onsdag 23 september 2009

Ett skåp fyllt till brädden...

Hej alla rara vänner! När jag äntligen fått kontakt med omvärlden (teleledningen är inkopplad) igen blir jag så glad när jag öppnar bloggen. Tack för era rara kommentarer och hälsningar, det glädjer mig verkligen att se att så många kikar in hos mig :)

Idag blir det en snabbhälsning härifrån. Kakelugnen blir klar idag och jag känner för förändring i huset. Eftersom allt flyttats ut från vardagsrummet har prylar och möbler hamnat på alla möjliga tänkbara ställen och en del av dem har fått ett nytt liv när de bytt plats. Det är riktigt spännande och vi får se hur slut resultatet blir *ler*.

Den här gamla skänken tror jag inte jag visat förut, den står i biblioteket som ansluter med en stor öppning till vardags rummet. Det tjänade som tv-skåp förut, men nu är det fullt av tidningar. Jag kan bara inte slänga dem, det är ju så mycket fint i dem. Ibland önskar jag att jag kunde bestämma mig för vad jag vill ha kvar och riva ut det. Men jag tycker om så mycket och inspireras av så många olika saker så det är rent hopplöst. Hur gör ni, köper ni många tidningar och rensar ni bort dem ofta (så som jag kanske egentligen skulle vilja göra) eller är ni obotliga ekorrar som jag?

Nej jag skulle ju inte skriva så mycket idag har en massa att göra, rensa lite kanske *skrattar*!

Vi ses snart igen!

Ekorren Karin

20 kommentarer:

Made in Persbo...Carina sa...

Hej Karin!
Första gången jag tittar in till dig och jag är jätteglad att jag hittadet hit via Hannas Form.
Lägger till dig i min blogglista om det är ok så jag hittar tillbaka.

Vilket vackert skåp du har dina tidningar i! Jag har också svårt att skiljas från mina tidningar, river ur endel men det blir ju inte så ofta jag kikar bland det urrivna. Det känns roligare att bläddra i en hel tidning.
Mina tidningar förvaras under locket i kökssoffan men visst vore det mer praktiskt och lättare att komma åt dem om jag haft plats att förvara dem i ett skåp.

Jag ser fram emot att följa din blogg framöver.

Varma kramar, Carina

annashusidingtuna sa...

Hej!
Vackert skåp! Håller med om att det kan vara svårt att skiljas från vissa tidningar, men efter tex när vi hade gjort badrummet så rensade jag bort en hel del badrumsnummer, eller när jag helt enkelt tycker att en tidning är "färdigläst" vilket ju i och för sig inte händer så ofta...så nog har jag också väldigt många inredningstidningar...om jag står på loppis någon gång så brukar det vara ett toppen tillfälle att sälja för då kommer de ju till "användning" igen och det brukar kännas lättare att skiljas från dem då.
Knasig man är va? Svårt att skiljas från inredningstidningar...
Kram Anna

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin,
Jag läser verkligen mina inredningstidningar och om jag inte tycker det är något speciellt att spara ger jag bort dem. Sen har jag ju naturligtvis också ambitionen att riva ur det jag vill spara och strukturera upp i en fin pärm med en flik för vardera rum men....
Kramis Agneta

Isabella sa...

Känner igen det där dilemmat. Jag kan bara inte slänga bort tidningar. Det gör liksom lite ont i hjärtat. Och riva sönder vill jag inte heller göra. Så jag har inget bra förslag. Har dock lärt mig att med flera års lagring blir det lättare, men ändå inte lika lätt. Fast då är det lättare att ge bort till någon än bara slänga.
Fint skåp du har.

Må gott,

Isabella

Pysselpalatset sa...

Hej ekorresyster, dessvärre har jag inget bra råd... sparar alla glassiga magasin i åratal, sen får jag ett ryck ibland och tar med ett gäng till frisörn...eller vårdcentralen. Men det sker först när bokhyllan inte kan svälja ens ett A4-ark längre.... gillar ditt arr på skänken . är det plåtburkar de gråa?
ha nu gott i omstuvningen hälsar Jeanette

Lilla huset på prärien sa...

Hej Karin!!

Vilket fint gammalt skåp du har där! Ja, jag rensar ut vilt bland tidningarna för de får bara inte plats. Har jag tid river jag ut några inspirationssidor jag vill spara. Annars slänger jag bara. Det finns ju så himla mycket inspiration i så många tidningar... och bloggar ;)

Kram Jenny

Solveig sa...

For et spennende oppussingsprosjekt dere har her! Kjenner meg godt igjen siden vi også har et gammelt hus som får renovering for tiden. Ser kjempekos og spennende ut!
Ønsker deg en flott ettermiddag.
Klem fra Solveig

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Karin!
Så spännande med er kakelugn. Ska bli roligt att se slutresultatet. Jag har en liten släng av inredingstidiningsmissbruk och brukar spara alla. För ett år sedan ungefär så fick min annars så tålmodige make ett raptusutbrott på alla tidningshögar som låg och samlade damm ÖVERALLT i huset så jag påbörjade projekt utrensning. Jag har faktiskt försökt vara duktig och bara riva ut det som jag verkligen tycker om, annars så är det ju ingen riktig utrensning, men det är verkligen svårt. Jag har sedan klätt vanliga A4-pärmar med tyg (visade det i ett inlägg i våras) och satt in reportagen där. Jag tror jag är inne på tredje eller fjärde pärmen. Jag har tom varit så nitisk att jag har delat upp dem i olika kategorier: Shabby Chic, övrig inredning, trädgård och mumsiga recept. Trodde att jag hade rensat ut alla tills jag började rensa på vinden inför visningen och hittade YTTERLIGARE högar med tidningar, daterade till 2004! Dessa har jag gömt igen, fniss! Hoppsan det blev en lång kommentar,
Många kramar från Maria

Vit som snö sa...

Oh ja, obotlig ekorre vad gäller tidningar. Fick tips att riva ut favoritsidor men jag vill ha tidningen hel, inte fula pärmar som dräller.
Vilken vacker skänk o urnorna ovanpå var ljuvliga!
Ha det gott o rensa på;-)
Kram Cilla

STENLYCKA sa...

Hej!
Jag är en ekorre som har alldeles för många högar med tidningar.
Vilken härlig skänk.
Ha det gott!
Kram

Anonym sa...

Hej hej! Här kommer några rader från en som ALDRIG kan göra sig av med sina tidningar! Ett tag prenumererade jag på 10 stycken samtidigt... hm, årets tidningar finns i min närhet men resten (säkert flera ton) ligger på vinden och oroar min sambo att taket ska rasa in... =)
För övrigt har jag ett livslångt "rensa i röran"-projekt och för ett tag sedan lyckades jag skilja mig från 7 sopsäckar med kläder, puh! I helgen ska jag förhoppningsvis göra likadant med prylar som ska till en loppis - om jag är på rätt humör vill säga. =)
Ha det så jättebra och tack för att jag får ta del av din härliga blogg! Hälsn Krista

Mysiga lantliga ting sa...

Hejhej!
Vilken fin gammal skåp du har där. Perfekt förvaring ju!!! Det skulle man ha i varje rum och vrå =)

Ha en jättefin dag!
kram johanna

Karin Lindström sa...

Åh Krista, du är precis som jag! Jag håller också på att försöka plocka bort saker som jag skänker, slänger eller ska sälja på loppis, men det är så svårt. I vår drängstuga hade jag säkert 10 flyttkartonger med kläder från 20 år tillbaka. Jag lyckades också nyligen skänka bort ett par och ge till vänner men det var jobbigt *skrattar*. Det är nog ett livslångt projekt även hos oss och det är bara att inse hur man är. Men nu har jag ju i alla fall tagit ett steg i rätt riktning :)


Tack snälla du för att du lämnade en hälsning, det är så skönt att höra att man inte äe ensam! Och du är så välkommen att kika in i min blogg.

Karin

annika sa...

Att det ska vara så svårt att rensa bort grejer. Vi är ena riktiga hamstrar i vår familj. Men visst händer det att man får användning av undanlagda prylar. En dotter som flyttat hem igen för tillfället undrar över hur vi kan ha fyllt utrymmen som hon disponerade tidgare. Det gick fort och det fanns att stoppa in! Jag la till dig på min sida så jag ser vad som händer då ni flyttat runt alla grejer.
annika

SNOWWHITE-SUSSIE sa...

Gokväll,
Oj vilken fin blogg ja länkar dig så ja kan komma tillbaks hoppas de är ok.. kram sussie

Grön Iris sa...

Halloj ekorren!
Jag är nog mer av en miniekorre. När min tidningshög är tillräckligt stor rensar jag, och sparar bara om jag hittar något bra. Borde då klippa och klistra in i ett fint album, för när man väl ska leta tar det tid att hitta DEN tidningen. Fniss.
Ett skåp med dörrar är ju perfekt, då slipper man se alla högar!

Må så gott!

Kram Linda

promenader på landet sa...

Hej Karin! Vad härligt att höra att det finns fler som lever efter mottot: den som spar han har....!
Ha det så bra! Kram Maria

Solveig sa...

Tusen takk for din koselige kommentar hos meg! Du gjør meg glad:o) For et flott skap du har! Liker veldig godt tingene du har stilt opp også:o) Helt min stil.
Sitter og smiler for meg selv når jeg leser om din evne til å ta vare på ting. Jeg har det akkurat på samme måten-kaster ikke et eneste interiørblad, men samler dem alle:o) Jeg blar i dem rett som det er for å finne inspirasjon til alle mine prosjekt, og det er som oftsest nye for hver gang:o). Jovisst hoper det seg opp-så hva man skal gjøre til slutt vet ikke jeg!
Ønsker deg en flott dag og linker deg opp hos meg også. Følger spendt med din oppussing av hus og inn innbo:o)
Klem fra Solveig

Ullis/Leva på landet sa...

Så skönt att det blivit klar med kakelugnen. Ska bli kul att se hur det blir i vardagsrummet. Sålde en hel del inredningstidningar i somras på loppisen. En del ger jag också bort, men innan jag sorterar ut så tittar jag igenom ordentligt för att se om tidningen är värd att sparas.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Karin Krut sa...

Hej Karin! Jag kan inte heller slänga tidningar så snart ligger det högar överallt, man vill inte räkna efter hur mycket pengar det ligger där i varje hög ;)
Skåpet är jättefint!! Färgen är verkligen vacker :)
Ha en skön helg
Kram Karin