lördag 25 oktober 2008

Veckans glädjeämnen...

Hos Karin med den underbara bloggen Ute och Inne såg jag ett lövhjärta som de gjort. Karin *med det fina namnet* visar alltid de mest förtrollande bilder. Hon målar med kameran! Nu har hon veckans glädjeämnen som tema och det tycker jag var toppen, så jag hakar gärna på.
Idag har vi haft en riktigt skön höstdag med krattning och pyssel i trädgården. I ugnen har jag min Mammas goda äppelkaka så snart ska vi mysa och fika. Att vara ute och "jobba" lite och sen komma in i värmen med te och äppelkaka det är en höjdare och ett av mina glädjeämnen.
Min minsting pratar mer och mer och hans nya ord är också något som jag blir så glad för. Bla säger han nu äpple så hans små läppar "fladdrar". När han såg storebrors lördagspåse sa han godish. Ja listan med ord kan göras lång, men det är det raraste jag kan tänka mig just nu.
Att samla vackra saker från naturen och trädgården har gett mig så mycket glädje denna vecka. Och mina kransar med snöbär sitter nu fint på våra ytterdörrar. Vilka glädjeämnen har du haft?
Med mitt krattade lövhjärta önkar jag er alla en fortsatt trevlig helg!
Många kramar
Karin

Ps Jag har funderat på en sak ett tag, men nu har jag bestämt mig. Ni får se så fort jag är klar, snart hoppas jag!

19 kommentarer:

MiA sa...

Hej Karin!
Hjärtan är så vackra. Mitt glädjeämne idag är förstås vinsten hos Linda :)

Hoppas du får en helg fylld av glädjeminnen!
MiA

Lallis - liv och leverne sa...

Oj..det där gjorde ju mig nyfiken ju! *ler*
Och vad fint h järtat var. Vackert.
Kram Lallis

timelesshome annika sa...

Hej Karin!
Jag har också ett hjärta på min blogg...Var på ett jätte mysigt bröllop hos min styvsyster igår. Få se om de tillåter att jag lägger ut bilder. Hoppas ni mår bättre!
Jättefint lövhjärta sitter det på något eller är det ihop krattat?
kram Annika

timelesshome annika sa...

P.S jag tror jag vet vad du har på gång!!!
Annika

rosenskära sa...

Tycker Karin, med det vackra namnet, tog ett jättebra initiativ med tema glädjeämnen, så jag hände oxå på. Du har verkligen fångat hur de små sakerna i vardagen är glädjeämnen som det är lätt att ta för givna.

Ha en skön lördagkväll!

Kramar /Lena

Kristin sa...

Hej Karin! Vilken söt idé med löven... fast ligger de kvar när det blåser? ;-)

Å, vilken kaka, den måste jag baka någon gång. Jag älskar äppelkakor och din mammas verkade vara PERFEKT. Jag gjorde faktiskt vanlig smulpaj med äpplen idag, det är smidigt och lätt.

Vad mysigt när orden börjar komma... det liksom bara bubblar på, en dag kan de fyra ord, sedan åtta bara några dagar senare, sedan tjugo... det går så fort när de väl kommer på "koden"!

Glädjeämnen, ja... vet inte om min fölunge håller med, men idag har vi skiljt honom från mamman och det känns skönt att det är gjort! Fast Sephyr är väldigt olycklig och tycker inte att hans sällskap (av "storasyster", 1 år) är lika bra som att ha mamma vid sidan. Fast jag är glad att det var dags... är också jätteglad över att Smilla (Sephyrs mamma) blev friskförklarad från sin konstiga lunginflammation hon drog på sig i våras, hon har rosslat i lungorna hela sommaren och veterinären sa att när fölungen var avskild skulle hon stå på en kur på djursjukhuset.... vilket alltså skulle varit nästa vecka. Så lyssnade han på lungorna i torsdags och han hör inte ett enda rosslande, hon är frisk!!!! HURRA! Blir så glad! Inte bara för att det sparar oss en lång resa, en massa pengar och besvär, utan för att hon är piggare igen och - nu när fölisen är avvand - kan hon börja "leva loppan" igen. Det såg precis ut som om hon gjorde ett jättegarv igår kväll när hon fick gå in i boxen SJÄLV och FRISK, fast mer sant var nog att en pellets fastnat i gommen eller nåt *fniss*

I alla fall var nog Smilla veckans glädjeämne för mig.

Hoppas ni har en bra helg!

KRAM! /Kristin

Lilla huset på prärien sa...

He, he... jag känner igen det där med de små orden. Min E är 2 år och det kommer nya ord hela tiden tycker jag. Och hon provar hela tiden att få sin vilja fram. Ett ord hon kan väldans bra är NEJ, Neej, Neeehej osv. *skrattar* men hon är väldans söt också.

Spännande att få se vad du har bestämt dig för :)

Kram Jenny

lottens vita och gröna sa...

oh så himlans vackert, poetiskt!

och nicke nyfiken är nu sprickfärdig, hihi!!!
ha en underbar helg karin!

varmkram lotten

Annika Christensen sa...

Blir glad när jag tittar in här hos dig och så blir jag väldigt glad när du tittar in till mig.
Jag rackans att du bor så långt bort. Fint med snöbären.
Ha den forstsatt trevlig helg själv
Annika

Ullis/Leva på landet sa...

Så vackert hjärta, är ju så härliga färger. Din krans blev ju helt underbar.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Karin sa...

Hej Karin! Kul att få läsa om just dina glädjeämnen. Vilket fint hjärta du har gjort också. De varar ju inte så länge, men det är lite det som gör det till ett glädjeämne (att göra något speciellt av stunden). :) Härligt att din lille börjar att prata! Det förstår jag att det är ren glädje. Ska ta och kika på äpplekakerecpetet - kanske något för mig imorgon. Då blir det nog till att stanna inne - regn och blåst verkar det bli. Idag tog jag mig en tur till plantskolan och fyndade lite på rean och sen har jag träffat ett par "gamla" kompisar som flyttat från Göteborg men var i stan över helgen. Mysigt!

Ha en fin fortsättning på helgen och jag blev också nyfiken! Kramar Karin

Englagård sa...

Mitt glädjeämne i dag är loppisfyndet, ett par gamla skridskor som jag ska ha till pynt.

kram Karina

Tulipa sa...

Fint hjärta av löven! här blåser det bra nu, kanske dina också blåst iväg... Visst är det största glädjeämnet barnen. Den känslan när man möter dem efter att ha jobbat på dagen är den renaste glädjen!Kram Tulipa

Angel.Pearls sa...

Hej Karin! Mitt glädjeämne är att barnen nu är friska..och att de har höstlov nästa vecka, och kan ta det lite lugnt! En riktigt härlig vecka önska jag dig, Kram// Eva

Lilla huset på prärien sa...

Hoppas att ni hade det trevligt på 40-års festen! Vi hade en mycket trevlig frukost hos vännerna, en lagom lat eftermiddag. Nu ligger mannen o tittar på Formel 1 så jag passar på att kolla mailen lite :)

Kram Jenny

LillaFlisan sa...

Vilken helt FANTASTISK krans du gjort!

Visst är det härligt med barnens utveckling. Tänk vad fort det går och hur/vad de lär sig!
Godisch, hihihi!


Kram

Flisan

Tusenfröjd sa...

Tackar så mycket för att du tittar in hos mig ibland. Själv har jag varit lite dålig på att titta runt och framför allt, lämna någon liten hälsning.
Vet ju inte riktigt var du bor men jag lovar att visa någon bild från Annikas föreläsning den 13 november. Har du vägarna förbi så är du ju varmt välkommen:-D
Ha nu en bra start på veckan.
Kramis Liv

Frida sa...

Vilket fint lövhjätra, kransen i förgående inlägg är jättevacker!
Kram Frida

Ullis/Leva på landet sa...

Så det är i dina hemtrakter. Bodde aldrig på Yxtaholm utan var bara där och åt lunch en dag.

Kram Ullis