torsdag 28 oktober 2010

Sy!



Här är ett collage från mitt lilla men jättemysiga sy/pysselrum. Att ha ett eget rum där man får hålla på som man vill är verkligen lyxigt. Jag är inhyst i en liten "kattvind" bakom vårt sovrum, men ni som följer mig vet ju också att jag spridit ut mig till delar av mitt "dressingroom". Det tar stor plats med tyger och stramaljbroderier. Har du något "eget" rum?

Hoppas du får en bra dag!

Många varma kramar
Karin

tisdag 26 oktober 2010

Glatt grått!

Idag får ni se genom mitt kök till inre hallen med ett jättefint turkost skåp där barnen har sina kläder och vidare in i vardagsrummet. Köket har gråmålad pärlspont som satt här när vi rev ner masonitskivorna, fast då var pärlsponten grön. Det grå och vita är riktigt trivsamt trots att grått inte alltid är så muntert.

När jag föddes i mitten av 60-talet hade mina föräldrar målat det mesta grått i sitt hem. Min mamma skulle aldrig få för sig att måla grått idag. Hon har alltid skojat om den "glada" grå färg de målade allt i när hon var i 20 års åldern. När det sedan blev populärt på 70-talet att måla färg igen var hon inte sena att haka på. Nu rollades vardagsrummet mörkbrunt och mitt rum hade skogsgröna väggar. Jag minns också toaletten som hade både mörkblå väggar och tak och på dörren satt det en fototapet av en stig i en vacker solig skog.

Jag tog visst inte skada av allt det "glada" grå som jag levde mina första år i för hos mig finns det ganska mycket som är grått idag *ler*. Ja, gud vad man har hållit på och ändrat genom åren. Jag önskar jag hade en skanner, då skulle jag visa min andra lägenhet på 80-talet som jag var väldigt stolt över minns jag. Då var det den Engelska svulstiga stilen som gällde för mig. En av mina väninnor från den tiden påminde mig för ett tag sen om hur lycklig jag hade blivit av en rulle blommig chintz som jag kommit över på Åhlens. Den gick jag loss på och sydde gardiner, kuddar, överkast och gud vet allt till mitt "vackra" hem *skrattar*. Då hade jag volanger på det mesta och en sorts puffig kappa som man rynkade upp i en massa draperade vågor och fyllde med fiberfill, minns ni den skapelsen?! Det var tider det *fnissar* och det är väl tur att man alltid kan ändra sig och byta stil. Symaskinen var i alla fall då liksom nu ett av mina bästa köp, vad roligt jag haft med den genom åren ; )

Det här kom visst att handla om allt annat än köket som jag tänkte mig från början. Nu måste jag leta efter mina gamla foton för att se om jag minns rätt. Kanske kan jag få tag på en skanner så jag kan visa er, eller så borde jag kanske skona er *ler*.

Ha en fortsatt bra vecka mina vänner!

Många varma kramar

Karin

fredag 22 oktober 2010

Snöigt värre!


Igår såg jag snöiga bilder hos några bloggare i södra Sverige och det kändes helt overkligt. Ännu konstigare kändes det att vakna till all denna snö hos oss. Ett riktigt snölandskap den 22 oktober var väl inte riktigt väntat.

Så här ser det ut hos oss just nu, klarblå himmel, soligt och snöigt och visst är det vackert. Några som tjoade högt när de vaknade var barnen, tänk vad den första snön är härlig. De har varit ute trots snuva och gjort snögubbar och haft snöbollskrig.

Här är min lilla pojke brevid mästerverket, påklädd till max av mamma och alldeles svettig i solen. Det är jobbigt och tungt att arbeta i kramsnö.

Ha en riktigt bra dag!

Många soliga och snöiga hälsningar,

Karin

torsdag 21 oktober 2010

Ljusmys!

Hej på er, har ni det bra i kylan? Hos oss är det så vackert idag, men sååå kallt. Snön som de talade om har inte kommit (som väl är), men luften är riktigt kall. Nu är det varma brasor, tända ljus och innemys som gäller.

Jag har fått den här jättehärliga ljusstaken i present av min vän Annika. Den är helt klart min nya favorit och just nu förgyller den köket med sitt vackra ljus och snygga design.

Hoppas det är bra med er! Själv har jag två bokstavligt talat riktiga "snor"ungar hemma. Båda mina barn har åkt på en rejäl förkylning så här konsumeras snytpapper, koksalt och te med honung för fullt. Jag kan inte förstå hur två små näsor kan producera så mycket hela dygnet i flera dagar *skrattar*!

Kram på er alla rara!

Karin

söndag 17 oktober 2010

Värmekälla...

Hej på er alla, hoppas ni har en skön helg!

Vilka härliga höstdagar det är. Dock lite väl kyliga nätter, lite för tidigt tycker jag. På mornarna när vi kommer ner så är det faktiskt lite svalt inne. Gissa om vi är glada för de härliga kakelugnarna som äntligen är eldningsbara.
Här ser ni den gamla gröna kakelugnen i vårt vardagsrum, lite från sidan. Det är en mäktig pjäs som också värmer upp härligt.
I bakgrunden skymtar skrivbordet med min omklädda blommiga kontorsstol.

Ha en fortsatt skön Söndag!

Många soliga hälsningar

Karin

torsdag 14 oktober 2010

Nyplockat!

Än finns det blommor i trädgården trots de kyliga nätterna vi haft den här veckan. Jag springer faktiskt och täcker vissa rabatter och land där blommorna är extra fina. Har vi tur på höstarna så kan det vara riktigt milt långt in i november hos oss och jag plockar gärna blommor så länge det bara går *ler*.

Den vita keramikvasen har jag haft i många år. Det är verkligen en bra modell, alla buketter blir så fina i den. I min bukett är det kärleksört och höstastrar, toppenblommor som står sig länge!

Ha nu en riktigt skön dag!

Många varma kramar

Blomsterflickan ; )

måndag 11 oktober 2010

Höstgarderob...

Måndag morgon med ett underbart soligt, dock kallt väder. Nu får man skrapa bilrutan när man ska iväg!

Idag letar sig solens strålar in i mitt kombinerade kläd/stryk/arbetsrum. Här är det som ljusast på morgonen och tur är väl det så att man kan komma igång lite lättare.

Har ni hittat några nya snygga höstkläder än? För mig blir det alldeles för dyrt den här årstiden, jag är verkligen en hösttjej! Jag tycker det är mycket roligare med snygga stövlar, stickade koftor, härligt grova tyger i mustiga färger än sommarkläder. Det är tur att det inte finns några butiker här på landet för skulle jag jobba i stan nu så fick det bli skygglappar på. Sista resan resulterade i många påsar, men också mycket mindre pengar i plånboken. Ändå kan jag inte riktigt glömma två par supersnygga stövlar som jag intalade mig att jag inte alls skulle ha användning för. Nu känner jag hela tiden att de verkligen skulle göra stooor skillnad till höstlooken *ler*.

Ha en härlig dag!

Karin

fredag 8 oktober 2010

Mörkare tider...

Igår tog jag bort blomtavlorna och plockade fram tavlan med den vackra kvinnan igen. Den mörka tavlan passar med lite mörkare färger som jag är sugen på just nu. Under borden hamnade vår röda matta, nu ska jag bara ut och leta efter några gosiga plädar så är vi redo för mysiga kvällar framför kakelugnen.

Ha en riktigt bra Fredag och en skön helg!

Varma kramar

Karin

torsdag 7 oktober 2010

Tittut!


Kikar bara snabbt in för att önska er en bra dag!

Kramelikram

Karin

onsdag 6 oktober 2010

Onsdag...

Ute stormar det, jösses vilket blåsväder det är. Dagens bild fick bli motvikten till det, här inne är det rofyllt och stilla. I alla fall tills de två yrvädren kommer hem från skolan. Då blir det fart här hemma igen.

Ha en riktigt bra dag och håll i hatten ; )

Karin

måndag 4 oktober 2010

Eklöv...

Just nu sitter jag på vår veranda och beundrar skiftningarna i naturen. Det som nyss var alldeles grönt har skiftat till de mest underbara gula och röda toner.

Vi har många olika träd på vår tomt men inga ekar. Varje dag tittar jag ut över åkrarna och ner mot Mälaren och en stor ekbacke. Jag beundrar verkligen de stora vackra och pampiga träden. Den här backen är ett gravfält från vikingatiden. Det ryktas att det ligger både hövdingar och andra starka vikingar här. Det är kanske ingen tillfällighet att det är just ekar som växer över de här hårdhudade vikingarna, vad vet jag.

I vilket fall fick några kvistar från eken följa med mig hem från skogen igår. Inte måste det vara blommor i vaserna för att det ska bli fint. Titta bara så fint det är med en enkel ekkvist *ler*.

Ha nu alla en riktigt bra dag med många kanelbullar på kanelbullens dag!

Många kramar

Karin

söndag 3 oktober 2010

Äppel, päppel!


Hej på er, hoppas att ni har det bra!

Vilket underbart höstväder det är, dessa dagar måste man bara passa på att vara ute och njuta. Vi har tagit hand om våra äpplen. Det stora vackra trädet på framsidan är Gravenstein och de är mina favoritäpplen. Åkerö tycker jag också mycket om, men det har inte vi i vår trädgård.

Plockar vi ner äpplena försiktigt och slår in dem i papper så kan vi äta av dem ända fram till jul så nu ligger de goda vitaminpaketen väl inslagna. Något som också är jättegott är att åka till ett musteri och göra äppelmust. Ute på Selaön ligger det som är närmast oss och dit åker vi varje höst. Vi har också investerat i en råsaftcentrifug och det är något jag verkligen kan rekommendera. Speciellt om man får mycket äpplen för de är en jättebra bas till juicen. Det är bara att ta några äpplen och sen kan man pressa det mesta som tex morot, ananas, vitkål och det blir en jättegod och nyttig juice.


Ute i förrådet ligger äppelpaketen och i ugnen står just nu en äppelkaka. Jag har bakat goda äppelpajer och äppelkakor i höst men den här är nog ändå min favorit. Receptet har jag fått av min mamma, är ni sugna på en god kaka så kika in här!

Ha nu en fortsatt härlig helg!

Soliga hälsningar

Karin