torsdag 5 juni 2008

Kryddörter och ogräs..


Det är en sån underbar kväll. Ljummet och alldeles vindstilla. Här sitter jag vid vår uteplats med en kopp te och njuter. Lillkillen ligger i sin vagn och sover, resten av familjen är på cykeltur.

Jag är en tedrickare av stora mått. Skall erkännas att jag bara smakat kaffe ett par gånger och det är inget för mig. Mitt absoluta favorit te så här års är mynta te. Ta några kvistar mynta i tekannan och slå över kokhett vatten. Lätt att variera med tex citronmeliss eller svartvinbärsblad. Vill man söta det kan man ta lite honung. Det är verkligen gott och nyttigt också, perfekt med örtte på kvällskvisten.

Ogräset då, ja det har jag i vasen. Hundkex är underbara. Här har jag blandat med div grenar. Det verkar vara favoritbuketten just nu bland bloggerskorna. Har besökt flera med lika vackra buketter!


En underbar kväll med en liten bloggstund, mynta te, levande ljus och vår trädgård det är livskvalite.

En riktigt skön helg önskar jag er alla!

många kramar

Karin

11 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhhh du..så härligt alltså..jag kan riktigt känna stämningen ända hit..ljuvligt..lung och ro..
Kram Anette

timelesshome annika sa...

Har varit ute på sjön underbart fortsätter med en paraply drink i trädgården. Jag vart glad när jag tittade in hos dig dina stämningsfulla bilder. En stund att reflektera över dagen och en god kopp tea.
Kramisa Annika

Anneli sa...

Det där är verkligen stunder man uppskattar...att få sakta ned, njuta och reflektera i sin ensamhet - när man vet samtidigt att ens nära och kära har det bra på sina håll...livets goda ögonblick!!

-Den där koppen känner jag så väl igen - har två likadana. Tyvärr har jag vant mig vid lite starkare drycker...kaffe i alla dess former...men den där koppen är skön att hålla mellan sina händer och lika skön att vila blicken i..

Vi kanske ses nere på stan i morgon - ångans dag var det visst...;)

Kram, A:)

hemtrevnad marie sa...

Vilken härlig stämning...och så vacker du har omkring dig!!!
Känner ron ända hit!

Anonym sa...

Vad mysigt du har det. Vilken vacker tekopp dessutom.Din son i badbaljan ser lika glad ut som sin mamma.Ha en bra helg, kram Katta

lottens vita och gröna sa...

vilken kväll karin och med mynta te, så härligt det lät, tar du alltså bara bladen och ägger i kannan?drack mynta te när jag vari marocko, det var sååååå gott och friskt!
varmkram lotten

lottens vita och gröna sa...

vilken kväll karin och med mynta te, så härligt det lät, tar du alltså bara bladen och ägger i kannan?drack mynta te när jag vari marocko, det var sååååå gott och friskt!
varmkram lotten

Hannis sa...

Min tillvaro skulle inte funka utan kaffe=))
Är en stor kaffedrickare.
Men myntate lät som nåt jag kan prova!

Vad skön stämmning du bjuder på!
Härligt att njuta av!

Ha en härlig Lördag//Kram Hannis

Kristin sa...

Hej Karin! Jag håller med dig, kvällarna nu är underbara! Och fin bukett, jag gillar gröna, vilda buketter. Men det har du läst om på min blogg, tror jag! :-)

Kram och ha en fortsatt skön helg!

/Kristin

Ann-Catrin sa...

Hallå karin!

Tack gulliga du för så rara kommentar inne hos mig.. den värmde ska du veta!

Och så gott och mysigt det såg ut där med ditt te...och jag som har mynta i min lilla kryddlåda på tomten.. det där måste jag absolut prova!

underbar bild.. man könner stillheten och lugnet!

ska jst nu gå ut och sätta mig med en skål jordgubbar.. killarna är inne och ser på EM!


Jag blir bara glad att du vill länka mig... tar och gör detsamma med din vackra blogg direkt!

Kram A-C

Millas hem sa...

Hej!
Härliga bilder, men thé...jag vet inte. Är en riktig kaffemoster själv!
Thé smakar bäst på höst och vinter,tycker jag och då kör jag Earl Grey och svartvinbär. Så jag är inte så fantasirik när det gäller thé.
Koppen din är jättefin!
Kram Camilla