tisdag 24 juni 2008

Fortsättnig verandan...

Idag visar jag en annan del av min veranda. Här stod min käre makes arbetsbord under vinterhalvåret. Nu är han pappaledig så det har gett plats åt min gamla fåtölj. Här är det skönt att ta en liten middagslur med dörrarna öppna, för det är faktiskt ganska svalt här mitt på dan! Som ni ser så har vi ganska mycket grönt utanför. Det står b la en enorm lönn som skuggar huset under dom varmaste timmarna. Den är vi evigt tacksamma för.


Mitt olivträd står kvar inne, och har växt till sig rejält. Inte så mycket på höjden dock utan mest på bredden. Det måste nog beskäras, men jag vet inte alls när det görs bäst. Det är också många små svarta oliver på det! Inte vet jag om dom kommer att bli stora men vi får se.

Jag fotade en närbild så ni skulle få se min underbara rosrabatt utanför med min favorit, Maidens Blush. Nu syns det tyvärr inte så bra, men det som däremot syns är mitt olivträd som brett ut sig över min underbara kvinnobyst. Skulle nog varit mer observant och varit framme där med sekatören innan jag fotade, fniss!! Avslutar med en närbild igen på denna ljuvligt doftande ros.En fortsatt skön vecka önskar jag er alla!


Varmaste kramarna.


Karin

8 kommentarer:

timelesshome annika sa...

Grönt är skönt!
Vilken mysig hörna hoppas ni ger er själva tid att mysa. Förut kunde man se dig med en tidning i någon hörna, men nu får jag säga att bilden på min nät hinna är Karin med sin dator eller kamera som klurar på nästa inlägg i sin fåtölj.(till min fördel) Vilken rolig utvecking.
Keep on blgging.
Kram Annika

hemtrevnad marie sa...

Vilken härlig veranda ni har!!
Drömmen här är ju en glasveranda som du vet, men Guben min säger att det ligger inom en 10-års period....suck!
roligt att olivträdet trivs....själv har jag inte vågat köpa nåt än....det får väl bli om det är en väldig rea nån gång.....tar väl död på det direkt misstänker jag!
rosen är verkligen ljuvlig!!
Ha en härlig onsdag!
kram

Kristin sa...

Hej Karin, vilken underbar oas att dra sig tillbaka till för att vila en stund! Vad häftigt att du lyckats få oliver på ditt olivträd. Jag har aldrig fått dem att blomma. De har däremot växt en del (i "kronan", precis som ditt). Jag har inte så jättegröna fingrar direkt så jag har varit nöjd med att de växt ;-)

Jag mailade dig tillbaka om tips. Ring mig gärna om ni har vägarna förbi, det skulle vara så himla kul om ni orkade/hade tid & lust att titta in!!!!

KRAM!
Kristin

Radhusdrömmar sa...

Fin glasveranda! Ser mysig ut den där fotöljen och i skön grön färg.
Ja rosor är ju underbara, min New Dawn ros hemma börjar blomma snart.

Ha det gott!

Kramar Johanna

Ann-Catrin / finthemma sa...

Tänk så rogivande att sitta där i den vackra gröna fåtöljen..så fint ni har det.. sitter bara här och njuter av dina sagolika bilder!!

Kram på dig A-C

Lea sa...

Vilken underbar veranda!!!
Så skojigt jag var faktiskt på Bryggmans trädgård som ligger här i Öjebyn och tittade på just Maidens Blush i måndags :-)
är lite i valet och kvalet vad jag ska satsa på. Men de var verkligen superfina.
HA det gott!
/Lea

me and alice sa...

Hej Karin!
Åh, vilken härlig veranda ni har!!! Förstår att olivträdet trivs där...
Den rosen är helt underbar. Min blommar inte ännu, men när som helst.
kram Susanne

Classic style in city sa...

en sån mysig hörna..jag vill genast krypa upp och läsa en härlig bok i den fåtöljen..

härlig blogg du har..kikar gärna tebax..ha det gott/marie