onsdag 30 december 2009

Min årskrönika 2009

Inspirerad av många trevliga årskrönikor tänkte jag nu försöka mig på en egen om mitt bloggår. Det är inte lätt att sammanfatta ett år, men här kommer i alla fall några av mina favoritminnen och bilder från 2009.

I Januari kommer ljuset åter och jag drömmer och längtar som mest efter min trädgård. Aldrig planerar jag så mycket nyplanteringar och sådder som då. Att det mest brukar bli drömmar gör inget, det är dem som gör vintern lite lättare.

Februari är en skön månad med ofta ganska fina och ljusa vinterdagar. En dag när solen tittade fram så passade jag på att fota i vårt sovrum. Jag har nästan aldrig fått så många positiva kommentarer och mejl som i det inlägget, jag minns att det gjorde mig jätteglad.

I mars var min blogg månadens blogg i favorittidningen Lantliv. Jag minns hur jag tjoade högt när jag fick deras mejl och var tvungen att ringa mamma direkt och berätta. Jag bar in två gamla fönster som jag ställde bakom skåpen i vårt vardagsrum. För övrigt plockade jag in körsbärskvistar mest hela tiden. Det var så vackert och helt beroende framkallande. Jag var tvungen att ha nya kvistar på gång hela tiden när de gamla var överblommade.

Påsken i April började bra med vackert väder och mysigt pynt, men själva påskhelgen vill jag helst förtränga. Vi låg alla sjuka utom min man som fick sitta själv med mat och soliga dagar. Påsken är annars min favorithögtid. Det är inte alls så stressigt som det är till jul och så älskar jag både den lite lättare påskmaten och sötsaker, kan det bli bättre. I år ska jag minsann ta igen vad jag missade förra året *ler*.


Sköna Maj visade sig från sin bästa sida och det fullkomligt exploderade av växtkraft. Vi satt en ljum försommarkväll under ett äppelträd och myste med nybakad banankaka minns jag, det känns väldigt långt bort just nu men snart är vi där:)


I Juni avlöser blomningarna varann. Nu blommar mina favoritpioner och i vardagsrummet fyllde jag många vaser med dem. Det är en härlig tid när man kan gå och plocka alla dessa underbara blommor. Jag tog in en gammal skåpdörr som jag hittade i ett av uthusen och fick ett fint stilleben i vardagsrummet.


Under semestern i Juli började min kära man med projekt få ordning i bagarstugan. Han hade väl helt enkelt tröttnat på alla burkar och flaskor som stod här i diverse påsar och på gamla möbler som jag släpat hem från mina loppisrundor. Han byggde väggfasta skåp så alla pinaler fick plats och skulle sätta gamla fönster som dörrar. Nu var de gamla fönstren i ganska dåligt skick så de måste kittas om och skrapas, något som hamnade på min lott. Det blev aldrig klart så det får bli ett av de första projekten 2010 när värmen kommer åter.

Augusti var en skön och semesterlat månad. Jag besökte många fina loppisar och hittade minst lika många fina fynd som bla annat den här fina solstolen. Den här dagen i mitten av augusti var solen så stark och varm minns jag, jag satt i skuggan och myste i mitt nya fynd.


I september fyndade jag den här fina trappstegen och den underbara kakburken hos mina grannar som hade loppis. Stegen har jag haft mycket användning för som tex när våra björnbär skulle skördas. Vi fick otroliga mängder björnbär i år och jag plockade säkert minst 30 liter. Mycket blev sylt och bakverk men vi har fortfarande många liter kvar i frysen. Men de kommer att gå åt, det är perfekt att blanda i smoothien i vinter.

Oktober är min födelsemånad och en av mina favoritmånader. Jag älskar hösten och denna var ju bara helt underbar med så vackert väder. Inne hade vi väldigt stökigt under september för vi lät mura om vår gamla gröna kakelugn i vardagsrummet och sätta in en gammal i vårt matrum. Det förde med sig en del ommöbleringar och det blev en rolig inredningshöst med nya lösningar i rummen.


Om oktober hade ett underbart väder så hade november verkligen motsatsen till det. Grått, mörkt och regn hela tiden. När det väl blev kallt var jag bara tvungen att ta några bilder ute, det var så vackert med all rimfrost. Annars sydde jag mest på dagarna och nätterna till julmarknaden. Det var en härligt kreativ månad i alla fall trots mörkret.


December har varit en härlig månad med mycket pyssel, bakning och härligt julfirande med släkt och vänner i huset. Jag har verkligen njutit av den här tiden och tyckt det varit jättemysigt att vara hemma lite mer och ha tid att pynta och dona. Vem vet när det blir så igen, nästa jul har jag kanske nya projekt på gång och inte alls lika mycket tid och ork som i år!

Med den här sammanfattning av mitt bloggår vill jag tacka er alla som kikar in till mig! Tack också alla mina goa bloggvänner för all er inspiration ni bjuder på i era bloggar och era rara kommentarer hos mig. Ni gör mig alla så glad varje dag *ler*.

Ha nu alla en riktigt festlig nyårsafton och en bra start på det nya året 2010.

Gott Nytt År!

Karin

34 kommentarer:

millandante sa...

Åhh så fin årskrönika!!! Den lyser igenom av kraft och värme!!! Många fina bilder där...
Önskar dig ett riktigt gott nytt år!!!!
Kram

Susanne sa...

Väldig fin Årskrönika med massa vackra bilder..massa kramar till ditt nya år som jag hoppas att jag får följa med i..Kram Susanne

LantlivsAnette sa...

ÅHHHH Wow...vilken fin krönika du har !!! Sååå mycket man ändå hinner på ett år !!
Nu vill jag önska dig ett GOTT NYTT ÅR !!!
Vi syns på det nya året !!
Tusen varma kramar från mig Anette

Lauras gård sa...

Vilken fin årskrönika! Jag njöt av varenda bild! Några kände jag igen och andra var nya för mig. Ha en riktigt fin nyårskväll! Kram Stina

Hannis sa...

Vilken härlig krönika!
Vackra bilder och mycket har blivit gjort under ert år.

Önskar dig ett bra 2010, med hälsa, glädje och kreativitet!

Stor kram Hannis

Kristin sa...

Hej Karin! Å ja, översta bilden är så himla fin, den som var med i Lantliv! :-) Det är kul att läsa en summering av året. Man minns inläggen och det är otroligt vad man kan hinna med på ett år, även om man tycker man mest är fast i diska-tvätta-lagamat-jobba-träsket för det mesta!

Du hade valt så fina bilder. När jag valde bilder till min krönika så ville jag mest välja bilder med blommor, som du gjort!

Ja, här är kallt, men vi har också -15 som ni. Nu stiger det uppåt så - ta da - det var visst bara -13 nu när jag tog ut hästarna!

Hoppas nu att ni får en jättefin nyårsafton och riktigt trevliga timmar!!!!

KRAM från oss här nere

Anonym sa...

vilken fi årskrönika, jag kommer tyvärr inte ihåg så långt bak i tiden tror jag ;)

Gott nytt år!

becca sa...

Hej Karin!
Kul att läsa om ditt år, tänk vad kul det är med bloggen när man kan gå tillbaka och se vad som hände som en dagbok.

Ha en bra kväll och ett Gott Nytt År, kram Rebecca.

Katta sa...

Vilken härlig årskrönika. Fint med rosorna i kanthöjd på lassiglasen med. Önskar dej ett gott nytt år! Kram Katta

Anonym sa...

Underbar årskrönika. Jag ser att det har hänt massor hos dig, roligt.

Jag önskar dig ett lika kreativt år 2010.

GOTT NYTT ÅR.

Krammm

Home and Lifestyle sa...

Hi Karin,

Nice to read about your year 2009 (I'm happy with the translater on your blog..!!)!! I hope to read more in 2010, I will follow you and your posts!!

Wish you a happy New Year!

Warm regards, Ingrid

Anonym sa...

Vackra bilder som gör att man får lite vårlängtan.Vi ses väl i blogg världen även nästa år=)
Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!/Annica

Änglarnas hus sa...

Vad spännande att läsa din årskrönika!!
..Jag är ganska ny som följare av din blogg och uppskattade det mycket!

Vi "ses" nästa år!!

Gott Nytt ÅR!!

Bamsekramis ifrån Sanne!!

rosenskära sa...

Tack kära Karin för det här året! Du är en fantastisk inspiratör i allt du gör. Ibland går jag in här hos dig och bara tittar för att det får mig att må bra.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig och din familj!

Lena

Lissboden sa...

Hej Karin!
Jag tittar in och njuter av alla dina fina bilder och text över året som gått.
Gott Nytt År!
Kram/Maria

liven sa...

Åh.. så fine bilder fra bloggåret!!
du viser kjempefine bilder....og det var deg vel undt å bli månedens blogger :o)
Gleder meg til å følge med deg i året som kommer og ønsker deg et godt nyttår :o)

Ljuva lantliv sa...

Så vacker årskrönika. Ser fram emot att följa dig från början under 2010. Önskar dig ett Gott Nytt År! Kram Anna

STENLYCKA sa...

Vackra bilder, vacker blogg som jag älskar att besöka. Tack för att du finns och alla rara hälsningar. Jag önskar dig all lycka 2010 och
ETT GOTT NYTT ÅR!
Stor Kram från Stenlycka

Sjarmerende GJENBRUK sa...

Nydelige minner fra 2009 du viser!
Godt nytt år kjære deg og takk for alle varme ord!
Klem fra Hanna

MiasAteljé sa...

Jag önskar dig ett riktigt
Gott Nytt År!
Kram Mia

Anonym sa...

Hejsan Karin!
Tack för en fin årskrönika - vilket härligt sätt att summera ett år som snart är till ända!

Hoppas att ni har en jättehärlig nyårsaftonskväll!

Kram från Krista

Made in Persbo...Carina sa...

Vilken härlig årskrönika!
Så ljuvliga bilder.

Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig!
Kram, Carina

Camilla sa...

Kikar in & Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År

KRAM Camilla

alegni sa...

åh, vilken fantastiskt fin årskrönika, karin! det var roligt att se alla vackra bilder, i synnerhet som jag inte följt med din blogg från start.
tack själv för alla dina vänliga kommentarer och för din vänskap. jag önskar dig och familjen en ett lyckosamt nytt år!
kram
ingela

Hanna sa...

Så mycket fina bilder.'
Gott Nytt År.
Kram
Hanna

fröken knopp sa...

vilken årskrönika!! magisk!! o vilka bilder..jag ryser!!!

Hopppas att du fick en härlig nyårsafton...!! o att du fått ett minst lika härlig 2010!!

varma kramar elin

Vända blad sa...

Vilken fin årskrönika med underbara bilder!
Önskar dig en god fortsättning på det nya året!
Kram Maria

Poppins sa...

En fin sammanfattning av ditt bloggår och så många vackra bilder! Jag önskar dig ett gott nytt år och ser fram emot fler inlägg som inspirerar!
många kramar från Poppins

pärlemor sa...

Såå trevligt att läsa, du är så duktig!
Önskar dig ett riktigt gott nytt år och jag kommer att besöka dig flitigt!
Kramar Kajsa.

Helena sa...

Så fint du visar året, blev och längta till sommaren!!
kram Helena

Mitt Egnahem sa...

Håller med alla- en vacker årskrönika! Fint att sammanfatta ett år, mycket hinns ändå med...Vill bara önska god fortsättnimg från ett vintrigt värmland/ Mitt Egnahem
PS. Hoppas du bloggar på!

Lena Skapar och Inreder sa...

Jättefin Årskrönika. Jättefina bilder. Kreativt.

Vill önska dig ett riktigt Gott nytt År. Önaska dig något riktigt bra.

Kramar Lena

Dekorerat sa...

Va härligt,du ger inspiration att ta tid och tänka på vad det här året har givit...mycket har man ju hunnit med. kram på dig och önska om ett fridfullt 2010. /Fatima

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Karin!
Vilken fin årskrönika! Minns speciellt ditt inlägg med receptet på banankaka-den har blivit en ny favorit i min familj!
Hoppas att du får ett minst lika fint 2010!
Många kramar från maria