fredag 21 januari 2011

Vår veranda...


En av mina tavelsamlingar sitter ute på verandan. Här har jag satt upp "enkla" målningar av blommor i vas tillsammans med olika små tavlor med fåglar. Jag fyller på den och plockar bort undan för undan, beroende på om jag hittar någon ny tavla eller tröttnar på någon.

Det senaste tillskottet är dock ingen tavla utan den här handbroderade mattan. Den är sydd med korsstygn i ett riktigt tjockt och härligt ullgarn. Jag tror den får stanna här ute, det var riktigt mysigt med något mjukt under fötterna ; )


Jag har fått lite frågor om vår veranda så Lina och Ulrika och ni andra, här kommer lite fakta.

Den har innermåtten 3*5 meter och hade jag kunnat bygga större så hade jag gärna gjort det. Vi har en liten sittplats för fyra på ena sidan och fåtöljen och soffan på den andra. Vår veranda ligger på baksidan av vårt hus mot sydost. Utanför har vi en trätrapp/däck där vi får plats med en bänk och ett litet bord. Vårt matrum har verkligen konkurrerats ut av verandan, här sitter vi nästan alltid och äter och njuter av utsikten. På vintern sitter vi inne och sommaren på trappan eller vid vår uteplats som är nedanför verandan. Att ha stora och många fönster har naturligtvis sina för och nackdelar, det blir kallt vintertid och varmt sommartid. Alla våra fönster är öppningsbara så vi kan vädra ordentligt, vi har dessutom en extra bred pardörr som oftast står på vid gavel. Vi har turen att ha ett stort träd som skuggar vårt hus mitt på dagen och sommartid är det räddningen. Är det riktigt varmt ute så sitter vi inne och äter, men annars använder vi verandan minst sommartid. Jag uppskattar den nog allra mest nu när ljuset återvänder, nu dras vi alltid hit ut.

Nu önskar jag er alla en riktig skön helg!

Varma hälsningar

Karin


9 kommentarer:

Hanna sa...

Så fint du har det.

ha en fin fredagskväll.
kram
hanna

Pysselpalatset sa...

Bar sååå härligt, ha nu en riktigt skön kreativ helg. kram J

LantlivsAnette sa...

Sååå fint, så fint..jag är också så glad över vår veranda, men vi kan bara sitta i våran på sommaren..och tidig vår om solen lyser..
Ha det gott
Kraaam Anette

Anonym sa...

Åhh! Vad härligt att se "doktor Vesterlunds blomma". Jag brukar ta en tur till Stockholm varje vår och gå på Rosendals trädgård där jag köper mina doktor..... De doftar så gott och talar om att våren är påväg.
Kram
Lena

Mitt hvite hus sa...

Så koselig du har det.. og en kjempefin samling på veggen-_
god helg

klememr

promenader på landet sa...

Hej vännen såå fina bilder du bjuder på i dag! Ha en bra vecka kram från Maria

Anonym sa...

Verandan är så väldans fin! Blomster- och fågelväggen är så harmonisk och nu finns det t o m broderi på golvet.

Hälsningar,

Monica

Karin Lindström sa...

Hej Monica!

Tack var du är rar!

Tiden går fort och nu börjar ljuset hitta tillbaka till oss.
Hoppas allt är bra med dig och att du hittat en väg att följa! Tänker på dig.

Många kramar
Karin

Norr om Köpenhamn sa...

Eftersom vi inte har en veranda, får jag istället njuta av bilderna på din. Den är sååå fin! Men en dag ska jag också ha en egen veranda. Om det blir här i vårt hus eller någon annanstans det får vi se. Just nu är det garaget som ska få sig ett lyft och bli något helt annat :o) Spännande planer!!

Din matta är alldeles underbar.
Ha en skön ny vecka!
Kram Ulrika