måndag 7 september 2009

Loppis fynd/Vintage finds...


Hej på er alla, vilken härlig hösthelg det varit!

Det har varit så skönt här hos oss på landet så jag ville bara stanna här hemma. Men jag måste erkänna att jag gick och tänkte hela Lördagen på alla fina fynd som nu någon annan fick finna. På Söndagen kände jag likadant men då fick jag plötsligt se att grannen hade satt upp en skylt med loppis! Ingen kunde väl bli gladare än jag och plötsligt fick jag ro i loppiskroppen *skrattar*.



Jag hittade bla den här fina trappstegen. Den kan vi ha användning för, vi som har så högt i tak (2,15) *ler*. Nej allvarligt talat så har jag saknat något att klättra upp på många gånger för här börjar det bli fullt i huset så alla skåp utnyttjas även upptill.
Den underbara burken var jag bara tvungen att ha. Förvaring får man ju aldrig nog av och dekoren på den är ljuvlig. Blir det inte kakor i den så kommer jag nog att lägga i fina broderier.


A B Svenska Karamellfabriken i Gävle. Undrar just vilka karameller som låg i den för den är ganska stor! Passar ju mig som är en riktig godisråtta ;)


Visst är det härligt med loppisar och inget går upp mot dem som ligger precis brevid en. Den här är i en jättesöt liten röd stuga med små rara rum. Det är tre tjejer som slagit ihop sina saker och det är jättefint ordnat. Nästan lite som en liten butik här på landet. De kommer att ha öppet flera gånger så ni som finns här i närheten, håll utkik efter skyltar.

H
a nu alla en härlig höstvecka!
Vi ses snart igen!

Varmaste kramarna
Loppis Karin

27 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Åhhh du Karin !! Nu suckar nog hela blogg sverige !! Alla vill ju ha såna stegar nu, de har blivit såå poppis !! Din är så himla fin röd o grann, ett riktigt kap !! Och burken..ohhh så ljuvlig..
Tänk att man aldrig nånsin lessnar på att få se alla ljuvliga loppis fynd som alla gör, jag tycker det är så himla kul !
Ha en toppendag vännen
Kraam Anette

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken lycka!!!!

Trappstegen och burken var ju jättefina! Skulle vilja ha en sån liten stege jag med.... Mari.

Vit som snö sa...

Tänk va! Tur att man inte vet vilka skatter som döljer sej i grannes förråd, då kanske man blivit olaglig;-) Perfekt, nu kan du ju hänga först på låset där!
Suuperfina fynd, verkligen!
Kram Cilla

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja vilken lyckost du är nu :) Och dessutom så nära! Faktiskt så hittade jag min i grannhuset också. Sonen köpte det för 1½ år sedan. Då stod den helt ensam på ladugårdsloftet och såg bedjande på mig. För sonen var det skräp så den blev min :)

Kram Viveka

helena /Franska liljan sa...

Härligt att fynda så vackra ting :-)

Jag har glädjen att fått ärva en vacker stege av min 93-åriga mormor.

Burken är ljuvlig med rosorna :-)

Grattis till fina fynd!

Kram Helena /Franska Liljan

Lundagård sa...

Verkligen jättehärliga fynd!

rosenskära sa...

Men wow - det var fynd värda namnet! Vilken Karin-färg på stegen - den gissar jag att du låter vara som den är?!
Och burken, ja du vet, jag och burkar, jamar katten liksom...? Det är det enda jag verkligen inte kan motstå på loppis, så jag fyndar sällan, men det gör inget.

Stor kram
Lena

Lilla huset på prärien sa...

Hej Loppis-Karin!

Vilka härliga fynd! Och så kul att ha en bra loppis sådär riktigt nära att bara springa inom när det passar en själv :) Jättefina - både stegen och burken.

Kram Jenny

STENLYCKA sa...

Hej Loppis Karin!
Vilken läcker trappstege du har fyndat och vilken fin färg det var på den. Jag skulle också vilja ha en trappstege så jag når i de översta skåpen i köket, nu står jag på en stol när jag skall ha något.
Ha det gott !
Kram

Mer av allt sa...

Jättefin burk! Jag är svag för burkar med rosor på och din var ju så himla fin. Vilket fynd!! Stegen var inte heller dum. Röd och fin. Grattis till de fina fynden! Kramar från mig

Lissboden sa...

Vilken underbart vacker burk du hittat. Rosor är så fint. Jag gillade din engelskt röda stege också.
Ha en härlig vecka!
Kram/Maria

Anonym sa...

Ååå vilka härliga fynd du gjort!!!

promenader på landet sa...

Hej Karin! Vilken tur att ha loppis så nära och vilka jättefina fynd du har gjort! Må så gott! Kram Maria

Majas skafferi sa...

Hej! Vilken härlig färg på stegen! Igår pratade jag senast om en liknande med min far. (jag råkade få syn på en grön i min gamla farmors garage i somras:) Varnade honom för att slänga stegen!
Burken var även den jättetrevlig!
Perfekt när grannarna har loppis, riktig helg-lyx kan jag tro!
Ha det bra!

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin,
Vilken underbar stege. Och burken var också jättefin.
Kram Agneta

gamla skolan sa...

Vilka fina fynd du gjorde ! och så nära , hos grannen , kan inte bli bättre ! Kramar Susanne / den gamla skolan

MODERN COUNTRY sa...

God kveld Karin!

Håper du har det bra!!

Det er vel deilig denne tiden, høst med farger og fresh luft. Men mer sol kunne jeg takket ja til, det har pøst ned i nesten 14 dager i strekk. Men vi fikk etterlengtet sol på Lørdag og Søndag og da dro vi på tur, drakk vann fra bekken og besøkte forhistoriske plasser i Bohuslän. Skjønt!

Også skjønt og finne vakre saker på loppis. Hvilke underbara funn! En sånn trapp passer perfekt inn i ditt sjarmerende hus. Jeg vil også ha en :) Minner meg om min mormor, hun var så lita og hadde en lignende trapp. Jeg har arvet hennes høyde, for jeg er ikke så lang på strømpelesten jeg heller. 1,62cm og rekker sjeldent opp i øverste hylle.

Praktisk og utnytte høyden, det blir endel saker som trengst og lagres i løpet av årene med samling. Vi har nettopp hatt en utrydning her, igjen, og jeg som trodde mye var kastet da vi flyttet til Norge. Men kanskje ikke rart huset blir fullt når man besøker loppiser annenhver uke, hihi

Så fine bilder du alltid deler med deg, din blogg har sånn ro og herlig utstråling. Virkelig personlig og alldeles spesiell. Fine blomster du har presset. Vakkert med farger.

Ha det godt Karin, godklem!

Aina

Ingmarie sa...

trevlig butik!Så mycket vackert att det gör ont i ögonen...
En sån trappstege har jag också.Använde den ute i trädgården i sommar(finns med på ett inlägg)
Många har velat köpa den,men den stannar hät i Västanbäck!

På återhörande!

Karin sa...

Hej Karin,

vilka underbara loppisfynd! Den röda stegen är bara så fin och burken - jag helt ljuvlig. Jag var på loppisjakt i helgen men kammade hem noll. Det var tomt på hyllorna och det lilla som fanns var antingen dyrt eller inte i min smak. :/

Ledsen att jag inte svarat på ditt mail! Jag gör det under dagen! Ha det gott! Kramar Karin

Lauras gård sa...

Både stegen och plåtlådan är såå fina! Stegen är ju både användbar och dekorativ. Jag förstår att du är nöjd. Roligt att grannarna ordnar loppis! Kram Stina

Ann-Catrin sa...

hej Karin!

men vilken tur du fick lugn i kroppen och det var loppis nästan på hemmplan

och sicket fynd sen.. trappstegar är högvaluta!!
och burken var ljuvlig!1
kram till dig
A-C

Tant Elwira sa...

Vilken fin trappstege du hittat. Det är så fint att bara ha den som den är men sen också att pynta. Tänker mig pyntningen i vinter och juleskrud. Mmmmmmmmmmmmm vilket riktigt fynd du gjort!
Hälsningar
Jessica

Blåbärs och smultronstället sa...

Hej där Loppiskarin!
Vilka kanonfina fynd du gjorde. I lördag var jag och en kompis runt på fem olika loppisar, vi hittade en hel del. Ska visa dem längre fram i veckan.
Ha det fint!
Kram Susanne

Grön Iris sa...

Jätte fina loppisprylar du köpt. Jag hade med glädje skuttat runt en stund om jag hade hittat dessa skatter. Helt i min smak!

Ha en bra dag/

Kram Linda

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin,
Tack för jättefint beröm hos mig. Jag tycker du har så vackra bilder och så tycker jag att du visst kan visa målningar i lime och kornblått.
Ska du ha en loppis nu kanske?
KRAM Agneta

Lundagård sa...

Så kul att läsa att ni sorterar knappar i en "tryckerilåda" precis vad jag började med igår, har två stycken som jag skall ha i butiken sen, en för knappar och en för gamla spårskruvar och mindre beslag!
Det är ju så skoj när man på detta sätt hittar människor som tycker om samma saker som en själv! Det är ju inte alla som skulle vara fascinerade av en sådan sak :-)

Skattelyckan sa...

Fina fynd! Själv "försöker" jag hålla mig borta från loppisar då vår vind är proppfull med framtida projekt och ting som ska in i vårt blivande hem, svårt...Tack för att du tog dig tid att svara på min fråga om ert golv. Ha en trevlig dag!