måndag 9 juni 2008

Köksutsikter...


Idag visar jag utsikten från vårt köksfönster. Jag har sett flera bloggar som gjort detta, och jag gör detsamma. Det stora trädet ni ser rakt fram är ett fantastiskt äppelträd, Gravenstein. Det är det som ni ser blomma vid lilla bilden här brevid. Innan vi byggde vår veranda på baksidan satt vi ofta här under, men nu har vi vår uteplats där. Drömmen är en bänk runt trädet. Det har jag alltid tyckt sett så mysigt ut.

Vårt hus har gamla anor. Det var komministerbostad till kyrkan som ligger i närheten. Det är lite svårt att se, men landsvägen går bortom björkarna och förr stod här den stora ladugården som hörde till. Den revs på 50-talet och då drogs vägen om och björkarna planterades. På nästa bild skymtar ni vårt uthus som blev kvar. Det har jag visat i ett annat inlägg. Vi håller på att måla det Falusvart. Det blir verkligen ett lyft för gården.






En riktigt bra start på veckan önskar jag er alla!
Många kramar
Karin

17 kommentarer:

H A N N A S - F O R M sa...

Å, det ser så fint ut hemma hos dig, Karin...din utsikt är ju helt underbar!!!!!

Min utsikt är inte så underbar...hm, mot en väg och andra hus....MEN bakom dom, ligger en strålande utsikt ner mot mälaren, bara en stig ner så kan man ta sig ett dopp!

Hoppas allt är bra med dig, snaaaaart har jag semester, det ska bli såååå underbart!

STOR KRAM
Hanna

Anonym sa...

Vilka vackra spröjsade fönster du har och vilken utsikt sen! Jag har nåt till dej på min blogg, kram Katta

LantlivsAnette sa...

Åhh vilken fin utsikt genom köks fönstret !!
Jag önskar dig en fin vecka, får du semester snart ? Jag har semester direkt efter Midsommar,det ska bli skönt,men det är alltid lite konstigt också,att vara ledig från butiken,jag är alltid dit flera ggr i veckan i alla fall...
Kram Anette

Kristin sa...

Hej Karin, vilken underbar utsikt. Och vad härligt med ett så gammalt och fint äppelträd. Förstår att det lockar att sätta en bänk under!!!

Vad jobbigt att du varit förkyld i helgen. Det är extra jobbigt när det är så varmt, tycker jag. Jag hoppas att du kryar på dig och snart känner dig pigg och "som vanligt" igen!

Vi har haft en bra helg, och nu ska vi till Ikea och köpa nya soffor (hoppas jag, om de finns på lager). Svalare och blåsigare idag, men nästan lite skönt efter det jättevarma vädret, tycker jag.

Kram och ha en skön vecka!!!

/Kristin

Ann-Catrin sa...

Vilken härlig utsikt du har.. tänk gamla äppelträd..finns knappt något vackrare.. och med en bänk där under...skulle ju li så vackert!!

Min utsikt från köksfönstret är på grannens hus.. mitt över..och helst deras fula bil oxå där parkerad... hmmm!!

Ha en fin vecka!

jag har en helt ledig dag idag..utan allt..inga ungar..inga hundar... bara jag.. ska in till stan tror jag..sen ska jag avsluta dagen med middag med tjejkompisar!!

kramar Ann-Catrin

Tidsmästarinnan sa...

Hej vännen!

Å, vilken harmoni! Man blir helt lugn och glad bara av att se bilderna... Det är något visst med träd. Och jag håller med om de där bänkarna runt stammen, ååå vad fina de är!

Kram på dig och ha en bra dag!

hemtrevnad marie sa...

Vilken ljuvlig utsikt från köksfönstret!!!
Äppelträdet är ju såå fint!
Du verkar ha en rundel du också...här har vi ju gjort en, men den är långt ifrån klar...det behövs både mera matgjord och mera grus......vi har dock satt en rönn mitt i rundeln, som kommer från min mormors trädgård...för mig smäller det högre än det mest förädlade träd!
Runt trädet har vi sat 5 st vita rosenbuskar....men en verkar ha dött, tråkigt när man försökte få det symmetriskt.
En bänk runt trädet skulle verkligen bli fint....men man kan ju inte få allt på en gång....den som väntar på nåt gott.......
Den falusvarta färgen är verkligen snygg....jag väntar såååå på att få börja måla med vår gröna slamfärg....men det tar nog tid....Guben min har ju fotboll 3ggr i veckan....med pojklaget...sen är det ju annat som ska göras jämt....får väl se framåt semestern.....
Ha en härlig vecka!!!
kramis

Radhusdrömmar sa...

Vad fint du verkar bo, det ser jätte mysigt ut.
Såg att jag missat ditt förra inlägg, jag är också en tedrickare, har aldrig förstått mig på det där med kaffe.... ;-)

Hoppas att allt är bra med dig!

Kramar Johanna

timelesshome annika sa...

Hej Karin !
Det vart jätte fint tillslut du som provat på med denna utsikt förut. jag vet hur fint det är inte minst insidan för jag gillar ditt kök. Glöm inte bort att lägga ut din entre dörr med de vackra krukorna.,sådana skulle jag vilja ha .
krya på dig
Annika

Hannis sa...

Hej vännen!
Vad härligt med lite historia runt erat hem.
Sånt förgyller alltid.
Och vacker utsikt från fönstret.
Jag stirrar rätt in i en vägg när jag diskar.
Inte lika intressant=))

Hoppas du mår bra//Kram Hannis

Ps.Du har nåt hos mig...

Marie sa...

Vilken härlig utsikt du har från köksfönstret! Mysigt med ett sånt gammalt äppelträd. Tycker också det är charmigt med en sån där bänk som går runt trädet, skulle kunna tänka mig det runt vårat äppelträd också.

Ha en trevlig kväll!
Kram marie

IKT i min vardag sa...

Hejsan Karin!

Vilka härliga sommardagar det har varit...och lite tid till att blogga. Men idag blåser det halv storm och börjar mulna så nu kanske man får liiiite tid över till bloggbesök :-)

Vilken härlig utsikt du har från ditt fönster!!! Annat än min...


Kram

Dubbelörn sa...

Vi har också en Gravenstein här på gården o den är underbar!

Utsikten är verkligen härlig...

Läste om ditt tedrickande o precis detsamma dricker vi på sommarkvällarna. Även sonen älskar detta! Här plockas mynta o citronmeliss o så lite flytande honung... Underbart även för själen ;)

Blir så förtjust i lyktorna som jag ser på bilden i inlägget här nedanför. Finns de i butiken? Är på jakt efter studentpresent o vill ha en vacker stilren lykta... Ska jag ta mig en tur till Mariefred månne ? ;)

Kramar

Gårdsromantik sa...

Så vackert du bor och utsikten äe fantastisk - vilket stort äppelträd!

Vad spännande med ett falusvart hus - har du visat bilder redan?

Kram Maud

Kathys Home sa...

Å vilken fin utsikt å vilken härligt äppelträd, jag har också äppelträd men de är såååå små och ynkliga i jämförelse...hahahaha..Skall nog göra detsamma ta en bild från mitt kök det var en rolig idé.
Hoppas jag kan göra ett besök i din butik i sommar det ser ju så mysigt ut..Ha det gott//kat

Hannis sa...

Hej du Goa!
Du är så värd den ska du veta!

Kram Hannis

VIKTORIA sa...

Hej hej, tack för igår. Det är som vanligt svårt att hålla tråden för det är så mycket att prata om samtalen far hit och dit. Mysigt! Men jag ringer någon dag för det skulle vara kul att kunna göra kollage. Har du scanner också? Vi hörs och kram,