onsdag 15 oktober 2008

Rost & betong, och award!

Vilka härliga dagar vi haft här hos oss. Hösten har verkligen visat sig från sin allra vackraste sida, och jag vill bara vara ute hela tiden!


Nu får det vara slut tvättat här hos mig *fniss* så idag visar jag er lite vackert som jag har vid vår entre. Här står ett rostigt bord med några andra rostiga saker samlade. Till det så har jag några detaljer i betong. I Stallarholmens blomsterhandel så köpte jag det här fina äpplet för 85 kr, (passar mig med alla äpplen här på tomten!). Det tyckte jag verkligen var prisvärt med tanke på att detta håller ju år från år.


I mina krukor sitter det perenn ljung och murgröna. Jag gillar den perenna ljungen, den blir inte lika hög och är lite finare. Nu ska jag visa en bild på en annan kruka med ljung och en planta som jag tappat namnet på? Hjälp mig, ni vet säkert! Den är i alla fall vacker med de mörka bladen ihop med betongen, eller hur!


Här står en av mina byster. Denna kvinna med sitt lockiga hår välkomnar oss varje dag, men får nog komma in i värmen till vintern. Vi vill ju inte att hon ska frysa stackarn!

Jag har också fått en fin utmärkelse av rara A Note From..A.R. Kika in i hennes blogg, här får man alltid nya ideer! Denna vill jag skicka vidare till några härliga bloggar.

Min goa bloggvän Hannis, med Hannis hem. Hennes underbara blogg är full med tips och nya pyssel. Jag tänker på henne speciellt idag för hon har ont i öronen och ligger hemma!

Till Leva som jag. En blogg med många fina tips och vackra saker. Denna award är du väl värd, och jag tänker ofta på dig!

Till Lantluft. Här är en bloggtjej som jag faktiskt har träffat. I hennes blogg får man oftast ett väldigt gott skratt och många fina tips!

Till Leas lantliga. Lea har jag också träffat trots avståndet mellan oss. Hennes härliga blogg besöker jag mer än gärna. Här får man alltid fina tips och ideer, och så skriver hon så roligt oxå!


Jag vill återigen tacka er alla som tittar in till mig! Det är så roligt att så många nya som gamla läsare hittar hit! En riktigt skön höstvecka önskar jag er alla!


Många kramar

Karin

27 kommentarer:

MiA sa...

Åh vilka fina bilder! Lavendeln är verkligen en vacker höstblomma :)

Och grattis till awarden!

Ha en underbar dag!
MiA

Titti underkalas-eken sa...

Vad fint du har ordnat! Växten ser ut som Revsuga! Den sprider sig med utlöpare och bilder en matta av blå blommor på försommaren! Men den är fin i kruka ockå! :D /Kram Titti

Dubbelörn sa...

Tack goaste Karin! Blir verkligen så glad för dina rader :).

Din trädgård är verkligen så stämningsfull med byster o planteringar.

När ska vi ses över en fika+ ;)

Har också planterat vacker ljung i mina krukor... men så där stämningsfullt det blir det inte här *skrattar*

Kram

Willewira sa...

Tack snälla du för tipset!!
De är verkligen fina dina tvättmedelshinkar!

Fint har du också gjort ute! Gillar också den perenna ljungen bättre...
Bysten är underbar!
Känner att jag måste ut och leta lite trädgårdsgrejer. Tyvärr har jag stannat upp lite i mina trädgårdsbestyr eftersom vi är inne på att bygga till nästa år och då blir trädgården inte så rolig. Tycker inte det är någon idé att spendera pengar på den innan allt bygge är färdigt.
Men, när jag ser bysten du placerat ihop med växterna så får jag lust på shopping...

Ett stort Grattis till din Award!!
Den har hamnat rätt!!

Ha det gott vännen!
Kram Willewira

Annie - Annalunda sa...

Så jättefint och mysigt du har det Karin...det är alltid så vackert och inspirerande hos dig!

Höstkram Annie

Mjuka sa...

tack så mycket söta vännen!! Jag blir så glad och stolt
kramar Malin

Annika Christensen sa...

Nu är jag riktig sugen på höstväxter - tack för det.
Grattis till utmärkelsen.
Ha det gott själv.
Annika

Hannis sa...

Gud vad jag skrattar nu!
Du är då bara för go!
Öronen känns lite bättre i dag=))

Vackert med rost och det lila!
Klart du ska njuta av det underbara vädret!
Ut,ut och njut=))

Grattis till awarden!
Du visar alltid upp så mycket vackert från erat hem så det är inte konstigt!!

Kram Hannis

Lea sa...

TUSEN TACK!!
Så himla snällt!
Som vanligt visar du fina bilder som inspirerar oss andra.
Ha en skön kväll!
/Lea

timelesshome annika sa...

Vad fina blomster arrangemang. Grattis till utmärkelsen.
Kram Annika

Anonym sa...

Hej! Mysigt med det rostiga...växten är som sagt en revsuga, finns både rödbladig, vit-lila och en kopparaktigsort. Fina både i rabatt och krukplantering. Så när du är trött på den i krukan ska du gräva ner den i landet! Kram Tulipa

Lillstuga sa...

Vad fint du får till det!! Fina bilder!! Grattis till utmärkelsen!! Fick en jag med av Ann-Carlotte. Tänk att man blir så glad!!
kram Anna

H A N N A S - F O R M sa...

Å, så fiiint du har det..du är så duktig!!!! Och du är så SNÄLL med dina fina kommentarer..tack! DU ÄR JÄTTEDUKTIG på att fota med..visst utvecklas man hela tiden- Jag har bestämt mig för att lära mig min externa blixt i vinter då ljuset inte håller så många timmar...sen ska jag fota ett bröllop i februari som ska bli såååå kul!

KRAMISAR
Hanna

Annie - Annalunda sa...

Hej vännen!
OJ tack för den fina länkningen...så gullig du är! Tack för tipset om de underbara mattorna!!! Jätteroligt! Tog bara en snabb titt nu men ska hälsa på där igen och titta mer...så vackra... jag väver också men i mån av tid...tyvärr är det längesedan nu...kanske jag får inspiration! Det vore härligt!

Ha en underbar dag idag---här skiner solen! Kram Annie

Färjtorp sa...

Jättefina arrangemang du har gjort ute!
Betongäpplet är så fint, jag har faktiskt ett likadant =)

Rost och betong gillar jag, det blir lite rustikt över det hela!

Stor kram
Johanna

hemtrevnad marie sa...

Så vackert du har det på trappen!!
Äpplet var jättefint, var har du hittat det??
Gillar också den ljungen bäst, hade den i fjol, men iår fick jag tad på så söta röda bär...nån sa det var snöbär, men jag är inte säker... men den är fin tillsammans med murgröna som är en favorit här också!
Guben min fick faktiskt en kruka ljung, både vit och lila häromkvällen... då det var fotbollsavslutning och han är en av ledarna....den blev ju jag lika glad för:)
Ha en härlig torsdag!!
Kraam

Sea Angels sa...

Congrats on your award, very lovely. I think the colours of your heather are gorgeous, what is it about this tiem of the year that makes it so scrummy.
Hugs Lynn xx

Lallis - liv och leverne sa...

Grattis till awardet och jösses vad jag njuter när jag ser den nedersta naturbilden.Så vackert!
Kram Lallis

Anonym sa...

Hej! Svar på dina frågor - revsugan sprider sig rejält när den fått fäste (de andra färgerna jag beskrev är tyvärr försiktigare). Färgen jag använde till min "dam" är Beckers elegant matt lackfärg, vit! Ha ett bra veckoslut! Kram Tulipa

Karin sa...

Hej Karin! Grattis till utmärkelsen. Den är du och din fina blogg verkligen värd. Åhh, jag älskar både rost och betong. Två härliga material som är så fina i trädgården! Det lilla äpplet gillar jag mycket. Murgröna, revsuga men också plättar i luften är trevliga i krukor nu på hösten tycker jag!

Gillar verkligen sista bilden! Hoppas du får en fin torsdagskväll och trevlig helg! Kramar Karin

VIKTORIA sa...

Hej Karin, tack för titten.

Roligt att du var förbi utställning och att du gillade mattan. Det är den mest arbetskrävande hittills.

Jag har haft Christine på besök idag. Jag har en liten grej till dig från henne. Jag stannar till imorgon och ser om du är hemma.

Kram, kram

LillaFlisan sa...

Tänk så mycket vackert du visar jämt!!!
Älskar bysten, så fin patina...

Flisan

Ann-Charlotte sa...

Rost o betong två grejor som jag gillar o gubben inte så mycket hehehe. Ja dom är goa ungarna ;0)
Kramisar
Ann-Charlotte

Viola sa...

Grattis till din award, och vackra höstblommor i fina krukor, damen är ju för rar, har suktat på henne ett tag, ha en skön helg, kram VIOLAN

Anna sa...

Hittade till dig via Hannas form, underbart härlig blogg och vilket hus ni har ;-) Trevlig helg, kram Anna

Hem och Lycka sa...

Så snyggt, äpplet var ju smart!

Här kommer en utmärkelse till! Kika in hos mig så får du se ;-) kram

Poppins sa...

Vilka vackra saker du har vid din ytterdörr. Jag har också försökt samla lite ögonfröjd vid vår eftersom. Just under den mörka årstiden, ser jag inte så mycket annat av vår trädgård, så då blir det extra roligt att mötas av något vackert vid dörren.
Kul att du hittat till Suzanne i Georgia. Visst blir man inspirerad av henne! Men att jag inspirerat henne till att ta upp italienska, det känner jag inte till. Kanske du missförstått henne?
kram

PS Grattis till utmärkelsen!