tisdag 14 april 2009

Nu växer det så det knakar...
Här låg min kära make och njöt när jag låg inne och var sjuk *ler*. Nej så har det inte varit, men jag blev så full i skratt när jag såg att solstolen var framme. Det är inte många gånger per år som någon av oss ligger i den. Faktum är att vi inte hade några solsängar/stolar tills för ett par år sen, och då har vi bott här i 11 år. Med stort hus, många uthus och stor trädgård så blir det inte mycket vila, och lägger man sig så kommer man snart upp på fötterna igen för det är något som man kom på att göra eller någon som pockar på uppmärksamhet. Om han nu låg i den en liten stund i helgen så unnar jag honom det verkligen så som han har fått passa upp på oss i sjukstugan! Ni ser ju i bakgrunden att skottkärran är framme och fönstren i orangeriet är borttagna för kittning, ett lite bevis till hans fördel *ler*.
Den översta bilden är min kejsarkrona förra måndagen och denna tog jag när jag äntligen var ute på en runda igår. Nu kan man verkligen säga att det växer så det knakar, det är inte klokt vad mycket det hänt under Påsken. Kejsarkronan dök upp hos oss några år efter vi köpt huset, jag har ingen aning om den vilat eller kommit hit med någon fågel men trivs gör den och det blir bara fler och fler blomstänglar.
Kejsarkrona Fritillaria imperialis L


Så här stor och vacker är den när den blommar!

Med dessa bilder önskar jag er en bra start på denna hos oss Påsklovsvecka!

Många varma kramar

Karin

Follow Karin Lindström

14 kommentarer:

Lauras gård sa...

Det är underbart då det börjar grönska i trädgården! Tänk att man glädjs så åt allt som börjar sticka upp ur jorden. Solstol... ja, man får ta tillvara på den underbara vårsolen. Hoppas du är bättre, ingen vidare att ligga sjuk nu... Jag har en sjuk liten Astrid hemma, men nu sover hon så jag passade på att måla färdigt hallen... Kram Stina

Stenlycka sa...

Jag skulle gärna vilja att en fågel kom till mig med några kjesarkronor, jag tycker de är så vackra.Varje vår när jag ser dem blomma hos grannen så tänker jag att nu måste jag köpa några knölar.Men sedan glömmer jag av det.
Ha en bra vecka!
KRAMAR

rosenskära sa...

Tänk att den är släkt med kungsängsliljan, vilken kejsare!

Och så slår det mig att de snyggaste solstolarna är just de där ni har, de där skämtstolarna som man alltid svär över innan de kommer på rätt köl...

Hoppas du mår lite bättre förresten!

Kram/L

Hannis sa...

Vad ljuvligt att få placera sig i en solstol en stund!
Det är så härligt med vårvädret!!

Hoppas att ni alla får vara friska nu och verkligen njuta av solen.

Kram Hannis

Ps.Vi ses på bloggträffen=))

Anneli sa...

Hej Karin!
Så ledsamt att ni inte kunde njuta av påskhelgen...ja, det är ju verkligen i sådana situationer som man märker hur mycket den andre betyder:)
Själv låg jag i bara bikini (!!) och gassade i solen...men...inte så länge för att det fanns att göra här med;)!!

Ha det gott

Kram

Anonym sa...

Nu är det skön förväntan i luften och alla går runt med ett leende på läpparna! Härligt. Håller med om att det är svårt att sitta stilla en längre stund, alltid är det något som ska fixas... där... och där. Men det är ju så roligt! Jag köpte en hängmatta förra sommaren och den är faktiskt helt himmelsk. I den slappnar man av för där ser man bara himlen!

Kram Eva-Mari

lottens vita och gröna sa...

hallå karin, nääää har ni varit krokiga i påsk, vad trist vännen!

åhhh ljuva trädgård, kejsarkrona är som ett lite under!

ha det gott nu! varmkram lottensurafi

Radhusdrömmar sa...

Ja visst är det skönt nu när solen är framme! Hoppas att resten av veckan också blir fin, så ni kan njuta av ledigheten!

Kramar
Johanna

Lilla huset på prärien sa...

Önskar också att kunna ligga stilla och njuta i en solstol... men det känns som en utopi med små barn i närheten. Och alla sysslor som pockar på. Men jag måste erkänna att när jag får pyssla för mig själv i trädgården så njuter jag otroligt mycket! Det är alldeles för sällan jag får göra det bara...

Kram Jenny

hemtrevnad marie sa...

Å, så skönt att ni är på benen igen då!!
Här har just 11-åring fått feber i natt!
Så härligt att maken din fått fram solstolen då...då får du passa på att få lite frisk luft och sol på näsan, liggandes i den!
kramis

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vår kejsarkrona är också på väg upp, såg jag häromdagen... Härligt!

Och jag känner igen det där med att det bara blir en liten stund i solstolen, innan man kommer på något nytt...

Kram
Marie

Vit poesi sa...

Hej Karin!
Så länge sedan jag kikade in till dig. Så mysigt nu när våren har kommit.
kramar Malin

Emma sa...

Hej du det var ett tag sedan.

Opererades igår, har varit lite nere.

åhhh så vacker. Önskar jag hade lite gröna fingrar til min 4000 km2 för stora trädgård:P

Har du kollat in min tavleblogg www.emmalill.blogspot.com

kram Emma

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色