tisdag 8 april 2008

Förkläde för klädnypor...

Jag köpte det här söta förklädet när jag var i Malmköping, en liten pitoresk trästad lik Mariefred. Maria som har butiken berättade att hon hade ett sånt när hennes barn var små och hon skulle hänga bebiskläder på tork. Själv tyckte hon det var perfekt att ha småsaker som nappar eller annat i också och nu hade hon sytt några till sin butik.
Det är många av er som hört av sig och undrat hur det är sytt och jag ska försöka visa.

Monogrammet eller nederkanten blir framstycke på fickan ca 20 cm. Vik sen ner handduken på insidan. Den är fäst med lite stygn i underkant på mitten. Sen blir det som blir kvar uppvikt och blir baksidan, ca 30 cm totalt. Sidorna är hopsydda och två band att knyta förklädet med är fästa i övre hörnen, och likaså fickans övre hörn är sydda (se nedersta hörnet på min suddiga bild). Det här var inte lätt att förklara, jag hoppas ni kan klura ut det!!




Vi har varit på en liten minisemester i Dalarna. Först var vi vid Leksand i en liten by som heter Bastberg. Den ligger långt upp på berget med en fantastisk utsikt över Siljan. Sen var vi i Orsa och bodde i en Fäbodsby som heter Fryksås. Utsikten här var inte sämre den. Jag hann besöka några loppisar och butiker bla Lantliv i Leksand, har läst om den flera ggr så det var kul att se. Tvärr blev det inte så mycket shopping för våran bil var proppfull med barnvagn och packning. Synd för jag hittade flera bord och hyllor jag gärna tagit med hem!!


Hoppas ni lyckas sy förklädet och ha en fortsatt bra vecka!
kramar
Karin

Dagens citat från min burk,
Satsa på mycket frisk luft när du behöver tänka.

11 kommentarer:

Living by Milla sa...

Hej Karin !
Vad trevligt med en liten minisemester ! Förstår din frustration... synd att ni hade så fullt i bilen !

Tack för beskrivningen av förklädet, ska nog provsy ett.

Ha det gott !
kram
Camilla
Ps! Har glömt bort att berätta att det är Karin K som är vår gemensamma vän ! Jag känner henne genom en god vän till mig.

Ljuva ro sa...

Visst får du länka, det är bara roligt! Vilket finfint förkläde, ska nog sy mig ett! Kramar!

Dubbelörn sa...

Jag som var inne hos Maria för ett tag sedan o såg detta förkläde men slog inte till den gången... Får nog ta en sväng förbi henne igen. Nu har ju uthängstvättsäsongen börjat ;)

hemtrevnad marie sa...

Hej Karin!!
Så härligt det låter med er resa!!
Fryksås har jag läst om , men aldrig vart där...Lantliv har jag däremot besökt, men det var några år sedan...mycket fint där....
Förstår precis vad du menar med att inte få plats med det man vill ha med.... vi brukar vara på auktioner med... det är sååå frustrerande att bara få köpa små saker... nä, man skulle ha haft en stor husbil!!
Men en gång fick vi faktiskt med oss det ovala gustavianska soffbordet vi har från mora... vet inte riktigt hur... men det var jag som satt trångt, och farligt säkert....
Den där förklädespåsen är jättefin ,men jag är ju allergisk mot symaskiner, nål och tråd, så det får nog va för min del...SUCK!
Ha en härlig Tisdag!!
Kram

Lily of the valley sa...

Så söt förkläde, kan tänka mig att det är mycket praktiskt när man har små barn.
Jag gillar ditt citat.
Ha en fortsatt härlig vecka
kram Lily

Hannis sa...

Även om din förklaring var lättförstådd så törs jag nog inte ge mig på detta=))
Men det är så fint!

Vad skönt för er med minisemester!
Kan förstå att det inte gick in så mycket mer i bilen när hela familjen var med=))

Själv ska jag ner och lämna en häst i Västervik snart och eftersom att transporten är tom på vägen hem så tänkte jag passa på!
Har dock inte talat om det för mitt resesällskap än...

Ha en fin vecka Vännen/Kram Hannis

Kristin sa...

Hej Karin! Kul med minisemester. Vi har gjort det ett par gånger (senast Visby-weekend i höstas, står om den på bloggen) och det är nästan bättre än "vanliga" semester tycker jag! Man kommer iväg när man inte vanligtvis åker på semester, och man unnar sig nästan lite mer när man är borta kort tid än längre.

Det är ju alltid när man inte har någon plats i bilen eller pengar i plånboken som man hittar de bästa grejorna! Vad retfullt!!! Du får kanske ringa upp affären och fråga om de kan skicka med bussgods, det brukar inte bli så dyrt? - Om du verkligen ångrar dig, alltså...

Här är det fortsatt grått och kallt idag, jag hoppas ni har bättre väder, idag inbjuder det inte till någon direkt utevistelse...

Kram och ha det så bra!!!!

/Kristin

Kristin sa...

Hej Karin!
Det går att skicka lite större möbler med bussgods, kolla med dem (www.bussgods.se). Min pappa startade Qvarnarps Byggnadsvårdsbutik (länk på min blogg) - men har nu sålt den vidare - och då var det väldigt nytt med byggnadsvård, och de skickade varor till kunder över hela landet med bussgods, både större och mindre paket. Själv har jag fått paket med bussgods när jag köpt grejor på Tradera. Det är helt klart värt att kolla upp!

Riktigt aprilväder här nu, ena minuten stora snöflingor, nästa minut soligt. Uschiamig, jag vill ha BARA VÅR OCH VARMT nu...!

Kram från Kristin

IKT i min vardag sa...

Vilket charmigt förkläde, vore kul att testa att sy något liknade. Härlig liten resa ni varit ute på.

Kram

Marie sa...

Förklädet är så gulligt, tack för beskrivningen! Mina sykunskaper är nog inte tillräckliga, men man kan ju alltid fråga mamma, hihi.

Vad härligt med en liten minisemester! Vi åker till Danmark över helgen om några veckor, ska bli sååå roligt!

Ha en bra torsdag!
Kram Marie

Linneagården sa...

Verkligen sött förkläde. Jag tror de to.m broderade ordet "klädnypor" fram förr i tiden. Tänk vad mycket snyggt dom gjorde då!
Man får väl "leta" sig ett i sommar på (ALLA) auktioner jag tänker besöka, hihi.

Härigt med en resa till Dalarna, såhär mitt i vintern. (det snöar hos oss, har 40-50cm..)
Kram /madelene