måndag 13 oktober 2008

Vår tvättstuga del två...

Hej kära vänner! Jag hoppas ni alla haft en skön helg! Hos oss har vädret varit på sitt mest strålande humör. Igår var det verkligen helt underbart. Trots lite blåst så var det så varmt och soligt, och med alla dessa underbara färger så kan man ju inte annat än njuta!
Jag vill tacka er alla för att ni tittar in till mig. Och så många kommentarer jag fått om vår tvättstuga, jag blir verkligen jätteglad! Visst är det underbart att få ha detta utrymme nu, för i sju års tid så tvättade vi och hängde all tvätt vid vår lilla groventre. Det var ett hopplöst snubblande över tvättkorg och lakan hela tiden. Nu har vi stor plats att röra oss på, och det är verkligen en vardagslyx som var väl värd att investera i. Är man barnfamilj som vi så blir det ju en hel del tvättat också.
På bilden ser ni vårt handfat som också är härinne, vår lilla toalett ligger precis utanför. Här sitter en populär spegel har jag bland alla bloggarna. Den är från House Doctor, och finns i många storlekar och färger! I den skymtar ni vårt fönster med utsikt mot trädgården. När vi har gäster så tänder jag alltid några ljus här. Idag är ljusen till er!
Det var många av er som frågade om min tvättmedelsförvaring. Det är egentligen två ishinkar, som jag dessvärre köpt på en mässa! Det är en skopa att ta isen med, och så är de lite isolerade inuti för att hålla kylan!!! Det behövs ju dock inte här men de är perfekta att hälla
tvättmedlet i. Fråga i affärena runt er, jag har i alla fall sett några olika varianter ute i handeln!
När vi hängde tvätten förut så fanns det kopparrör i taket att hänga på. Här inne hade vi ingenting i taket och vi funderade på olika lösningar. Jag ville helst ha en sån där Engelsk träställning som man kan hissa upp och ner. Men det tyckte inte maken var lika bra. Han påpekade att vi har ju bara 2,15 i takhöjd så den ställningen skulle nog inte komma undan när man hissade upp den (vi skulle nog slå huvet i den)! Det klart fick ju erkänna att han hade rätt där, men åh så fina de är!!
Han är dock alltid så påhittig så han satte istället upp hållare och rör från Elfa med gämna mellanrum i taket. Det fungerar verkligen bra, stadiga och så syns de inte så mycket som tex tvättlinor hade gjort.



Nu önskar jag er alla en riktigt bra start på denna vecka. Och till er som letar tvättmedelsförvaring så hoppas jag ni hittar liknande tunnor. Om inte annat så kommer de nog in igen till butikerna när våren och issäsongen närmar sig!

Många kramar!
Karin

30 kommentarer:

Anonym sa...

mycket fiffigt med rören i taket och absolut snyggare än vanlig tvättlina!

Dubbelörn sa...

Vilken läcker tvättstuga!! jag som är glad över att ha fått plats för en tvättmaskin o torktumlare i badrummet på nedre plan... *aaaviiiiissss*

Jag har liknande tvätthinkar med skopa. Jag fann mina hos Mique, köpte lite modellfärg o målade en vit prick på vithinken o röd-blå-gröna prickar på kulörhinken. Snygg förvaring o så smart så t o m övriga familjemedlemmar klarar av att välja rätt tvättmedel ;).

Kram

LantlivsAnette sa...

Åhhh vilken underbar tvättstuga, vi renoverade våran för drygt ett år sedan nu, och det var väl investerade pengar, för jisses vad jag trivs där nu !!
Att hänga tvätten går som en dans...jag förstår att du trivs i din vackra tvättstuga du också...
Den där spegeln du har där, den har jag precis satt upp hemma hos oss i helgen , i rummet som jag har målat och målat hela helgen...jag visar snart !
ha en bra start på veckan
Kraam Anette

MiA sa...

Hej Karin!
Jättebra idé med rören i taket! Vi saknar också hängplats i tvättstugan. Jag får visa maken dina kort och lägga en beställning ;)

Ha en underbar dag!
MiA

Mer av allt sa...

Vilket fint rum! Jag förstår att tvättverksamheten går som en dans!! Ishinkarna var verkligen fina och rören var en fiffig idé.

Ha en bra vecka!

Titti underkalas-eken sa...

Fiffigt med rören i taket! Och den svarta spegeln var otroligt vacker mot handfatet! Själv kommer vårt lilla nuvarande kök bli tvättstuga när vi bygger ett nytt kök i ett större rum, så här fick jag ju en hel massa tips och inspiration! Tack! :D /Kram Titti

Hem och Lycka sa...

Men du, vad smart med rören! Syns ju inte såvida man inte tittar upp.. Bra lösning! kram!

Annika Christensen sa...

Wow vilken tvättstuga du har. Det måste vara underbart att tvätta.
Jag har stuvat in min tvättmaskin i vårt lilla badrum.
Kul att du tittade in. Du får gärna länka till mig så länkar jag till dig.
Välkommen tillbaka.
Annika

Lilla huset på prärien sa...

Hej Karin!! Åh vad jag längtar efter att mitt badrum/tvättrum ska bli färdigt i källaren. Det ska bli så himla skönt!! Men när jag läser om dina sju år känns det plötsligt inte som om jag ska klaga så mycket ;)

Här har det också varit sådär härligt väder - så förutom alla kalasen har jag ÄNTLIGEN fått planterat mina inhandlade rosor som stått och väntat. Hoppas nu att de klarar vintern!

Kram Jenny

P.S. Din adress? D.S.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

SÅ fint du har i tvättstugan! Det där med rör i taken var ju en kanonbra ide! Jag har linor i taket, och de hänger ju alltid ner sig, så den ide´n kanske man kan knipa om man får...
Kram
Marie

Violas Trädgård sa...

Hej! Här har jag inte varit förut - så himmelskt vackert ni bor! En härlig inspirationskälla - hit kommer jag fler gånger! Hälsn. Karin

Ann-Catrin sa...

karin!!

men vad mycket jag hade och ta igen här.. men så skänkte det mig oxå stor njutning.. vilken härligt personlig och ombonad tvättstuga..fantastiska detaljer att inspireras av... komer nog aldrig få en separat tvätttuga så där...
Det kan ju inte vara för trkigt att tvätta hemma hos er..
och så fiffigt med rören... de kan ibland eller hur...

STOR KRAM
A-C

Malin sa...

Hej Karin!
Vilket läckert handfat du hittat, verkligen ovanligt. Spegeln är ju också superfin och jag har också sett att många bloggaren har likadana =) Det går liksom trender hos inredningsbloggare =) Strutar, gamla lakan, gamla kakformar, men det är bara roligt. Själv hade jag tänkt åka på en loppis i närheten och köpa gamla kakformar så man kan göra så fina hängen som Marie/Vita Ranunkler.
Kramar Malin
Ps. Vill du ha hjälp med din sida nångång i framtiden är det bara att hojta till, jag tycker det är jätteskoj att hjälpa andra med designen =)

Vit Spets sa...

Hej!
Va mysigt att gå i skogen en härlig höstdag...

Jag måste säga att rören i taket är ju kanonbra!!!

Ha det bra
//Siv

Anonym sa...

Åh, jag blir alldeles avundsjuk på din tvättstuga, såå fint!!
Jag har nog en också, och inte så liten, men där ska rymmas så mycket, bla har jag min pysselhörna där, lillan har lite leksaker..ja, allt som inte ryms nån annanstans hamnar där:)
Tack för inspirationen än en gång:))

Viola sa...

En av de vackraste tvättstugor jag sett, lyckos dej! Ha en bra kväll, kram VIOLA

lottens vita och gröna sa...

ohhhh så fint, blir alldeles superinspirerad att fixa till i min nu!

varmrkram lotten

Heidi-anitha sa...

Hei Karin!

Så vakker blogg du har! Sittet og kost meg å nyter synet av dine fine bilder! For en fin "tvettstuga"....Mitt vaskerom er helt forferdelig, mewn det er i planen å få orden der også...blir så inspirert av dere svenske bloggere...dere er så flink til å få det så fint!

klemmer white vintage.

Sea Angels sa...

I love the way the light falls in your bathroom, the mixture of dark and light and the soft glow of the candles...so beautiful I would never want to get out of the bath ha ah.
Hugs for a lovely week
Lynn xx

Anonym sa...

Hej! På tal om dina tvättmedelshinkar så köpte jag två liknande på Bolagret men de var i zink. Jättebra är de och mycket trevligare än tvättmedelspaketen! Kramar Tulipa

Ann-Charlotte sa...

Det blir bara bättre o bättre för varje bild (suck va avis jag är).
Det blir nog att stjäla lite av dina snilleblixtar hehe.

Glöm inte att du har något att hämta hos mig ;0)

Kramisar
Ann-Charlotte

Lea sa...

Halloj!
Så fiffinurligt med rören i taket.
Jag har skrytit på din tvättstuga för min mamma idag när vi var ute på höstpromenad i solen.
Vi ska såsmåningom bygga ut huset med tvättstuga/badrum och ett till sovrum. Det gäller att samla på sig de goda idéerna och det har du ju en massa.
Ha en fortsatt skön vecka!
/Lea

H A N N A S - F O R M sa...

Heeeej vän!

Men guuuud vad fint ni har det i tvättstugan...VILL OXÅ HA!!!

Hoppas allt är bra med dig...vilken ljuvlig morgon det är, synd att man måste rusa till jobbet!

Ha det gott!
KRAM
Hanna

Mjuka sa...

Åh så fint du har det Karin!! Helt ljuvlig tvättstuga
Ha en fin dag
kramar M

Lillstuga sa...

Det var en väldigt bra idé med rör i taket. Fina bilder på en fin tvättstuga!!
Kram Anna

Tusenfröjd sa...

Så fin och praktisk trättstuga du har. Nu åker ritpapper och penna fram för nu ska det bli en ny tvättstuga här hemma! Är väldans trött på att springa ner i källaren varenda dag.
Häftigt tvättfat med tre! kranar. Hur fungerar den? Rören i taket var ju superfyndigt:-)
Kramisar Liv

Evelinas hus sa...

ÅHH vilken snygg tvättstuga! Otroligt smart anordning i taket. Det är alltid lika kul att titta in här, du har det så himla fint.
Ha det gott.
Kram Caroline

IKT i min vardag sa...

Ohhhh vilken fin tvättstuga ni har!!!
Hade jag en sådan tvättstuga hade jag tvättat mycket oftare ;-)

Kram

Tusenfröjd sa...

Jag blir bara glad att du frågade och givetvis får mer än gärna länka... så länkar jag till dig om det är ok?!
Liv

Hannis sa...

Snyggt med rören!!Smart!
Kan inte vi byta tvättstuga??
Snäääälla?*skrattar*

Visst är det helt otroligt vilket underbart höstväder?!
Hoppas du har det skönt och är ute och njuter med liten!

Kram Hannis