tisdag 26 oktober 2010

Glatt grått!

Idag får ni se genom mitt kök till inre hallen med ett jättefint turkost skåp där barnen har sina kläder och vidare in i vardagsrummet. Köket har gråmålad pärlspont som satt här när vi rev ner masonitskivorna, fast då var pärlsponten grön. Det grå och vita är riktigt trivsamt trots att grått inte alltid är så muntert.

När jag föddes i mitten av 60-talet hade mina föräldrar målat det mesta grått i sitt hem. Min mamma skulle aldrig få för sig att måla grått idag. Hon har alltid skojat om den "glada" grå färg de målade allt i när hon var i 20 års åldern. När det sedan blev populärt på 70-talet att måla färg igen var hon inte sena att haka på. Nu rollades vardagsrummet mörkbrunt och mitt rum hade skogsgröna väggar. Jag minns också toaletten som hade både mörkblå väggar och tak och på dörren satt det en fototapet av en stig i en vacker solig skog.

Jag tog visst inte skada av allt det "glada" grå som jag levde mina första år i för hos mig finns det ganska mycket som är grått idag *ler*. Ja, gud vad man har hållit på och ändrat genom åren. Jag önskar jag hade en skanner, då skulle jag visa min andra lägenhet på 80-talet som jag var väldigt stolt över minns jag. Då var det den Engelska svulstiga stilen som gällde för mig. En av mina väninnor från den tiden påminde mig för ett tag sen om hur lycklig jag hade blivit av en rulle blommig chintz som jag kommit över på Åhlens. Den gick jag loss på och sydde gardiner, kuddar, överkast och gud vet allt till mitt "vackra" hem *skrattar*. Då hade jag volanger på det mesta och en sorts puffig kappa som man rynkade upp i en massa draperade vågor och fyllde med fiberfill, minns ni den skapelsen?! Det var tider det *fnissar* och det är väl tur att man alltid kan ändra sig och byta stil. Symaskinen var i alla fall då liksom nu ett av mina bästa köp, vad roligt jag haft med den genom åren ; )

Det här kom visst att handla om allt annat än köket som jag tänkte mig från början. Nu måste jag leta efter mina gamla foton för att se om jag minns rätt. Kanske kan jag få tag på en skanner så jag kan visa er, eller så borde jag kanske skona er *ler*.

Ha en fortsatt bra vecka mina vänner!

Många varma kramar

Karin

11 kommentarer:

NataljaOblonskaja sa...

Visst kommer jag ihåg de där fyllda kapporna, hade några stycken själv som jag fyllt med prassligt papper. Minns att jag tyckte de var himla snygga......då:-).
Tycker absolut att det gråa piggar upp, inte är det deppigt, inte. Grått blir alltid så fint mot andra färger. Blir så himla avundsjuk på marmorskivan,..det ÄR ju så himla snyggt.
Ha det bra!

Camilla

Mariette sa...

Godmorgon Karin!

Har snön smält undan? Vilken fin bild på huset i vintertäcke...

Det där turkosa skåpet ser läckert ut, har du visat det innan...
Ni har så himla fint! Jättefin bild på vyn från köket och vidare ut mot vardagsrummet. Golvet i köket är jag helt såld på också... Mmmm... Var ert hem med i en tidning för några år sedan? Jag har nästan för mig att du skrivit om det, men minnet du vet..*haha*...
Nåväl, hoppas ni har det bra där uppe och att solen lyser på er!

Kram Mariette

Vårt liv i norr sa...

Ja, nog har man bytt smak några gånger. Och varje gång så har man undrat hur fasen man tänkte innan egentligen! ;)

kram
helena

Lilla Huset sa...

Vilken fin vy från ditt hus, gillar ditt rutiga golv. Är det målat eller av plattor?
Ja, jag minns våran hall på 70-talet med röda mönstrade tapeter och med brun heltäckningsmatta. Herregud men då tyckte vi det var fint./Kram Merja

Mitt hvite hus sa...

Så fint det er hos deg... fint å kunne se videre innover i huset..

Klemmer 0)

Vardag och flärd sa...

Jag kommer ihåg den blommiga chintzen och de fluffiga gardinerna, tyckte det var jättesnyggt då. Vi ändrar oss hela tiden och det är ju tur så man kan pyssla ständigt. Jag gillar ditt kök, har själv en del grått och mer är på gång.
Din blogg är härlig, giller den jättemycket.
Kram Eva

Susanne sa...

Väldigt vackert o rofyllt tycker jag ..Kram till dagen

Marie - Sofias syster! sa...

Så fin bild! Jättefin vy i ett charmigt kök. Dina minnen från det sköna 8o-talet var också väldigt underhållande...
Stort smile från mig idag!

ÅtervinnDen sa...

Hej Karin.
Ja fluffiga gardiner med prasselpapper hade jag också *rysning* hur kunde man gilla det?
Sen kommer jag ihåg vårt badrum på 70-talet när mamma gått loss med pensel och blå färg, till och med elementet blev blått, badade man för varmt blev man alldeles yr i huvudet.
Ha ha det var tider det.
må gott Iréne

Elle sa...

Jag upplever en del barndomsminnen när du skriver om de bruna och gröna väggarna. Hos oss var allt rätt färgstarkt, alla rum hade olika färger. Samt en storblommig tapet...*ler*
Ja, det är verkligen kul att se hur smaken förändras genom åren. Vem vet hur vi inreder om tio år...

Ha en fin dag!
Kram Elle

Anonym sa...

Hej!

Visst är det tur att smaken förändras över åren ;-) Min barndomsvänninas föräldrar hade målat vardagsrummet svart och hade egenhändigt tillverkad guld- och svartmålad tavla på väggen. Sådant träffar man inte på idag.

Den modemedvetna 17-åringen fick syn på blommig 80-talschinz häromdagen. Något sådant hade hon aldrig tidigare träffat på och strök förundrad handen över tygets yta. Hon tyckte tyget var jätteroligt!

Ha det bra!

Monica