onsdag 6 augusti 2008

Loppisfynd och utmärkelse!

Titta vilken underbar förvaring till skjortor jag hittade på Tulavippan i Dalarna. I gammalt grovt linne med vackra broderier i blått och lin. Den är gjord som en skjorta med flikar för ärmar och sen ska man vika in den och knyta om sina finaste klädesplagg. Kanske är det en brud som broderat denna till sin blivande make, eller en kvinna som velat ge sin älskade make något riktigt fint till hans fina skjortor. Tänk vilken tid detta måste ha tagit, och tid är det vi har minst av idag! Det är kanske för jag haft så lite av den varan som jag dras till alla vackra broderade saker på auktioner och loppisar, och jag har länge haft en dröm om att kunna brodera. Det är något som jag lovat mig själv att prova. Här nedan kommer ännu en kökshandduk med monogram. Den är handvävd i kraftigt lin med blått broderi, 20 riksdaler kostade den!Jag har fått en så fin utmärkelse av Susanne. Henne träffade jag på bloggträffen och hon är verkligen en glad och rolig tjej precis som hennes blogg tidsmästarinnan. Den läser jag mer än gärna! Tack snälla du för utmärkelsen, jag blir verkligen glad. "Amazing Friendship", ja det är verkligen otroligt vilka vänner jag träffat här i bloggen och jag ger er alla denna utmärkelse denna gång!

Många kramar

Karin

9 kommentarer:

Living by Milla sa...

Hej Karin!
Det var länge sen! Så ni har också varit i Dalarna, det är underbart där. Vilka vackra fynd du har gjort. Jag är också väldigt svag för monogram, det är så vackert.

Så du har sålt butiken nu, vad synd att jag inte hann komma.

kram Camilla

LantlivsAnette sa...

Åhh vilka underbart fina saker du köpt..jag älskar också broderier,köper så fort jag ser några !!
Just nu har jag kommit över sju stycken vackra örngott med broderier på..vilken lycka !
Kram Anette

LantlivsAnette sa...

Jag ser nu på kommenteren ovan för mig..att du har sålt din butik ! stämmer det ?
Vad bra att du fick sålt när du väl bestämt dig..det är inte lätt att sälja en butik idag..
Du är nog på väg mot nya utmaningar då förstår jag..
Lycka till..
Kram Anette

Kristin sa...

Hej Karin! Vilken fin skjortgömma! Det är så otroligt många timmars arbete bakom något sådant. Om man dessutom tänker sig att de broderade i ljuset av en fotogenlampa så blir man alldeles rörd nästan! Jättesöt handduk också, det brukar vara näst intill outslitbar kvalitet på sådant rejält linne. Jag har några gamla handdukar liknande den du visar, och de blir ju bara härligare för varje tvätt.

Grattis till din fina utmärkelse, den förtjänar du verkligen!!! Det är verkligen fantastiskt vilka trevliga, underbara människor man träffar genom bloggandet.

Kram till dig!
/Kristin

timelesshome annika sa...

Oj vad fint. jag hoppas även du kommer igång med dina brodyr projekt.
Tänker på er !
Kram Annika

hemtrevnad marie sa...

Ja du ...tur för dig att jag inte såg den på Tulavippan...då hade den inte varit kvar, haha!!
Fast jag är ju övertygad om att skjortpåsen får det bra hos dig:)!
kram på dig!!

Vit spets sa...

Helt ljuvlig - tänk vilket broderi, Jag måste nog snart brodera litegrann - vad det blir vet jag inte. Va bra att det löste sig med översättaren!
Kramis
//Siv

Lilla huset på prärien sa...

Å vilka saker du har hittat - jättefina. Tulavippan besökte jag också när jag var på semster i Dalarna. Vilket härligt ställe!

Hälsningar Jenny

Betty sa...

Jisses vilket fint hus ni har o butiken ser lika fin ut den !
Synd bara att man inte hann besöka den innan den såldes.

Kramar från Betty !