måndag 4 oktober 2010

Eklöv...

Just nu sitter jag på vår veranda och beundrar skiftningarna i naturen. Det som nyss var alldeles grönt har skiftat till de mest underbara gula och röda toner.

Vi har många olika träd på vår tomt men inga ekar. Varje dag tittar jag ut över åkrarna och ner mot Mälaren och en stor ekbacke. Jag beundrar verkligen de stora vackra och pampiga träden. Den här backen är ett gravfält från vikingatiden. Det ryktas att det ligger både hövdingar och andra starka vikingar här. Det är kanske ingen tillfällighet att det är just ekar som växer över de här hårdhudade vikingarna, vad vet jag.

I vilket fall fick några kvistar från eken följa med mig hem från skogen igår. Inte måste det vara blommor i vaserna för att det ska bli fint. Titta bara så fint det är med en enkel ekkvist *ler*.

Ha nu alla en riktigt bra dag med många kanelbullar på kanelbullens dag!

Många kramar

Karin

11 kommentarer:

ÅtervinnDen sa...

Hej. Ja ekar är verkligen härliga, på vår nya tomt är det 2 jättestora ekar + några mindre.
Det är väl så att vi vikingar ska ha något pampigt att ligga under när den dagen kommer,så det passar ju hövdingen som jag är gift med *ha ha*
må gott. OCH ja idag får vi väl unna oss en kanelbulle./Iréne

Mitt hvite hus sa...

Ja det er nydelig når naturen skifter til høstfarger..

og eike trær er vakkert...

Nyt høstdagen =)
klemmer

willy sa...

Enjoy your oak twigs and have a nice day.
A cup of coffee with kanelbulle would be great.

Anonym sa...

Lövträd är så vackra! Välj någon vacker plats och plantera en ek i trädgården. Det är ju inte för inte som trädgård heter just TrädGård ;-)

Hälsningar,

Monica

Lauras gård sa...

Jag tycker också om ekar. Vi har inte heller några men väl medeltida gravar på tomten. De finns i vår björkbacke i alpackahagen. Jag skulle inte tro att det är några pampigheter som ligger där men lite häftigt är det i alla fall med historia så in på knuten. Mitt namn som ogift var förresten Eklöf... Kram Stina

purple area sa...

Vilket fint stilleben, gillar den enkla ekkvisten!!

Sussi sa...

Ekar är fantastiska! Vi hade en jättestor ek på tomten till mitt föräldrahem, och jag saknar den här ute i förorten.
Jättefint stilleben du gjort, så stämningsfullt!

Kram
Sussi

Pysselpalatset sa...

Ja.. visst är det så att några blad kan bli minst lika vackert som den finaste blomma... uppskattar man naturen så hittar man alltid något vackert att ta med hem... kram J

Änglarnas hus sa...

Så enkelt och så vackert!

Spännande historia om vikingarna..det är säkert så ;)

Ha en bra start på veckan! Kramis Sanne..

Anonym sa...

Så fint du gjort, tittade just ut på ekarna utanför mitt köksfönster men de verkar ha gulnat redan, jag får gå ut och se om jag kan hitta ngn fin kvist jag med! Det är så vackert nu med alla gulorangeröda träd och häckar. Här är det många som har vildvin klättrande ut ur sina trädgårdar, såå vackert nu!
Hösthäölsningar från Ulrika

Camillas Foto sa...

Det blev snyggt med eklöven!

Ha det bra
Kram