fredag 11 september 2009

Underbara Fredag!


Hej på er alla!

Vilket underbart väder det är, nästan sommarvärme om dagarna. I natt däremot har det varit kallt hos oss, det var fem grader vi sextiden i morse.

Kakelugnsmakarna jobbar på och vi har murbruk och slipdamm i hela huset. Just nu är det inte alls mysigt att vara inne, tur att det är så härligt ute.

I köket satte jag en bukett av snöbär och vita flox. Ser ni kransen också på ytterdörren? Det är min "pimpade" pilkrans som jag stack i lite snöbärsgrenar i. Det blev i alla fall lite fint här till helgen i "misären" *ler*.

Ha nu alla en fortsatt skön vecka och en härlig helg!

Varmaste kramarna

Karin

Ps Visste ni att snöbär kan orsaka kräkningar om man sväljer dem. Bären kan visst också ge "brännsår" på huden. Något att tänka på om man har barn!

8 kommentarer:

Gnistrande snö sa...

Hej Karin,

visst är det härligt med de här varma och soliga höstdagarna, september är verkligen en fin månad!
Måste också komma ihåg att plocka in lite vit höstflox, det är ju en av favoriterna så här års :-)

Vilken vacker kakelugn ni har! Det måste ju vara hur mysigt som helst att kunna börja elda i den, tänk när ni får tända en brasa där för första gången - vilken underbar känsla!

Önskar dig en riktigt härlig helg!

Kram
Katarina

Lauras gård sa...

Vad härligt det kommer bli för er att kunna elda i er fina kakelugn i vinter. Kul att ni hittade kvitto med årtal i den. Ni lär väl mura in ett nytt kvitto... Våra kakelugnar är också otäta. Någon gång ska i alla fall den i vardagsrummet tätas, men jag bävar för allt damm. Kram Stina

Lissboden sa...

Vad fin er kakelugn blir. Det blir mysigt att elda i den i vinter. Vi använder vår ofta när det börjar bli lite kallare. Då kan man snåla på upp-
värmningen ett tag till.
Visst har vi härligt höstväder. Jag har visserligen varit hostig några dagar men jag har kunnat lulla omkring på tomten och känna den härliga luften.
Ha en fin helg!
Kram/Maria

MiA sa...

Så enkelt och så vackert!
Det är jätteskönt att det är fredag. Imorgon blir det sovmorgon och långpromenad på trattis-jakt i skogen. Skönt :)

Önskar dej en härlig helg!
Kram MiA

becca sa...

Ja visst är det helt underbart ute nu, man får massa härliga höstkänslor =).

Trist med allt damm, det kommer ju överallt, och det känns som att man städar och städar men det blir aldrig riktigt rent.

Ha en bra helg, kram Rebecca.

Mer av allt sa...

Vad fint med de vita bären och vita blommorna! Min rosa flox har dött under vintern. De är bara borta! Så även solhattarna. Vad fint och mysigt det kommer att bli med kakelugnen! Trevlig helg!

Vit som snö sa...

Åhh vad ni kommer att njuta av er kakelugn, det är värt några dagars misär;-) Vi eldar dagligen i vår under kallare årstid, såå mysigt!
Fint att pimpa kransen med snöbär. Jag visste inte att dom kunde ge dom besvären. Bra att veta!
Kram Cilla

Em sa...

Hej Karin!
Så mysigt det kommer bli att kunna elda i den gamla vackra kakelugnen! Jag blir riktigt avundsju!!!
Måste ju passa på att fråga hur din höst ser ut? Har du några särskilda syprojekt, eller något annat spännande på gång...
Ha det gott!
Emelie