fredag 29 augusti 2008

Klätterstöd och utmärkelse!

Hej kära vänner! Idag har vi då inget härligt väder här i Mälardalen, kallt, blåsigt och smådugg, usch. Jag som hört att sommarvärmen skulle komma tillbaka i helgen. Jag hoppas på det och visar lite mer från min trädgård.

Susanne med den underbara bloggen Me and Alice visade sin klätterros polstjärnan som har fått växtfnatt i år. Det har rosorna hos mig också fått. Min New Dawn har växt över sitt stöd alldeles. Jag måste bygga ett nytt och det var det som jag tänkte tipsa om idag.

När jag var i Göteborg på Botaniska trädgården för ett par år sen så såg jag så smarta spaljeer. Dom hade byggt som en enkel "stege" och satt fast på vanliga träkonsoller. Dom i sin tur fäster man i väggen. Här kan man ju välja den bredd och längd som passar bäst till sin egen växt. Jag målade min i samma färg som huset så syns den inte så mycket. Jag hoppas ni kan se på bilden hur den är gjord.
Jag har även fått flera utmärkelser, och jag blir så glad och stolt. Denna har min rara bloggvän Hannis med Hannis hem gett mig. Nu ska jag ge den till några av er alla, och det är svårt. Här får ni alla en underbar New Dawn ros och så skickar jag utmärkelsen till:

Mysiga lantliga ting, en blogg som passar mig perfekt "lantlolla" som jag är.

Timeless home, min bloggvän som har en så fin blogg och alltid kommer med något nytt överraskande.

I mitt paradis, Kristin var en av mina första kontakter på bloggen. Hon har en så fin blogg och är så rar, den vill jag inte missa.

Lilla Huset på Prärien, en underbar blogg och rar bloggerska som har så fint och skriver roligt.

Nu hoppas vi på fint väder och jag önskar er alla en härlig helg!

många kramar

Karin

Ps. Alla som bor i närheten, ni missar väl inte bondens marknad i Mariefred på Lördag!

tisdag 26 augusti 2008

Trädgårdspyssel...

Vi har haft ett härligt väder dom senaste dagarna, det var först i dag som det kom in ett molnområde. Det har varit så skönt så jag har bara velat vara ute! Efter allt regn så behövs det verkligen ett krafttag. Pelargonerna ser för tråkiga ut och andra blommor är lika dränkta. Gräsmattorna och ogräset har däremot fått nytt liv! Det känns som om vi måste klippa igen fast vi gjorde det igår!!!

Jag har bytt ut lite i krukor och lådor, rensat bort sommarblommor och satt mer höstigt. Det syns inte så bra men här överst har jag satt Veronika. (Vet inte om det stavas så.) Jag har aldrig haft den blomman men den här var så fin i färgen och lite "skir", den passade jättebra.







Stjärnflockan har börjat blomma igen vid Orangeriet och en vit ros, som heter Pascali vill aldrig sluta blomma. Den har blivit lite mer åt det gula hållet så här års.
Jag är så glad att jag satt Höstanemon "Anemone Japonica" på flera ställen i min trädgård. Den blomman är så underbar. Har ni ingen så plantera, gärna flera. Den sprider glädje (och sprider även ut sig, ibland kanske oönskat). I min sitter en liten humla och berusar sig.
Med detta så önskar jag er alla en fortsatt skön vecka och vi får hoppas på fler dagar med vackert "höst"väder!
Många kramar
Karin

lördag 23 augusti 2008

Min kökshylla..


Här är min kökshylla Annika!




Min vän Annika med den härliga bloggen Timeless home har utmanat mig, och andra bloggar att visa sin kökshylla. Det var en rolig ide så här har du den. Bilderna blev inte dom bästa men lite kan ni kanske se. Annika undrade om jag har någon favoritsak jag gärna visar, och visst har jag det. Just nu är jag väldigt glad i den lilla tavlan som är köpt på Antikmässan jag tipsade om i ett tidigare inlägg. Den brunblommiga skålen gillar jag också, den fyndade jag för en tia på en av mina loppisrundor i sommar. Andra favoriter hos mig är alla mina olika tekoppar/glas. Te-moster som jag är så dricks det mycket sånt här i huset. Muggar är något som jag gärna köper udda av och det är alltid kul att variera sig. Just nu dricker jag ett ekologiskt rött te med bla apelsin i, köpt på Olof Viktors på Österlen. Det är lycka att dricka det och minnas en härlig minisemester.


Ha en fortsatt skön helg och må så gott!

Många kramar

Karin

fredag 22 augusti 2008

Österlen return...


Hej på er alla mina vänner, nu är jag hemma igen! Vi passade på att utnyttja dom sista dagarna på sommarlovet. Vi återvände till Österlen, och det var om möjligt ännu härligare denna gång. Några dagar på stranden och sen åkte vi runt och tittade och fikade som man gör. Vi hade fått några favoritställen som vi gärna ville åka tillbaka till, och bilderna jag visar idag kommer från ett av dom.
Olof Viktors är ett bageri/café som ligger i en underbar Skånegård. Jag längtade dit för den vackra miljön, och min man för att dricka "riktigt" kaffe (enligt honom starkt, svart). I cafédelen är det inrett med underbara gamla möbler och saker. Det finns en härlig trädgård och en stenlagd innergård där man kan sitta och fika/äta. Ja här skulle jag kunna bo.





Här på baksidan i den "lummiga" trädgården trivdes vi verkligen.

Denna gång hann vi inte shoppa hmm, menar ju förstås jag inte shoppa så mycket men jag tog mig iallafall till en härlig antikaffär i Gladsax. Karossgården heter den. Här finns allt mellan himmel och jord i en trevlig ordning. Det är som en riktig lanthandel fast bara med gamla underbara saker. Mitt inköp blev inte så stort, men jag hittade äntligen fyra knoppar till ett skåp som jag letat länge efter, vilken tur.

Jag blir så glad för alla era rara kommentarer och så har jag dessutom fått flera utmärkelser! Tusen tack mina vänner och vi ses snart igen !

Många kramar

Karin

www.olofviktors.se

torsdag 14 augusti 2008

Vårt vardagsrum

Hej alla mina vänner! Jag vill börja med att tacka alla som läser min blogg. Och tack ni som skriver en kommentar, jag blir så glad över era snälla ord!
Idag visar jag några bilder från vårt vardagsrum. Karmstolen på bilden har vi nyligen fått omklädd i samma tyg som vår soffa. Dom blev verkligen fina (vi har två). Jag funderade på att måla dom svarta, eller kanske vita men jag behöll dom bruna som dom var. Nu är dom vaxade för att få en matt yta. Det blev mycket bättre än polerad mahogny.
Jag hade visst inte så många bilder att visa men min fågelbur som jag köpte på bloggträffen på Rosendals trädgårdscafe är med. Vacker form och med en liten gjuten pippi, den är verkligen fin.






Tusen tack igen och ha en riktigt skön vecka, önskar jag er alla!

Kramar

Karin

onsdag 13 augusti 2008

Härliga skördetid..

Det är ändå något visst med sensommaren då man kan köpa eller skörda färska grönsaker och frukt. I Mariefred har vi Bondens egen marknad Lördagarna under Aug-Sep. I många städer finns dessa marknader med lokalproducerad ofta ekologisk mat. Mina föräldrar är lantbrukare och jag är uppväxt med att ta vara på egenproducerade saker. När jag handlar väljer jag oftast krav och ekologiskt om det går och finns det lokalproducerad mat så är det ett självklart val. För mig känns det viktigt med kvaliten på det jag köper, och jag odlar gärna själv i mån av tid. Denna säsong blev det lite mindre av det än vad jag hade tänkt mig, men några saker som jag alltid brukar odla har jag iallafall. På bilden har jag plockat rödbetor, morötter och mangold. Sallad och rädisor har jag också och lite blommor.
Jag älskar kokta rödbetor, och det är så nyttigt också. Till det kan man ju ha fetaost eller chevre. Men av en vän har jag fått tips om att mixa en liten keso med ett paket fetaost och lite olivolja. Jag brukar ta några tag med svartpepparkvarnen och ringla över lite mer olivolja när jag lagt upp det i en skål. Supergott till rödbetorna men också till lite av varje, tex ugnsrostade rotfrukter eller som dipp (fast det blir ganska tjockt).

Passa på att njuta av alla goda grönsaker som säsongen erbjuder och må bra!
Många kramar
Karin

söndag 10 augusti 2008

Skarp & saft..



När vi var i Dalarna så åkte vi den gamla turistvägen från Tällberg till Leksand och där låg Skarp kalligrafi. Jag har ju sett hennes fina saker i många bloggar så jag blev jätte glad att hitta dit. Hon hade fantastiska tavlor och mycket annat fint. En påse fick jag med mig därifrån med fina kort och vackert papper. Det är extra roligt att ge bort något i fina paket, och med detta papper kan det ju inte bli annat än vackert. Påsen hänger på min ena köksdörr, den som är vid vår groventre.

Vi har bara gamla dörrar och lås i vårt hus, och vi är verkligen glada för dom. Vid vår renovering upptäckte vi "speglarna" som fanns kvar bakom masoniten, vilken tur.

På bilden nedanför så syns skafferidörren i bakgrunden. Det är jätte skönt att ha ett stort skafferi, men härinne behövs en storstädning så skafferiet får ni se en annan dag. Brevid sitter tavellister med olika kokböcker. Alla böcker är ju så fina idag så man vill ju ha dom framme! Det är också lätt att ta en bok och läsa när inspirationen känns långt borta. Ser ni att kryddburkarna är samma som kaffekvarnen. Det blev rätt av en slump. Vi hade kvarnen låg nedpackad när vi köpte dom så det var tur.


I helgen har vi gjort svartvinbärssaft, en av mina favoriter. Det är en saft som inte blir så söt. Den är jätte god och lite nyttig också. Ja, då är det väl bara att bära ner flaskorna i jordkällaren. Fast det får bli imorgon. Nu är det sen kväll och det spöregnar ute. Tror nog hellre jag kurar lite inne innan det är dags att sova.

Ha en bra start på veckan!

Kramar

Karin

fredag 8 augusti 2008

Liten kuriosa mässa..

Hej alla vänner! Idag har jag varit på en liten Antik & samlar mässa i Strängnäs som jag vill tipsa alla fyndälskare om. Bor ni i närheten kan det verkligen vara ett tips att åka dit. Det var ganska många utställare men väldigt lite besökare. Söker man efter några speciella saker så finns det stor chans att det finns här. Nu har ju jag redan varit där och "shoppat" godbitarna *fniss*, men man vet ju aldrig vad som gömmer sig. Här ser ni lite av vad jag fyndat. Liten spegel, skärbräda från rörstrand, ett gammalt förstoringsglas och några fotografier för en hundring! Den söta St paulan kommer från en jättefin blomster/presentbutik i Strängnäs som heter Dekorerat. Ljusrosa och inslagen i gammalt notpapper, bedårande! Dom hade mässans finaste monter och här kommer några bilder från den...





För er som vill åka på mässan så är den vid Mälarforum.
En riktigt skön "weekend" önskar jag er alla och vi får hoppas på lite bättre väder, eller hur!
Många kramar

Karin

onsdag 6 augusti 2008

Loppisfynd och utmärkelse!

Titta vilken underbar förvaring till skjortor jag hittade på Tulavippan i Dalarna. I gammalt grovt linne med vackra broderier i blått och lin. Den är gjord som en skjorta med flikar för ärmar och sen ska man vika in den och knyta om sina finaste klädesplagg. Kanske är det en brud som broderat denna till sin blivande make, eller en kvinna som velat ge sin älskade make något riktigt fint till hans fina skjortor. Tänk vilken tid detta måste ha tagit, och tid är det vi har minst av idag! Det är kanske för jag haft så lite av den varan som jag dras till alla vackra broderade saker på auktioner och loppisar, och jag har länge haft en dröm om att kunna brodera. Det är något som jag lovat mig själv att prova. Här nedan kommer ännu en kökshandduk med monogram. Den är handvävd i kraftigt lin med blått broderi, 20 riksdaler kostade den!



Jag har fått en så fin utmärkelse av Susanne. Henne träffade jag på bloggträffen och hon är verkligen en glad och rolig tjej precis som hennes blogg tidsmästarinnan. Den läser jag mer än gärna! Tack snälla du för utmärkelsen, jag blir verkligen glad. "Amazing Friendship", ja det är verkligen otroligt vilka vänner jag träffat här i bloggen och jag ger er alla denna utmärkelse denna gång!

Många kramar

Karin

måndag 4 augusti 2008

Några av fynden från Dalarna...

Här är en bild från mitt kök med ett fynd jag blev så där extra glad för. Gamla kökshanddukar med mina initialer på, KL. Jag hittade dom när vi var i Tällberg i en liten trevlig butik som hette Country Homes antikt & interiör. I den fanns det gamla och nya saker i en smakfull blandning. På lite olika loppisar köpte jag flera olika handdukar med monogram. Jag tycker mest om gamla handdukar för dom torkar bäst, och så älskar jag broderier och framför allt monogram. I vårt kök sitter en gammal kaffekvarn som jag köpte på en bonnauktion för många år sen. Just nu mal min man sina bönor i den. Det går inte till espressomaskin, men till vanlig bryggare går det utmärkt. Tar lite tid, men min stora kille hjälper gärna till och vevar.





Idag är det Måndag och många börjar jobba igen. Till er önskar jag en bra start på jobbet och till alla andra som fortfarande är lediga önskar jag en fortsatt skön ledighet och "simma lugnt".

Många kramar

Karin

lördag 2 augusti 2008

Vackra Dalarna!

Vi har varit hos goda vänner i Dalarna ett par dagar och haft det riktigt skönt. Det är verkligen vackert runt Siljan och deras hus är genuint och mysigt. Vi var runt på lite utflykter och bilderna idag är från en utflykt till Siljansnäs och Jobs handtryck. Jag köpte mig ett par "gubbtofflor" modell blommiga!
När min man fyllde 40 år så fick han ett par bruna skinntofflor från en herrekipering i Leksand. Inne i Jobsbutiken fanns likadana fast i olika Jobstyg. Jag hittade ett par med tulpan och fjäril på, och måste säga att dom är så sköna. Här fanns också jättesnygga hattar och neccesärer i dom olika härliga tygerna. Kul att se "på riktigt" och butiken ligger också jättevackert så bara det var värt resan.




Vi åkte runt ett par dar och jag hittade en hel del fina saker som jag ska visa er snart. Avlutar med en underbar solnedgång från ett ljummet och vackert Dalarna!

Många varma kramar,

Karin

Ps Tusen tack Stefan och Wiktoria för våra härliga dagar hos er!