måndag 20 december 2010

Lökarna i burken!

Känner du dig också stressad? Konstigt att man dras med i julhysterin fast man bestämt sig för att inte göra det *ler*. Lite snabbpyntningstips passar kanske en dag som denna!

Jag lindade mossa runt tre hyacinter och knöt ett grovt snöre runt jordklumpen. Sen satte jag ner allt i en gammal gurkburk och så blev det så här fint. Jag älskar hyacinter, de är så vackra och doftar ljuvligt.

Sänk axlarna och ta ett djup andetag, (speciellt härligt är det om du står i närheten av en burk hyacinter som jag). Nu stressar vi inte mer, det blir jul i all fall som min mamma brukar säga ;)

Många varma kramar

Karin

11 kommentarer:

MODERN COUNTRY sa...

God ettermiddag Karin,

Trivelig å hilse på igjen! :)
Vil gratulere deg med den fine reportasjen i Tyske Country Living. Bildene er kjempefine!! Og det er Inspirerende å se ett såpass annerledes hjem. Det er både fargerikt og personlig.

Nei faktisk føler jeg meg ikke så stresset dette året. Ettersom jeg gikk på en smell i fjor før Jul, lovet jeg meg selv og senke farten de siste ukene i år. Og så langt har jeg holdt det løftet. Har stoppet tidligere med jobben og bruker nå dagene til rolig å skape stemning her hjemme. Man vil jo få nyte litt også :) Men skjønner godt de som stresser. Som regel er det mor som fikser mesteparten, og de med jobb, hus og unger er i mine øyne store helter. Imponert blir jeg av å lese i forskjellige blogger, å se hva de orker og får istand.

Ønsker deg en riktig herlig Juletid. Samtidig sender jeg mange klemmer og takker for alle fine innlegg du Inspirerer med. Av din blogg blir jeg varm om hjertet!!

Aina

Sussi sa...

Hej Karin!
Ja, hyacinter kan man liksom inte få nog av så här i juletider! Jättefint arrangemang du gjort i din gurkburk.

kram
Sussi

Home and Lifestyle sa...

Your hyacints are lovely...I also have them in my kitchen, their smell is wonderful!!

Warm regards, Ingrid

Färjtorp sa...

Hyacinter i burk, jättesnyggt!

Försöker att inte stressa, och faktiskt det funkar hittills, kanske beror det på att man är på jobb hela dagen och inte tänker så mycket...

Kram på dej
/Johanna

fröken knopp sa...

Enkelt Karin, men ack så vackert!!!

Varmaste Kramarna Elin

Mitt hvite hus sa...

Heisan Karin..
jeg har lovet meg selv og ikke stresse... og det gjlr jeg heller ikke..

så fint det var med svibler i glasset... med mose..

ønsker ded fine dage rmot jul

klemmer =))

gamla skolan sa...

Så enkelt och vackert !! Önskar dig en riktigt god jul om vi inte ses innan ! Kramar Susanne ♥

LantlivsAnette sa...

Åhhh vad fint du har det..jaaa, nu sänker vi axlarna och tar ett djupt andetag...
Kraaam Anette

Millygarden sa...

Hej Karin,

Såg ditt fina reportage igår i Drömhem. Du har ett ljuvligt vackert hem. underbart med alla dessa vackra möbler och varma tapeter. Stallarholmen där har jag varit många ggr hos cromtryck som var en leverantör till mitt arbete. Blev så nyfiken vart du bor någonstan jag som varit där fle ggr och promenerat på luncherna, kanske jag gått utanför ditt hus. Jag är ju skadad kan ju inte besöka en plats utan att kika på husen runtomkring.

God Jul på dig och familjen.
Kram Marina

Norr om Köpenhamn sa...

Tack för tipsen :o) Ja, det är väl märkligt att man dras med. Men jag försöker verkligen att dra ner på tempot, för jag har ju faktiskt hunnit med så mycket. Jag har insett att när man t o m nu börjar pyssla med nya stilleben och nya kreationer...ja, då finns ju tiden där. Varför stressa?

Jag gjorde förresten de där marsipanbollarna med citronlikör...mmmmm! Urgoda! Vet inte om jag ska våga ställa fram de ikväll när vännerna kommer på glögg. Jag kanske inte har några kvar till julafton ;o)
Önskar dig en ljuvlig julafton med mycket mys!
Kram Ulrika

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej!
Vilken mysig blogg du har! Hoppas det är OK att jag lägger in dig i min blogglista.
Stor Julkram Annelie ♥