torsdag 2 december 2010

Snöbollar!

Det är så trevligt att göra eget godis till jul och det finns mycket gott man kan göra. Jag brukar alltid göra olika flera olika sorter och när man kommer över ett recept som är lätt att göra och dessutom både gott och känns lyxigt blir man ju extra glad. De här fina små snöbollarna är citrusmarsipan, en perfekt gåva att ta med sig tex på en glöggbjudning! Är ni nyfikna på receptet så kommer det sist i inlägget men först kommer det ett annat tips om fina bollar fast i glas!

De här fina kulorna köpte jag på den underbara och färgstarka butiken Turquoise i Stockholm. Här kommer ett tips till er som bor i Stockholm eller som ska åka dit på lite julshopping. Är ni sugna på lite nya julkulor så har de just nu ett otroligt pris på dem. De tar endast 10 kronor för alla glaskulor som finns i många storlekar och färger. Jag köpte de här stora matta vita och små i silver, men det fanns glas, turkos, silver och guld etc. Bara ett litet tips! Snart ska ni få se vad jag ska ha mina till, om det blir bra det jag tänkt *ler*.

Ha det gott mina vänner!

Varma kramar
Karin


Citrusmarsipan

200 g mandelmassa
ca 2 msk pressad citronsaft
florsocker att rulla bollarna i
ev 2 msk citruslikör, cointreu eller limoncello

Jag gjorde så här:

Riv mandelmassan grovt och blanda med citronsaften och likören (för lite vuxensmak) tills massan får lagom konsistens (jag höftar lite). Den ska kännas lite lagom lös och klibbig så det går att rulla bollar av den. Man kan också riva skal från tvättade citrusfrukter och blanda i. Rulla nu små bollar och lägg dem i en skål som du pudrat ner florsocker i. Rulla runt bollarna och pudra över lite mer florsocker över dem. Förvara dem svalt i en burk om de ska stå länge.

14 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Å det där lät inte alls fel.. verkar inte så krångligt heller.. vackra kulor.. kram..Pia

Hannis sa...

Hej där!
Mmmm!
Det där lät väldigt gott!

Och ja, jag är blond nu för tiden=))
Fick något ryck om förändring så från nästan svart till blond.

Må så gott/
Kram Hannis

Ps. Ska skicka tipset om julkulor till syrran.
Hon samlar nämligen på såna.

Designe sa...

Åh det lät gott! Fina kulor oxå! Hoppas du fått se ditt reportage nu!:) Kram

Moa sa...

Åh så vackra "snöbollar" både ätbara och så de njutbara för ögat. Älskar julkulor som dekoration både i gran o lite varstans som i en skål som du så vackert visar.. Ska bli spännande att se vad du gör med dina.. =). Kör ut receptet för det lät riktigt gott.. kram/Moa

Anonym sa...

Ett måste är Turqouise varje gång jag är i St-holm. Och vad passar bättre för jag ska dit på lördag. Det blir en "kulig"shopping/Annica

Karin sa...

Yummie! I took one, hope you don't mind ;)
Warm greetings from a cold Holland!

Annie - Annalunda sa...

Hej min vän!

Long time no see... men här hos dig är det lika vackert och inspirerande som vanligt! Fina kulor och de ätbara ska jag absolut prova att göra... låter smaskens!

Jättekram Annie

Mitt hvite hus sa...

MmM DISSE SÅ OG HØRTES GODE UT... skjønner dette må være en super gave...

og så billig julekuler da...

Ønkser deg en fin fin kveld..

klemmer )=)

Sussi sa...

Hej Karin!
Mums! Vilka läckra (och fina!) marsipankulor...måste provas!

Om du är sugen på något franskt så titta in till mig och var med i min utlottning!

Kram
sussi

STENLYCKA sa...

Hejsan Vännen!
Tittar bara in på din underbara blogg som snabbas och önskar dig en fin andra advent!
Kram Raina

Nyanser av vitt sa...

Ha en mysig helg
Kram Agneta

Sjarmerende GJENBRUK sa...

nammmmm..........Dette må prøves!
Ha en fin helg!

KLEM Hanna

Camilla Alvén sa...

Åh, tack för det receptet!
Ha en skön helg
Kram

Millygarden sa...

Mmmmm låter faligt gott!

det ska jag prova att göra!

Önskar dig en trevlig Helg

Kram Marina