fredag 22 augusti 2008

Österlen return...


Hej på er alla mina vänner, nu är jag hemma igen! Vi passade på att utnyttja dom sista dagarna på sommarlovet. Vi återvände till Österlen, och det var om möjligt ännu härligare denna gång. Några dagar på stranden och sen åkte vi runt och tittade och fikade som man gör. Vi hade fått några favoritställen som vi gärna ville åka tillbaka till, och bilderna jag visar idag kommer från ett av dom.
Olof Viktors är ett bageri/café som ligger i en underbar Skånegård. Jag längtade dit för den vackra miljön, och min man för att dricka "riktigt" kaffe (enligt honom starkt, svart). I cafédelen är det inrett med underbara gamla möbler och saker. Det finns en härlig trädgård och en stenlagd innergård där man kan sitta och fika/äta. Ja här skulle jag kunna bo.

Här på baksidan i den "lummiga" trädgården trivdes vi verkligen.

Denna gång hann vi inte shoppa hmm, menar ju förstås jag inte shoppa så mycket men jag tog mig iallafall till en härlig antikaffär i Gladsax. Karossgården heter den. Här finns allt mellan himmel och jord i en trevlig ordning. Det är som en riktig lanthandel fast bara med gamla underbara saker. Mitt inköp blev inte så stort, men jag hittade äntligen fyra knoppar till ett skåp som jag letat länge efter, vilken tur.

Jag blir så glad för alla era rara kommentarer och så har jag dessutom fått flera utmärkelser! Tusen tack mina vänner och vi ses snart igen !

Många kramar

Karin

www.olofviktors.se

6 kommentarer:

Annalunda sa...

Tack för tipsen till min nästa Österlentripp! Österlen är ett av mina smultronställen och det spelar ingen roll hur många gånger du varit där, det finns ändå mer att upptäcka och njuta av!

Ha en skön helg Karin och du missar väl inte min utlottning?!

Kram Annie

Hannis sa...

Jag trodde nästan att det var hemma hos någon först.
Vad mysigt när det blir en personlig känsla över ett café.
Och innergården ser ju jättemysig ut!

Härligt att ni kunnat se och göra så mycket in i det sista.
Känns som att sommaren gick så fort.
Helt plötsligt så var det dags att börja jobba igen!
Lika snopen som vanligt.

Ha en fin Lördag/Kram Hannis

Anneli sa...

Det är ju så skönt att åka iväg så här års, när det har lugnat ned sig efter alla semesterfirare...lyckliga du!!!
-Jag har full förståelse för din förälskelse vad gäller österlen...var du inne på den där hemsidan jag berättade om sist...? -Eller du kanske får hålla dig därifrån, för annars vet man ju aldrig...

Ha det bäst, kram

Mer av allt sa...

Wow vilka fantastiska bilder! Jag känner att jag måste dit - har hört så mycket gott om Österlen.

Du har något hos mig på min blogg... :-)

Ha det bra!

Lilla huset på prärien sa...

Hej Karin!

Har provat massor av goda saker från Olof Viktors men själv aldrig varit där. Måste bara åka dit någon dag. Har du någonting mer du vill rekommendera på Österlen? Ska kolla in din andra länk också :)

Kram Jenny

timelesshome annika sa...

Välkommen hem!
Jag har också suttit på den innergården och fikat=jättemysigt.
Kolla in utmaningen på min blog .
Kram Annika