onsdag 1 april 2009

Fynd eller kanske inte...



Hej på er alla!
Nu är vi hemma igen efter en lång weekend i Sälen. Vi har haft jättemycket snö och sol ett par dagar, helt perfekt. Dessutom har vi bott hos goda vänner i ett underbart stort timmrat hus med en fantastisk utsikt över fjällen. Mycket god mat och härliga utedagar, det gör gott. Att komma hem till våren gör ju inte det hela sämre. Här hemma strålar också solen, snön är borta, fåglarna kvittrar och det är varmt och skönt.
På en seconhand hittade jag det här Engelska porslinet. Jag kunde inte motså, 13 mattalrikar, 12 assietter och 12 små assietter. Minns ni min svartmönstrade tallrik jag fyndade för inte så länge sen? Med den i minnet så shoppade jag dessa, men nu blir jag lite osäker om jag gillar dem. Tycker om dem gör jag, men jag tycker bäst om enfärgade tallrikar och dessa är ju långt från enfärgade!!! Dessutom får jag inte köpa en sak till utan att något annat åker ut (för min man) och jag har ju ganska nyligen rensat dessutom.
Jag hade en kund i min butik som berättade att hon bara köpta svarta kläder. Då såg inte hennes man att hon hade köpt något nytt!!! Hon ville aldrig ha någon påse heller, utan hon smög in sakerna i garderoben! Och visst skulle jag vilja smyga in dessa, men de är ju långt från enfärgade så jag får nog ta tjuren vid hornen *skrattar*.



Ja fynd eller inte, nu bor de hos oss och de kommer säkert nog att bli bra. Jag behöver ju inte duka med alla storlekarna utan kan använda dem var för sig med enfärgade tallrikar. Hur gör ni med era fynd? Smyger ni också in kläder och saker eller visar ni glatt upp dem för familjen!

Jag blir så glad att titta in här när jag varit borta. Så många hälsningar och mejl jag fått, ni är för underbara kära bloggvänner och läsare! Nu har jag lite läsning hos er att ta ikapp och det ser jag verkligen fram mot!
Ha en fortsatt skön vårvecka!
Många kramar
Karin

21 kommentarer:

timelesshome annika sa...

Välkommen hem!
tallrikarna är verkligen mönstrade och engelska... men mig faller dom i smaken skulle gärna vilja ha dem. Grattis till ditt fynd!
Vad är det som åker ut?

Kram Annika

Titti underkalas-eken sa...

JAG TYCKER ATT DE ÄR FANTASTISKA!!!
De kommer vara sååå läckra att blanda övrigt porslin med, jag är sååå avundsjuk ;)
Tycker att de symboliserar allt snyggt jag såg på Formex, mycket vitt och svart och bara sååå läckert ihop!Den vita trenden viker ju av mot mer vit/svart, så du ligger i frontlinjen med dessa tallrikar ju! Skulle vara super att sätta upp några stycken på väggen tex tre lodrätt i en rad eller nåt, jag får tusen bilder i huvudet direkt!
Kram
Titti

Hjärtefröjd sa...

låter ju underbart!!! o fina tallrikar, men jag förstår vad du menar... samtidigt kul med en kontrast till de "rena" :)

har inte hunnit med o följa bloggarna,, så har lite o ta igen här med.. sååå mycke fint!! underbara mässbilder!!
ha en underbar solig onsdag!!
kramar linnea

Tulipa sa...

hej Karin!

Jag tycker de är väldigt vackra! Men som du skriver de kommer nog bäst till sin rätt om de används med vitt upptill.

Jag kan inte påstå att jag smyger in saker i huset, men min man bryr sig inte så mycket. Han mer konstaterar och säger inget...låter mig hållas lite.
(Han tycker nog jag har sååå bra smak...*ler*)
Fast man vet ju var gränsen går.
Och ibland tycker han det blir lite för mycket av mitt "pöcke". Men jag är envis och tycker det inte!
Jag sorterar bort. Gillar inte överbelamring!
ha en fin vårdag!

Kram mariette

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Karin!
Det låter som om ni hade en helt underbar minisemester, va härligt. Jag tycker att du gjorde ett riktigt fynd med dina svartmönstrade tallrikar. Jag har aldrig sett liknande och det är ju alltid kul att ha något annorlunda. Dessutom är det alltid kul att bryta av med en kontrasterande färg i dukningen. Jag röstar p att du behåller dem . När det gäller shopingrundor så har jag än så länge varit ärlig mot min man och visat upp det jag handlat, men fubbar ibland när han frågar vad det kostat;)
Ha en fortsatt solig vecka,
kram Maria

hemtrevnad marie sa...

Jättefina tallrikar!!!
Härligt med semester!!
kramis

LantlivsAnette sa...

Underbart porslin, gör som du tänkte, duka dem tillsammans med vita tallrikar, det blir kanon snyggt !!
hmmmm, jaa, jag erkänner nog att jag smyger hem saker titt som tätt, smugglar kan man väl säga..hii..hii..nu senast var det en vit soppterrin...och en knoppbräda...
Ha det gott
Kraam Anette

Mysiga lantliga ting sa...

Härligt motiv på dina fyndtallrikar!!
Klart att man kanske lessnar fortare på mönster än enfärgat men kan ju vara kul med lite variation.

Vad härligt med en weekend i Sälen, måste vara toppen såhär på våren. SJälv åker jag på en weekend imorgon, men mer en shoppingweekend till storstan =)

Ha det fint
Kram Johanna

MiasAteljé sa...

Grattis till fyndet. Tallrikarna är jättesnygga. Jag hade också fallit om jag hade hittat dem före dig. Jag visar glatt upp alla fynd för familjen. Det är ju en del av nöjet tycker jag.
Kram Mia

Pysselpalatset sa...

Nej, smyger gör jag inte... snarare visar jag upp dem som de vore en nyfödd... med stolthet och "gudvadjagärlyckligsom äntligenharhittatdetta" min.... Jag gillar dina talrikar... och då slår det mig att min sambo har sådana i rött....när jag flyttade in... undra om de är på vinden....
Kram till dig och var nöjd med fyndet... vill du någonsin bli av med dem så glöm mig inte.....
Kram Jeanette

rosenskära sa...

Det är jättevackert Karin, annorlunda, men vackert! Jag brukar resonera som så att om något en gång har fått mig att känna "så vackert!" och dessutom är billigt, får det följa med hem, om det inte tar alltför stor plats naturligtvis!

Jag har också fyndat idag och det var också mönstrat porslin, på favoritloppisen. "Percy" heter modellen och är från Geflefabriken, lite brunsvart i mönstret. Ska visa det någon dag!

Jag har väl inspirerats av Leila, som vanligt, gillar att blanda men i samma färgskala. Och, som du säger, med vit bas.

Jag har lovat mig själv att aldrig smussla med något jag köper, men så handlar jag inte så ofta något onödigt heller, inte heller något direkt dyrt. Känner att det vore att misskreditera mig själv om jag inte kunde stå för de beslut jag tar.

Kramar/Lena

Majas skafferi sa...

Hej! Nej,ingen ide att börja "smussla" med nyköpta grejer..det är ju samma sak som att man har världens shopping-missbruks beteende! Bättre med din regel då, en sak ut för varje ny!
Grattis till dina tallrikar!

Susanne sa...

Hej..Nej smusslar gör jag inte men kanske jag inte visar allt på en gång:) o andra sidan så ser han inte mina prylar utan går snarare rakt förbi och det kan oxå va lite trist.men men.. Tallrikar,,kan vara lite kul med nått helt annorlunda hemma som en kontrast om allt går i vitt..
Välkommen hem och njut..Kram från Fare

Lauras gård sa...

Vilka häftiga tallrikar! Kul med lite mönster. Ja, det är svårt att få plats med allt. Halva mitt liv ligger fortfarande i kartonger lite var stans på gården. Jag ska försöka smyga in de sakerna i huset, men jag vet bara inte hur det ska få plats. Kram Stina

Ingalill sa...

Vilka underbara tallrikar!! jag som älskar svart skulle förståss kombinera med SVARTA tillbehör..Iallafall under vinterhalvåret. Med mörkrött..ja dom går ju att kombinera hur mycket som helst, eller hur. grattis till fyndet!

Karin A sa...

Hej Karin,

så härligt det låter med mysiga dagar i Sälen. Snö, sol, umgänge och god mat kan göra under. :) Vilka häftiga tallrikar. Jag tror de kan vara jättefina att använda ihop med t.ex. svarta och vita tallrikar. Tänk en som brödtallrik eller under en sopptallrik - raffinerat!

Jag gick faktiskt och köpte en service på loppis härom helgen, inte för att jag behövde den utan för att jag inte tyckte jag kunde lämna drygt 30 delar Gefle service som kostade mindre än 100 kronor.

Ha en skön vecka! Kramar Karin

Maliva`s verden sa...

Wow,for et vakkert servise du har kjøpt...heldig du:O)

Guldkant På Livet sa...

Ett fynd!! Helt klart!!!

Så läckra att duka med, mycket fina!

Mari.

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej Karin!
Vad skönt det lät att vara i Sälen och sedan komma hem till våren...
Tallrikarna är jättehäftiga. Gillar det gamla mönstret. Om man blandar med vita eller svarta tallrikar på en vit eller svart duk, blir det säket jättefint.
Tack för titten hos mig.
Ha en skön helg i vårsolen.
Kram susanne

Lilla huset på prärien sa...

Jo, vi bor ganska nära faktiskt. Har tre minuters gångväg så är vi nere där bilden är tagen. Det är superhärligt. Så man skulle kunna säga att vi har ett riktigt skithus egentligen men det ligger helt underbart på en återvändsgata med stor inhängnad tomt... och så nära vattnet :) Ja, ja... man kan ju inte få allt eller?

Kram Jenny

Poppins sa...

Åh, åh, åh, säger jag som älskar engelskt porslin. Den här servisen kommer du att ha stor glädje av och den är ju nästan enfärgad... d v s tvåfärgad och ganska diskret i färgerna.
Jag är GRÖN av avund... :)
kramar från Poppins