fredag 17 oktober 2008

Outlet tips!


Jag har en vänninna som bor i ett härligt gammalt hus i Kvicksund, mellen Eskilstuna och Västerås. Vi har kännt varann i många år, och båda gillar gamla hus och fina saker. I Kungsör har det öppnat en Outlet med inredning som hon är eld och lågor över. Vi har sagt så många gånger att vi ska åka dit, och nu gjorde vi slag i saken.

Den heter Q Outlet Inrednig & Design. Jag förstår att hon älskar denna butik. Mycket fint och låga priser. De har lite roliga märken som inte brukar finnas i andra outletbutiker bla Dome, Frejas Boning, Affari, Moltex, Markslöjd och Gripsholm. Många av dessa märken har jag sålt i min butik, så det var extra roligt att se. Just nu hade de fått in många nyheter, och de berättade också att de snart får in ännu mer, bådar ju gott!

Frejas Boning har många vackra rustika krukor och här fanns det mängder av dem. I den här serien fanns det också olika krukor, och denna urna med lock.

En rosljusstake som kostade 149 kronor! Många undertallrikar i bakgrunden.



Fina tennsaker och sidebord också från Frejas Boning. Bordet kostar 899 kronor! Här ser ni lite fler krukor från samma företag.



Kuddar och överkast från Dome och Moltex. Min översta bild är från Moltex hörnan och den här från Dome. Lampor fanns det också. Stor cylinder och kuddar i samma tyg.

Den här jättefräcka vasen gör sig inte rätt på min bild. Den är riktigt stor, minst 50 cm hög. Den kostar här 279 kronor, och i en stor fin plantskola i Stockholm så tar de 1299 för den!! Ett riktigt fynd om man gillar turkos.


På övervåningen fanns det mycket ljus och lyktor. Mässing har kanske inte varit så jättepopulärt, men det är på gång om man ska tro på trenderna. På en av mina bilder finns det en ljusstake i två storlekar. De kostade 100 kronor för två oavsett storlek!! Ljusbrickor och brickbord från Affari.





Mina bilder är inte de bästa. Jag hade med mig en gammal kamera och snabbfotade bara lite, men nu har i alla fall fått ett smakprov. Jag kan varmt rekommendera denna butik, både för fyndfaktorn och så är de så trevliga också.




Efter shoppingen blir man ju hungrig och nu ville Britt visa mig ett ställe som de hade hittat av en slump. Det heter Kungsudden och ligger på andra sidan ån. Jag förstår att hon ville visa mig det här mysiga cafet och resturangen som ligger vackert på en udde. Vi åt en god lunch och orkade tyvärr inte något efteråt, annars kan jag säga att deras kakbord såg helt underbart ut! Åk över ån mot Köping så ser ni skylten strax efteråt. Däremot var vi tvugna att åka till Kungsörs konditori och köpa munkar som de är kända för. Inte minst för munkarna utan också för den härligt orenoverade interiören.

Jag kan varmt rekomendera er alla att göra ett besök i denna gamla kungastad Kungsör!

Soliga hösthälsningar!

Karin
Ps Tusen tack Britt för denna härliga dag och fikat hemma hos dig!

www.qoutlet.se
Kungsudden 0227-10221

17 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Tänk det här stället ligger högst på min lista. Lokaltidningen hade ett reportage om denna butik. Så nästa vecka blir det en tur dit!


Tipset om lunchstället tar jag också till mig ;).

Önskar dig en skön helg
Kram

Lilla huset på prärien sa...

Åh vilket ställe ni har hittat!! Dit vill jag verkligen åka, vilken perfekt utflykt någon gång när jag får åka iväg helt själv tillsammans med någon tjejkompis :) Åh vad härligt!!

Fick vi inte se vad du fick med dig hem eller? ;)

Kram Jenny

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Men vilket fantastiskt ställe! Dit måste jag åka någon gång när jag tar mej uppåt era trakter! Tack för tipset!
Kram
Marie

Willewira sa...

Vilket ställe! Förstår att du var entusiastisk... det skulle jag varit!

Härligt att göra sådana turer med en god vän!

Ha en riktigt skön helg!
Kram Willewira

Ann-Catrin sa...

Tack snälla snälla du.. jag bara älskar såna där små tips.. brukar skriva upp dom och så himla kul att stanna vid när man är ute och åker!
men vilka priser.. ojoj.. perfekt då det passar den lille plånboken med!!

Ha en fin helg vännen
kram
A-C

Karin sa...

Hej Karin! Vilken härlig dag du och din vän verkar ha haft. Så mysigt att besöka en fin inredningsbutik ihop. :) Kuddarna ser verkligen helt underbara ut...

Hoppas helgen kommer bjuda på fint väder. Själv ska jag träffa ett par bloggvänner och pyssla. Mysigt! Ha det gott! Kram Karin

Ullis/Leva på landet sa...

Så mycket härligt de hade i den affären. Man blir ju glad är man hittar sådana pärlor. Får leta vidare då efter tvättmedelsburkar,

Ha en bra helg!
Kram Ullis

MODERN COUNTRY sa...

For en fint sted dere har funnet Karin! Og det beste er jo å dra med ei god venninde, vandre rundt og avslutte med riktig god mat. Javisst blir man sulten atter å ha gått rundt i mange timer. Jeg skulle selv på en liten tur i dag, men mannen har ligget og snorket helt fram til nå. Det var nemlig meningen vi skulle dra innover sammen, å så spise på et fint bakeri. Gjett om jeg ble skuffet! Jaja, jeg vi får dra neste helg kanskje. Nå skal jeg straks hoppe i dusjen, så tar jeg meg selv en tur med bilen. Er litt shoppingsugen, hihi :))

Ha en riktig mysig helg!
Gode klemmer
Aina

Angel.Pearls sa...

Underbar outlet! Textilhörnan ser verkligen intressant ut. Nya kuddar och textilier kan lätt förnya och piffa upp hemmet. Trevlig helg// AngelPearls Eva

Lallis - liv och leverne sa...

Vad mysigt!
Och inte ligger stället alltför långt ifrån mig heller. :)
Ha en riktigt fin helg.
Kram Lallis

LillaFlisan sa...

Hur kan jag ha missat denna affär????
Måste kolla upp när de har öppet!!!
Härligt att du tog så många bilder!!!



Flisan

Poppins sa...

Vilka trevliga ställen du har "upptäckt"! Jag föll speciellt för den vackra urnan du visade först i inlägget.
kram från Poppins

Annika Christensen sa...

Varför har man alltid mer smak en pengar?? Vill ha allt. Alla bloggar har ju så mycket fint.
Kul att se.
Ha det gott
Annika

Mjuka sa...

Vilken drömbutik!! SÅ roligt och hitta fina saker till fyndpriser
ha en fin söndag
kramar M

Ann-Charlotte sa...

Det skulle vara ett kul ställe att besöka..men jag får vel njuta av dina blider (suck);)
Ha en finfin söndag!
Kramisar
Ann-Charlotte

Radhusdrömmar sa...

Vad mycket fint! Och till bra priser.
Tack för tipset, men synd att det är en bit att åka.

Hoppas att helgen varit bra!

Kramar Johanna

Englagård sa...

Alldeles för långt att åka härifrån, får hoppas att nån här uppe kommer på tanken att öppna nåt liknande.
Ni verkar i alla fall ha haft en härlig dag

kram Karina