lördag 12 september 2009

Helig basilika!

Tulsi, helig basilika

Idag är det kyliga vindar hos oss, men nu spricker molnen upp och solen kikar fram. Löven börjar singla ner och vi har bakat äppelkaka, nu börjar det kännas att hösten kommer smygande.

Jag måste bara tipsa er om den här härliga basilikan, helig basilika kallas den. Jag har köpt den flera år nu och den blommar otroligt mycket. I år sitter den i våra stora blomlådor och den stackars rosmarinen som sitter brevid syns knappt. Vi äter inte så mycket av den utan njuter av den härliga färgen och blomningen istället. Grusgången leder ner till *orangeriet* (vårt gamla garage) som jag håller på att göra om till trädgårds bod. Där ska jag samla alla mina krukor och redskap så de blir lättillgängliga.



En fortsatt skön Söndag önskar jag er alla som kikar in!

Varmaste kramarna

Karin

17 kommentarer:

Susanne sa...

Ja denna var väldigt vacker..Vilken färg! Som lavendel...Något att fundera på till nästa Blom säsong..Kram

Lilla huset på prärien sa...

Helig basilika?! Det måste jag komma ihåg. Jag älskar basilika nämligen och har det i maten så ofta jag kan. Den ser verkligen ståtlig ut!

Kram Jenny

promenader på landet sa...

Tack för tipset och jättevackra bilder! Ha en bra vecka! Kram från Maria

Grön Iris sa...

Jätte fin växt och härligt namn på något så gott. Suktar efter din grusgång...
Kram och jag hoppas du får en kul måndag
/Linda

Ingalill sa...

Tack för tipset!! Kul att vara tillbaka nu efter ett ganska långt uppehåll. Tänkte på dej häromdagen när jag hittade kungsängsliljelökar..Nu måste jag läsa dina tidigare inlägg. Ha det gott!!!

Kicki sa...

Jättevacker basilika.
Nästa år tänkte jag kanske anlägga en liten kryddträdgård. Då skall jag ha denna i åtanke.
Ha det gott
Kram
Kicki

Viveka i Bläckhornet sa...

Den måste jag komma ihåg till nästa sommar. Jag älskar basilika.

Kram Viveka

Annie - Annalunda sa...

Massor av kramar till dig du härliga o kreativa vän!

Anonym sa...

Helig bailika, eller Tulsi, kan drickas som te. Det stärker ditt immunförsvar i förkylningstider och är bra mot hosta.

Vit som snö sa...

Jättefin var den!
Tycker den påminner lite om lavendel. Undras om den är lika god som "vanlig" basilika för det tycker jag är urgott i pastan!
Ha en fin vecka! Kram cilla

Karin Lindström sa...

Hej och tack för din kommentar om Tulsi, helig basilika. Jag har sökt lite på den och sett att den ofta används som läkeväxt. Jag ska prova att göra te på den, annars hackar vi lite av den i maten :)

Hälsningar
Karin

Gnistrande snö sa...

Vilka härliga bilder och vilken mysig och fin trädgårdsgång. Vilken lycka att ha ett orangeri!

Ha en fin vecka!

Kram
Katarina

Miss Alveriin sa...

Hej! Jag älskar kudden, den var överförväntan vacker! Ursäkta att jag inte har skrivit det tidigare tänkte maila och tacka så mycket men jag har inte haft tid. Tänkte blogga om den också :) men som sagt så har jag inte haft tid och det gör mig så frustrerad.

Är ute på praktik nu och ska vara det i 6 månader sen är det bara en termin kvar till att jag är färdig socionom :D
Jag ska skärpa mig! Har en massa loppisfynd som jag måste blogga om också.

Tack än en gång för kuddfodralet, den var underbar :)

Miss Alveriin sa...

Ja just det, jag glömde ju att svara om kragen. Det är väl inte så vanligt att de har sådana kragar men det behöver dem när det är riktigt kallt.

Ha det gott/Cattis

Växthusmadam sa...

Tack för tipset!
Växthusmadam

becca sa...

Vad vacker den är, förstår arr ni njuter av den, smakar den som *vanlig* basilika?

Det ska bli spännande att få se din bod, hoppas att du visar oss den snart.

Ha en bra dag, kram Rebecca.

Ps, kul att du länkar mig=).

Pysselpalatset sa...

Hej, den är verkligen praktfull... jag brukar göra ett aromsmör på just den här basilikan... låter lite gul lök svettas i stekpannan slår på en ytte-pytte skvättmed rödvin och låter det koka ihop, därefter fullt med basilika och lite pinjenötter i smöret. fryses in rullar och helt perfekt till såväl fisk som kött... ha en god söndag. kram Jeanettte