lördag 11 september 2010

Uppifrån och ner!

Tack alla rara för era kommentarer om vårt hus, jag blir verkligen jätteglad ska ni veta. Trapphuset liksom övervåningen är en tillbyggnad som gjordes ca 1910, det övriga huset är från 1700/1800 talet.

Så här ser vår trappa ut inifrån och här är jag på väg ner till hallen. Det är en knarrande trätrappa så det är inte lätt att smyga ner och ta en nattmacka utan att bli tagen på bar gärning *fniss*.Det här är vår hall med gamla pardörrar och fina gamla fönster. Pärlsponten är original som vi tagit fram och målat. Man måste ju säga att det är charmigt med gamla hus fast de är ju inte alltid så praktiska. Vi har tex ingen städskrubb, men ett utrymme under trappan där vi stuvar in dammsugaren. Fast där åker den bara in ibland. Man måste ju dammsuga mest varje dag så den hamnar oftast vid groventrén istället.


Här är det lilla fönstret och här ser ni violen och den rostiga lyktan inifrån. I fönstret har jag en glaslykta som jag alltid tänder när jag kommer hem den mörka årstiden. Det är mysigt och välkomnande med levande ljus i hallen.

Jag vill tacka er alla för era snälla hälsningar, speciellt alla ni nya läsare som hittat till mig och vårt hus. Jag är vill inte verka snobbig som inte har tittat tillbaka till er, men mitt liv snurrar på lite för mycket just nu så tiden räcker inte riktigt till. Men det vill inte säga att jag inte är nyfiken så snart kommer jag och hälsar på er alla och ser vad ni har för er!

Ha nu en riktigt skön helg!

Varmaste kramarna

Karin


11 kommentarer:

becca sa...

Hejsan!
Kul att få se mer av ert fina hus. Vilken fin trappa ni har, vår trapp är snart det ända som inte har renoverats hemma hos oss, vi ska ha kvar den gamla men det behövs ett handtag där.
Ha en mysig helg, kram Rebecca.

elinAnita (eddaskreativiteter ) sa...

Hei igjen:)
Det ser bare så koselig ut hos deg....kan ikke si det nok mange ganger:)
Noen ganger har døgnet for lite timer:) slik er det bare:)
Kos deg
eddaKlemmer

Nordingården sa...

Hallå, åh vad jag gillar din stil, smakfull o personlig. Vilket hus, på både ut och insida! Och uthuset i svart, jag säger bara fy f-n va snyggt! God lördagmorgon.

Kom Achterom sa...

Hay Karin
Whatr a dreamhouse you have!! Wow i love the wooden houses in your country! and you stareways is wunderful!! love the colours of your home zo warm and cosy
I wish you a verry nice day
Yolanda

Vårt liv i norr sa...

Min mor och far bor i ett hus som min farmorsfar byggt på 1910-talet. De har liknande "problem" som ni , men när det gäller garderober....

Du ska inte behöva känna att du måste svara på alla kommentarer, hinner man så hinner man. :)

kram
helena

Helena sa...

Så fint ni har det, väldigt personligt!
Hälsningar Helena

Lilla Huset sa...

Så vackert och harmoniskt hem du har Karin. Jag gillar också den ljusröda slamfärgen och helst den utan olja. Tillsammans med ljusgråa knutar är den helt under./Kram Merja

Karin sa...

Hello dear Karin,
Sorry, it's been a while since my last reaction here.
So nice of you to let me in to your home, what a cosy entrence you made of it. I can imagine that on a dark and cold day stepping into your house feels like a warm blanket with the candles and all.
Have a nice weekend and see you soon!

Anonym sa...

Åh Karin, ditt hus är helt underbart! Jag läser alltid din blogg, en av mina speciella favoriter ska du veta. Alla dina inlägg är så intressanta och bilderna så vackra i sin enkelhet. Du är en sparsmakad estetiker som tillåter sig att använda sobra färgkombinationer och inte alltid vitt! Därför är ert hem så levande och inbjudande!

Må så gott.
Kram Eva-Mari

Mitt hvite hus sa...

Så utrolig koselig i gangen din--- herlig med slike vinduer...

takk for at du deler..

Klemmer =)

Mysiga Lantliga Ting sa...

Hej!
Er hall är verkligen hemtrevlig!
Och huset helt fantastiskt fint, lite annorlunda sådär.

Trevlig helg på dej
Kram Johanna