onsdag 24 juni 2009

Sommarfönster/Summer window...


Solen strålar och en svag vind fläktar in genom det öppna fönstret. Enklaste silduksgardinerna silar solljuset och i fönstret står en kanna fylld med blommade schersmin. Det var så enkelt och vackert så det fick bli dagens bilder.

Vi har ett underbart sommarväder och vad jag förstår så är det vackert i hela Sverige. Nu vill man inte vara inne mer än nödvändigt. Jag har två lediga barn hemma så nu blir det inte mycket arbete gjort. Men jag syr så det ryker på de få lediga stunder jag har. På Lördag är det ju marknaden och jag vill ju ha lite att sälja då också.
Vi har alla orginaldetaljer kvar i vårt gamla hus. En helt fantastisk detalj är det öppningsbara fönstret i fönstret. Med ett lite vred så öpnnar vi vädringsfönstret med sina smala profiler som passar perfekt i det stora fönstret. Tänk vilken skicklig snickare som gjorde detta och jag undrar vad det skulle kosta med ett sånt hantverk idag. Vi har i alla fall turen att få använda detta underbara fönster.


Visst är jasminen/schersminen ljuvlig, på kvällarna doftar buskarna otroligt mycket. Igår när vi höll på och donade så började myggen komma dessvärre. Det blir till att klä på sig och köpa myggmedel. Är det någon som vet något bra naturligt skydd mot dem? Jag hörde tex att man kan lägga en gång av mynta så följer myrorna den ut ur huset istället för myrr. Inte vet jag om det fungerar men nog kan det väl vara värt att prova! Man vill ju inte använda för mycket
gifter utan helst naturliga saker.


Nu önskar jag er en fortsatt skön sommarvecka!

Kramar

Karin

Follow Karin Lindström

11 kommentarer:

Susanne sa...

Hej..Innan jag hade läst så tänkte jag wow vilket fönster..Underbart hantverk!!Jasmin ja alla dom blommor som doftar likt älskar jag,längtar till vår shersmin slår ut..En doft man skulle vilja ha i näsan jämt...Jag har hört att äta vitlök eller kapslar skall ogillas av mygg..Vet inte dom gillar inte mig än då..skönt..Kram till fortsatt bra dag

Vit som snö sa...

Så fint fönstret är! Annat än dagens stela massproducerade. (som vi har) Men som du säger, ingen skulle ha råd att köpa såna fina idag tyvärr.
Lycka till på marknaden!!
Kram Cilla

la petite perle sa...

Hej svejs!
Vilken fin blog du har! Kommer snart att kika in igen!
Kram //la petite perle

Våglyckan sa...

vilket underbart gammalt fönster med fin finess!
kram från mig
/maria

Em sa...

jag har aldrig sett ett liknande fönster. Är det vanligt? jag menar var det vanligt? Vilket hantverk! Och så klurigt!
Förstår att du vill ladda upp med saker inför lördag. Hoppas jag kommer ha möjlighet att åka ut och kika på er alla duktiga! Lycka till!
Kram Em

Majas skafferi sa...

Hej! Enkelt och vackert i fönstret,tänk vilken lyx att gå ut och plocka doftande schersmin i sin egen trädgård! Underbart!
Lycka till på marknaden :)

Kristall & Pynt sa...

Så fint fönster, dom gjorde fina saker förr i tiden, fint med schersmin.
Ha det gott
Kram Sofia

STENLYCKA sa...

Vilket roligt fönster har aldrigt sett något liknande. Vad duktiga hantverkare det fanns och finns.
Är det inte fantastiskt med alla dessa doftande blommor och buskar. Min klätterhortensi blommar för fullt nu och sprider en söt aromisk doft i hela trädgården, så underbart.
Njut nu och lycka till på marknaden.
Kram

Kristin sa...

Hej Karin! Så fint och härligt det såg ut med ditt fönster! Smart med liten "lucköppning" sådär!

Silduk är vackert. Jag vill gärna ha gardinlängder någonstans i vårt hus men det är så lågt i tak och det passar inte in, jag har provat, annars skulle jag också ha det.

Lyllos dig som har så fin schersmin att plocka in också. Min är nyplanterad sedan två år så jag törs inte kaniffla blommor på den.

ha nu en bra vecka och njuuuuuuut av det sköna vädret! (Jag jobbar denna + nästa vecka sedan har jag semester)

Kram från K

Lilla huset på prärien sa...

Så härligt det ser ut Karin! Här skiner solen också idag men det är inte lika varmt som igår, fläktar lite.

De där fönstren är superfina! Och speciella - kul att de går att öppna sådär. Schersminen är så fin. Vi har en stor Jasmin men jag skulle kunna tänka mig en Schersmin också! :)

Kram Jenny

Ullis/Leva på landet sa...

Så härliga bilder. Visst har vi det underbart just nu. Härliga fönster, så skulle det var på våra fönster vi har nu också. Lycka till på marknaden.

Kram Ullis