onsdag 25 juni 2008

Semester...








Hej på er alla, nu stänger jag några dar.!
Ja inte min riktiga butik i Mariefred, utan bloggen.
Som ni ser är bilarna startklara så vi drar iväg på lite olika utflykter.
Hoppas också vi får sola som min minsting gör (dock utan stövlar).

Ha en riktigt härlig vecka!
Många varma kramar


Karin

tisdag 24 juni 2008

Fortsättnig verandan...

Idag visar jag en annan del av min veranda. Här stod min käre makes arbetsbord under vinterhalvåret. Nu är han pappaledig så det har gett plats åt min gamla fåtölj. Här är det skönt att ta en liten middagslur med dörrarna öppna, för det är faktiskt ganska svalt här mitt på dan! Som ni ser så har vi ganska mycket grönt utanför. Det står b la en enorm lönn som skuggar huset under dom varmaste timmarna. Den är vi evigt tacksamma för.


Mitt olivträd står kvar inne, och har växt till sig rejält. Inte så mycket på höjden dock utan mest på bredden. Det måste nog beskäras, men jag vet inte alls när det görs bäst. Det är också många små svarta oliver på det! Inte vet jag om dom kommer att bli stora men vi får se.





Jag fotade en närbild så ni skulle få se min underbara rosrabatt utanför med min favorit, Maidens Blush. Nu syns det tyvärr inte så bra, men det som däremot syns är mitt olivträd som brett ut sig över min underbara kvinnobyst. Skulle nog varit mer observant och varit framme där med sekatören innan jag fotade, fniss!! Avslutar med en närbild igen på denna ljuvligt doftande ros.



En fortsatt skön vecka önskar jag er alla!


Varmaste kramarna.


Karin

söndag 22 juni 2008

Dessa dagar är över!

Hej alla, jag hoppas ni haft en riktigt skön helg! Det har vi verkligen haft, och för en gång skull var vädret på midsommarafton riktigt bra.

Idag visar jag något som inte längre förekommer hos oss. Vår ettåring håller precis på att börja gå och hans väldigt klåfingriga och nyfikna små händer är på precis allt. Därför är vackra saker på max en meters höjd ett minne blott i detta hem. Nu flyttas allt upp ett snäpp och det kommer att vara lite mindre lyktor och saker hos oss framöver tills hans upptäckarlust har lagt sig. Har ju liksom glömt bort hur det var, min åttaåring är ju inte på något längre!
Här är i alla fall en mysig hörna av vår veranda. I soffan har man en härlig utsikt över vår trädgård.




Ha nu en bra start på denna vecka, och många av er har säkert börjat sin semester så jag hoppas ni får det riktigt skönt!

Många kramar

Karin

lördag 21 juni 2008

Härliga midsommar!


En riktigt härlig midsommarhelg önskar jag er alla!
Varmaste kramarna,
Karin

onsdag 18 juni 2008

Ljuvliga Maidens Blush och utmärkelse!

Nu är det nog min bästa tid i trädgården, för mina rosor och framförallt mina pioner börjar blomma. Jag älskar dessa blommor. Men när jag tänker efter så är det nog min bästa tid mest hela tiden för alla dessa underbara blommor, kryddörter, grönsaker, frukter och bär avlöser ju varann. Min ljuvliga ros börjar att blomma mer och mer, nu kan jag plocka rosor varje dag. Det behövs för den står inte så länge inne.

Idag blev jag så där extra glad igen när jag läste mina kommentarer. Jag hade fått en fin utmärkelse av rara Lea med bloggen Leas Lantliga. Tänk att någon man aldrig träffat kan glädja en så mycket. Tack snälla du jag ger den tillbaka till dig direkt.

Nu ger jag den till fem bloggare som "gör min dag"!

Me and Alice, Susanne och Alice

Millas mirakel, Camilla

Timeless Home, Annika

I mitt paradis, Kristin

Radhusdrömmar, Johanna

Hannis hem, Hannis

Hemtrevnad i Rud, Marie

Mitt lilla hus, Lisa. Jag hittade till henne för första gången igår och Lisa gjorde verkligen min dag! En jätte härlig blogg som gör en glad helt enkelt, missa inte den.

Det blev visst några bonusar också, men det är omöjligt att välja ut bara fem för det finns så många bloggar som är toppen tycker jag!


Ha nu en fortsatt härlig midsommar vecka, med allt vad det innebär!

Många kramar!

Karin

söndag 15 juni 2008

Rosendrömmar...

Idag fortsätter jag med lite bilder från min trädgård. Jag fick många frågor om den vita rosen som var i förra inlägget. Den heter Iceberg (kallas ofta Schneewittchen fast det är fel), läste jag i en av mina rosböcker. De fina knopparna är rosa, liksom senhöstens blommor. Den blommar rikligt, länge.


Denna ros är en remontant buskros som heter Alfred Colomb. Remontant betyder att den blommar om många gånger. Den har en djup purpur färg och dofter riktigt starkt, men underbart.

Den första blomman av min favoritros har äntligen slagit ut. Den växer vid sidan av vår uteplats och doftar ljuvligt. Jag tror den heter Maiden´s Blush. Jag gissar att den har vuxit i vår trädgård väldigt länge. Jag återkommer med mer bilder på den när den är i full blom!


Här fångade jag en liten humla som borrade sig in i min vildros, en nyopnros. Den växer så generöst så den får vara kvar och på hösten så dignar den av nypon. Ska tilläga att min trädgård snarare är vildvuxen än tuktad. Vi bor ju på landet så här passar gammeldags växter bäst.

Hoppas ni alla haft en skön helg och jag önskar er en bra start på denna vecka!

Många kramar

Karin

onsdag 11 juni 2008

Rosor och utmärkelse!


Idag är jag extra glad för jag har fått två utmärkelser! Av min underbara bloggvän Hannis har jag fått kreativ blogger. Tack snälla du. Jag vet ingen bloggerska som är mer kreativ än du, därför ska du snart få något tillbaka av mig!


Min andra utmärkelse har jag fått av min nya bloggvän Katta från bloggträffen. Hennes blogg Rost & Rosor är en jag inte vill missa. Hon gör många härliga inlägg och så är hon så rar också.



Jag skickar den vidare till dessa härliga bloggar.


Hannas Form. Hannas blogg har varit ett av mina gulkorn ända sen jag upptäckte bloggvärlden. Hennes underbara bilder och omtänksamma kommentarer ger mig alltid glädje.


Hannis hem. Hannis är en av mina första kontakter här och hon har gett mig så mycket glädje och inspiration hela tiden. Som sagt, vet inte många som är så kreativa som hon.


Annalunda. Annie har en alldeles underbar blogg med så vackra bilder på blommor och vackra saker. Önskar jag hade haft en "doftdator" när jag besöker henne.


Fint hemma. Ann-Catrine är en av mina nyaste bekantskaper i bloggvärlden. Vi träffades också på bloggträffen och hennes underbara och inspirerande hem vill jag gärna besöka så ofta jag kan.





Idag har vi haft skolavslutning. Det är så rörande med alla dessa barn som sjunger Den blomstertid. Nu har vi ett härligt sommarlov framför oss.

Många sommarkramar önskar jag er alla, och fånga dagen!

Karin

måndag 9 juni 2008

Köksutsikter...


Idag visar jag utsikten från vårt köksfönster. Jag har sett flera bloggar som gjort detta, och jag gör detsamma. Det stora trädet ni ser rakt fram är ett fantastiskt äppelträd, Gravenstein. Det är det som ni ser blomma vid lilla bilden här brevid. Innan vi byggde vår veranda på baksidan satt vi ofta här under, men nu har vi vår uteplats där. Drömmen är en bänk runt trädet. Det har jag alltid tyckt sett så mysigt ut.

Vårt hus har gamla anor. Det var komministerbostad till kyrkan som ligger i närheten. Det är lite svårt att se, men landsvägen går bortom björkarna och förr stod här den stora ladugården som hörde till. Den revs på 50-talet och då drogs vägen om och björkarna planterades. På nästa bild skymtar ni vårt uthus som blev kvar. Det har jag visat i ett annat inlägg. Vi håller på att måla det Falusvart. Det blir verkligen ett lyft för gården.






En riktigt bra start på veckan önskar jag er alla!
Många kramar
Karin

torsdag 5 juni 2008

Kryddörter och ogräs..


Det är en sån underbar kväll. Ljummet och alldeles vindstilla. Här sitter jag vid vår uteplats med en kopp te och njuter. Lillkillen ligger i sin vagn och sover, resten av familjen är på cykeltur.

Jag är en tedrickare av stora mått. Skall erkännas att jag bara smakat kaffe ett par gånger och det är inget för mig. Mitt absoluta favorit te så här års är mynta te. Ta några kvistar mynta i tekannan och slå över kokhett vatten. Lätt att variera med tex citronmeliss eller svartvinbärsblad. Vill man söta det kan man ta lite honung. Det är verkligen gott och nyttigt också, perfekt med örtte på kvällskvisten.

Ogräset då, ja det har jag i vasen. Hundkex är underbara. Här har jag blandat med div grenar. Det verkar vara favoritbuketten just nu bland bloggerskorna. Har besökt flera med lika vackra buketter!


En underbar kväll med en liten bloggstund, mynta te, levande ljus och vår trädgård det är livskvalite.

En riktigt skön helg önskar jag er alla!

många kramar

Karin

söndag 1 juni 2008

Underbara sommar!


Vilken underbar helg. 29 grader i skuggan 1 Juni, det är helt otroligt. Nu närmar sig sommarlov och semestrar för många och med denna värme så känns det ju inte långt borta!
Visar idag en bild från matrummet, det är sommar även där!

En riktigt bra start på veckan önskar jag er och hoppas värmen håller sig kvar!

Många soliga kramar!
Karin