tisdag 7 september 2010

Är väckarklockornas tid förbi!?

Min man använder sin mobil istället för veckarklocka vilket många gör idag. Själv har jag tagit över hans digitala väderstation med snooze, termometer, barometer och alarm, dock en ganska ful sak. Jag måste erkänna att det är praktisk att se temperaturen ute när man är på väg upp ur sängen. Då kan man ju planera klädvalen redan på väg in i duschen.

Men estetikern i mig skulle lätt välja en gammal väckarklocka som denna. Ingen behöver längre ha en reseklocka som då säkert var liten och praktisk men som nu är på tok för tung och opraktisk att ha med sig. Tio kronor kostade klockorna på auktionens loppis och jag föll för den här med svart krokopräglat etui och en vit och guldfärgad urtavla. Jag har inte provat att dra upp den än men om den inte låter alltför mycket (vilket ofta gamla klockor gör) så ska jag ersätta den digitala varianten genast. Den kan jag ju ställa så jag kan titta på den på väg till duschen istället *ler*.

Ha en bra dag!

Karin

8 kommentarer:

Elsa och Helena sa...

Vilket fint gammalt reseur...är själv svag för gamla väckarklockor men de låter väldans högt:)

KRAM Helena

STENLYCKA sa...

Så fint det lilla reseuret var.
Önskar dig en skön kväll!
Kram Raina

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

He he ja det spørs om ikke tiden for vekkerklokken er over...selv bruker jeg mobilen...men har en på nattbordet som pynt da:)
Tøff den varianten din...
kos deg
eddaKlemmer

Mitt hvite hus sa...

Kjempeflott vekke klokke du har... her brukes nok mobilen som vekke klokke...


men kanksje en til pynt hadde gjort seg =)


klemmer =)

Lantliv i Norregård sa...

Visst beror det på hur högt de tickar...Fint var det;o)

Ha en trevlig Kväll!
Kram Malin

Norrfrids Eija sa...

Bordslampan var himla fin...det lutar åt att börja måla svart härhemma. Jag måste bekänna att våra väckarklockor härhemma numera är bara till lyst, mobilen är mer pålitlig....

Lauras gård sa...

Åh, ett sådant reseur hade vi också hemma! Jag måste säga att jag föredrar klockradio, men jag köpte nyss vanliga battreiväckarklockor till flickorna som inte är så duktiga på digital klocka. Kram Stina

Karin A sa...

Åh vilken fin gammal klocka! Jag gillar veckarklockor och har ett par olika gamla men dessvärre använder jag dem inte...nej det är mobilen som gäller här.

Vilken god kaka du tipsar om. Den måste jag testa. Lättlagat är bäst! Själv bakade jag äpplebullar som blev väldigt goda i helgen.

Hoppas allt är bra med dig Karin! Ha det gott. Kram Karin