måndag 20 april 2009

Kan det här vara ett riktigt fynd?


Hej på er alla, hoppas ni haft en skön helg!
Jag har alltid tyckt om att titta på Antikrundan på Tv. Det är något speciellt med alla dessa gamla spännande saker som de bär med sig och får värderade. Många gånger har jag undrat om jag skulle ha något som jag kunde ta med mig, men här i huset finns det inga värdefulla antikviteter direkt. Jag är ju en loppisletare, och fastnar mest för lite slitna bondsaker. Men nu undrar jag om jag inte har en sak som faktiskt kan vara riktigt gammal och kanske skulle vara värd lite mer än vad jag gett för den?!!

Det är det här gamla runda bordet. På bilden ser ni det uppfällt som jag alltid haft det. Jag håller ju på att fixa ordning i vardagsrummet, och då kom jag att tänka på bordet som stått i ett av våra uthus. Jag släpade in det och ställde det i hörnet vid skåpet. Sen minndes jag varför det inte har blivit använt. Det är så vingligt eller rättare sagt sitter inte skivan speciellt bra. Ställer man något på det så vinglar det. Min man avskyr när saker är skeva, ostadiga, rackliga och vingliga! Hur går det ihop med en lumpsamlare som jag!!!! Jag faller alltid för saker som är just detta, jag vill liksom moderligt ta hand om de stackarna *fnissar*.


Men nu skulle jag ju visa er bordet. I senaste numret av Antik & Auktion var det ett liknande bord fast det var uppfällt. När jag såg det så förstod jag att mitt också är ett fällbord, det är därför det är ostadigt. Orginalfästena saknas, men jag skruvade bort en bult som satt under och vips gick det att fälla skivan. Jag vet ju att många av er är intresserade av antikviteter så om ni vill får ni också gärna vara med och *värdera* det. Här kommer några fler detaljbilder. Titta och jämför med Antik & Auktions bord.Bild lånad från Antik & Auktion

Så här står det om bordet i tidningen.
Det lilla fällbordet från slutet av 1700-talet har framlevt större delan av sitt liv på kapade fötter. Kanske gick ena benet av och så snabblöstes problemet med hjälp av sågen. Som synes finner det sig väl till rätta i alla fall. 3500 kronor kostar det i antikaffären.


Nog är det ett gammalt bord och jag undrar om det inte till och med kan vara så gammalt som 1700-tal?! När jag jämför bilderna så tycker jag att detaljerna är väldigt lika fast mitt bord har sina ben kvar. Ja vad tror ni, är det ett riktigt gammalt bord?

Det är väl ingen Antikrundan pjäs värd 100 000 tals kronor direkt. Jag gav 20 riksdaler för det på en bonnauktion, det var ingen annan som ville förbarma sig över det. Om det skulle vara så att det är ett bord kanske från 1700-talet och det skulle vara värt ca 3000 så tycker jag att det är ett riktigt fynd! Om inte så har jag ju fått ett fint fällbord. Det är faktiskt tom så att jag gillar det ännu bättre stående just så mot en vägg!
Ha nu en riktigt skön vårvecka!
Många soliga kramar


Karin


Follow Karin Lindström

27 kommentarer:

i et lite rødt hus sa...

Så gøy, jeg må jo si at bordene var veldig like, så kanskje har du gjordt et skikkelig funn. Jeg tenker også på det innimellom, om jeg har noe som er verdt litt penger, det hadde jo vært litt artig om man hadde gjordt et funn uten å vite om det:)
Ha en fortsatt fin vårdag!
Klem

rosenskära sa...

Men Karin, vilket fint bord, alldeles oavsett värde i pengar! Fast jag tror nog som du, att det är riktigt gammalt, och dessutom så lättplacerat att det är många som kan ha det! 3000 kr? Säkert!

Kram/Lena

Susanne sa...

Ja visst är det likt.Men oavsett så är det jätte fint..Underbart kan man nog säga istället..Skulle jag väldigt gärna kunnat tänka mig..Antikrundan ja det är ett riktigt njutar program..Kram

Lilla huset på prärien sa...

Hej Karin!

Jag är inte helt svängd på det där men så mycket kan jag säga i alla fall - ditt bord är värt bra mycket mer än 20 kr! Så det är en fynd oavsett! Jättefint tycker jag att det är och så smart att man kan fälla det sådär om man inte använder det :)

Ha det skönt i solen!

Kram Jenny

MiasAteljé sa...

Vilket fint bord. Det är säkert värt mer än 20 kronor. Du får släpa iväg med det när Antikrundan är i närheten av dig. Det är alltid kul att veta om man gjort ett fynd.
Kram Mia

Stenlycka sa...

Viket fint fällbord,självklart är det ett gammalt bord!Jag tycker du skall kolla vilken ålder det har och hur mycket det kan vara värt.Det är säkert ett riktigt fynd du har gjort för 20 kronor.
Jag hoppas du behåller det för det gjorde sig så bra i ditt vardagsrum.
Kramar

hemtrevnad marie sa...

Hej Karin!!
Ja, jag är ju inte någon expert direkt , men visst har du gjort ett fynd...det har man alltid oavsett värdet, om man gillar en sak!!
Och nog är det värt mera än vad du gav....beror väl på var du köper och säljer förstås...här i våra krokar skulle man INTE få det priset(över 3000 alltså)...sålde själv ett lite större fällbord från 17oo-talet i vintras för 700 kr...då var benen helt i original, fast jag hade målat skivan...detta bord som du har är ju ommålat under 1900-talet och det sänker ju värdet....fast betänk då att denna shabby stil är väldigt inne just nu så det ligger ju rätt i tiden...och det är klart att du kan få mycket för det beroende på var du bor!
Fast jag tror kanske inte att det är 1700-tal, då jag tycker pelarfoten känns mera 1800-tal..lite kurvigare så...men gammalt och vackert är det onekligen!!
kram på dig!!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei Karin! Men du så spennende, jeg synes bordet er bare snadder, nam nam og mums så fiiiiint!
Og det ser da helt ut som bordet i magasinet !
Knallfint om det er aldri så skjeivt og skakt. Skulle ikke forundre meg i det hele tatt om det er verdt 3000 !
Jeg har jo også ett rundt 1800-talls bord, teller på knappene om det skal bli hvitt eller få beholde sin brunfarge, hmmm! Nå blir det duk på bordet jevnt og det blir jeg så trøtt av. Vi får se.
Ha en fin kveld.
Klem

Mysiga lantliga ting sa...

Det var ju ett fint bord det där!!
Kanske tom ett riktigt fynd värt många lappar... man vet aldrig.

Tänk vad man kan göra fina fynd för några ynka kronor på loppis. Därför det är så kul med loppisar, allt kan man hitta.

Ha en härlig vecka.
kram johanna

Majas skafferi sa...

Hej! Ditt bord är finare i och med att skivan är större,blir snyggare proportioner! Kul fynd, längtar till sommarens auktioner :)!
Ha det bra!

Viola sa...

Jodå...är övertygad om att du sitter på en dyrgrip utan att du visste om det, såg oxå detta bord i tidningen, är ju verkligen snarlikt så du kanske har tjänat ca 3000 kr på detta, vilket fall som helst så är det så vackert, kram

Lauras gård sa...

Jag tror absolut att det kan vara ett riktigt gammalt bord. Kan du inte se under om det ser gammalt ut. Träplugg eller spik? Det var ju riktigt härligt bord i alla fall. Jag tycker 3000 kr låter billigt för ett så pass gammalt bord. Du gjorde hur som helst ett riktigt fynd. 20 kr, det är väl lika mycket som en Daimstrut kostar, och den tar ju slut på fem minuter... Kram Stina

H A N N A S - F O R M sa...

Så vackert bord, karin...vilket fynd...det skulle jag oxå ha velat ta hand om...

KRAMMM
Hanna

H A N N A S - F O R M sa...

Så vackert bord, karin...vilket fynd...det skulle jag oxå ha velat ta hand om...

KRAMMM
Hanna

Camillas Foto sa...

Fynd eller inte så är det ett fint bord som du bör ha framme och titta på varje dag.
Ha det bra
Kram

Helena sa...

Hej! Vilken mysig blogg du har! Kikar gärna in igen! Söt kisse!Kram Helena

Radhusdrömmar sa...

Men Karin du hittar ju saker hela tiden i dina gömmor :-)

Fint fint bord. Kul om det är ett 1700-talsbord.

Kramar
Johanna

mormorelsie... sa...

Du har ett underbart bord.
ha det gott
ninni

Lina sa...

Hej Karin! Härligt att titta in till dig igen:) Bordet är jätte fint och visst vore det roligt om det var ett fynd. Viktigast är ändå kanske att det är ett fynd för dig!
Ha det så fint!
/Lina

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Karin! Har hälsat på svärfäräldrarna och varit ute på landet i 2 veckor o inte varit ute på nätet så jag försöker komma ikapp;) Va tråkigt att ni varit sjuka, hoppas ni mår bättre nu. Vilket fint bord du har hittat. Tycker att det pryder sin plats oavsätt värde; Ha det så bra resten av veckan, kram Maria

Ingalill sa...

Åh, vilket vackert bord!! Önskar jag kunde hjälpa dej med värderingen, men jag är tyvärr ingen antikspecialist...Men du, jag tycker faktiskt att bordet

Poppins sa...

Ett jättefint bord! Även om det inte är från 1700-talet så är det säkert värt mycket mer än 20 kr. Om jag skulle gissa på en ålder utifrån utseendet, skulle jag säga slutet på 1800-talet men det vore kul att veta!
Min man är inte heller förtjust i allt för slitna eller rangliga saker... tyvärr...
kramar från Poppins

timelesshome annika sa...

Jag är säker på att det är ett fynd och du har säkert fler i på din gård!!!
Jag älskar min kudde den ligger just nu bredvid en kelim kudde i den soffa jag fick av faster MIMI.
Fjäll semestern var all man kan drömma om.Vi hörs var rädd om dig och dina.
Kram Annika
P.S pojken på kudden heter lilla Hiwati finns säkert på biblioteket.

Blåbärs och smultronstället sa...

Jag tror att det kan vara ett gammalt bord av värde. Mysigt är det också. Jag fastnar också för gamla och nötta saker nu för tiden.
Ha det fint i vårsolen!
Kram Susanne

Elin sa...

Hej!
Tack för din kommentar! Jag blev så glad :)
Ja, katter är verkligen speciella, det bästa med dem är ju att de alla har så olika personligheter :)

Jag har tyvärr inte hittat någon syrenbuske någonstans än, jag hade en syrenberså i huset jag bodde i förut, saknar den!
Men jag ska ge mig ut på jakt nu någon kväll :)

Kram//Elin

Elin sa...

Förresten! Vilket UNDERBART bord! :)

ANNAANNA sa...

Oavsätt ålder eller värde i kronor är ditt bord både snyggt och praktist.