristin sa...

Hej hej Karin! Vad härligt att gå på mässa! Kan längta efter att "komma ut" lite, man är ju rätt låst hemma med liten bebis. Det typ roligaste vi gör är att åka till Kvantum och handla! Nej, nu var jag lite elak, jag är en riktig "hemmakatt" som gillar att vara hemma, egentligen är jag rätt nöjd med det - åtminstone för ett tag. Imorgon ska jag däremot iväg på hästevenemang, vår första uppfödning har blivit 3 år och ska visas på utställning för att ev bli godkänd avelshingst. Spännande. Det är inte vi som äger honom längre, utan jag ska vara publik bara - det ska bli skönt att komma iväg!

Vilka jättefina lampor du har, verkligen snygga. Ni verkar ha rätt högt i tak så att det gör sig med hängande lampor. Vi har tyvärr väldigt låg i tak (2,25 på bottenvåningen och bara 2,02 på övervåningen - där det inte är snedtak) så vi kan knappt ha något annat än plafondlampor, det är irriterande!

Ha en jätteskön helg och mys med familjen! :-D

Kram från Kristin

hemtrevnad marie sa...

Så fina lampor!
Gillade speciellt den översta!
Så härligt det lät med mässan.... Jag har ju aldrig varit på Årstiden ...men allt man sett under åren både från butiken och deras hem är bara ljuvligt!!
Ha en härlig helg!!!
Kraaam

Radhusdrömmar sa...

Hej! vad kul att höra att mässan var bra. Jag ska dit imorgon.
Vilka fina lampor du visar.

Ha en bra helg!

Kram Johanna

Marie sa...

Hej Karin!
Så många vackra lampor du visar! Gillade den översta bilden väldigt mycket, det var så vackert arrangerat.
Lyckliga dig som varit på Trädgårdsmässan, där hade jag också gärna velat gå omkring och kika. Kan tänka mig att Årstidens monter var vacker!

Ha en riktigt trevlig helg!
Kram Marie

IKT i min vardag sa...

Det är roligt med mässor! Så mycket inspiration på en enda gång. Din kökslampa är verkligen häftig, har aldrig sett en sådan förut. Leilas kokbok blir nästa"kokboksroman" som jag köper...

Kram ♥

Living by Milla sa...

Åh, vad kul att få gå på mässa och få en massa härlig inspiration !!!

Fina lampor du har, gillar särskilt den i köket, snygg!!!

Nope...jag har absolut inga som helst problem med att shoppa utan slår oftast till direkt!!!:)

Ha en härlig helg!
kram
Camilla

Lily of the valley sa...

Härliga lampor!
Jag kan tänka mig att det finns ett enormt utbud av VILL HA på Älvsjömässan!
Jag känner igen mig! Jag går fortfarande och grämer mig för att jag inte köpte en odlingsklocka med fat i betong och porslin(vit med blå blom/lövslingor)på trädgårdsmässan "Trädgårdsliv" i Malmö för en månad sedan.
Ha en trevlig helg
kram Lily

Hannis sa...

Men så mycket fina lampor!!
Och vad kul med mässan, i varje fall när man har gröna fingrar som du=))

Hoppas du får en fin och lugn helg//Kram Hannis

Annie - Annalunda sa...

Jättefina lampor!!!! Jag gillar också lampor... jag har kupor och är på jakt efter hållarna... :)

Ha en skön helg kära Karin!

Kram Annie

A home far away sa...

Vilka fina lampor du har. Jag saknar att kunna ha hängande lampor här i Singapore, eftersom vi hyr lägenheten så ville inte hyresvärden ta ner takfläkarna. pust! Men snart ska vi flytta till hus här hoppas jag och då blir det ändring:-)

Lea sa...

Tjenamoss!
Så himla kul att få gå på trädgårdsmässan jag känner igen det där med att ångra sig..:-)
Så fina lampor du visar!
Ha en fortsatt trevlig söndag./Lea

alidas sommaräng sa...

Jag skulle också velat vara på trädgårdsmässan men i år hade jag totalt glömt bort den,- så det att jobba istället! Och Årstiden en absolut favorit om man är i Stockholm. Kram.L

Hannis sa...

Halloj=))
Kikar in för att önska dig en fin vecka.

Må väl//Kram Hannis