lördag 14 maj 2011

Vårt nya hem...

Hej på er!

Det var så länge sen jag bloggade men idag blir det en hälsning från mig i alla fall!

Nu har vi flyttat ut från vårt fina hus. Allt är tömt, städat och lämnat med sorg i hjärtat måste jag erkänna men också med en förväntan och spänning mot vårt nya projekt.

Här har ni vårt blivande hem! Det har varit många funderingar hur huset skulle se ut och ett letande i månader efter rätt hus, vilken djungel av husfabrikanter och stilar. Konstigt nog hittade vi inget vi fastnade för så till slut blev det ett hus som en arkitekt ritat och som en byggfirma bygger i lösvirke. Överst är ritningen från alla sidor, baksidan med två utgångar och framsidan med verandan. Entrén ligger åt norr och det är den kortsidan som bara har ett fönster. Huset är klassiskt med inspiration från Hälsingegårdarna som jag alltid tyckt varit så vackra med sina tvåvåningar och många fönster.


Byggplatser är föga inspirerande men så här ser det ut. Här fotar jag nästan nere från vägen. Vårt hus ligger högt och vi har valt två våningar istället för 1 1/2 plan, mycket beroende på den fina utsikten. Här står jag framför verandan, visserligen zoomar jag men vi har en jättefin utsikt över Mälaren och inloppet till vårt samhälle.



Just nu hyr vi ett litet, ganska nybyggt, timrat hus långt ut på landet i slutet av en lång guppig grusväg med skog och åkrar som grannar. Vi bor inte helt ensamma här ute, det ligger både permanentbostäder och sommarhus i närheten. Här har vi det bra, det är så rofyllt och vackert. Sixten, vår katt har ju också fått flytta med och det har gått jättebra. Här ligger han i kvällssolen och myser på en sten. Jag har varit lite rädd att han kanske skulle gå bort sig eller gå "hem" igen, han är 10 år och har bara bott i vårt gamla hus, men än så länge har han kommit tillbaka och det lovar jag att jag också ska göra. Nästa inlägg ska inte dröja alltför länge, nu har jag ny energi och mycket att visa er framöver!

En varm hälsning till er alla!
Vi ses snart igen,

Karin

15 kommentarer:

Sanna sa...

Det ser verkligen jättefint ut! Inväntar med spänning fortsättningen.

-Sanna

Designe sa...

Så fint det ser ut och med härlig utsikt! Ska bli kul att få se mer! Skönt att det funkar med katten oxå! Kram :)

Monica, Blogg Betongkrukan sa...

Hej,
så kul att få se en glimt av ert nya hem!! Fantastiskt vackert....

I det fina huset kommer ni att få det såååå bra!

Hälsningar monica

Nyanser av vitt sa...

Vilket hus Karin<111<kommer att bli så fint.
Kram Agneta

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!!

Såå kul att höra ifrån digt igen..har undrat hur det går för er..
Ert nya hus kommer att bli superfint...även om jag älskade ert gamla så är det fördelar med ett nytt och kan man då få det i gameldagsstil så är lyckan gjord!!

Ha det gott! Kram Sanne

Sara sa...

Vilket superfint hus! Jag gillar asymetrin och influenserna från de traditionella hälsingeslotten. Fantastiskt, vilken arkitekt?
Lycka till!

Karin Lindström sa...

Hej Sara!

Vad roligt att du uppskattade huset! Jag skulle naturligtvis skrivit vem det var, får göra det framöver. Han heter Stefan Kruus och finns här, http://kruusbygg.se/

Ha en fortsatt skön maj!

Karin

Radhusdrömmar sa...

Vad roligt att se och vilken härlig plats med utsikten!!

Hoppas att allt är bra med dig!

Kram Johanna

Anonym sa...

Hej!

Det ser verkligen vackert ut och vilken utsikt därtill!

Hälsningar,

Monica

gamla skolan sa...

Ser fantastiskt fint ut !! Kul att se fortsättningen också !
Kramar // Susanne ♥

Camillas Foto sa...

Vad fint hus och vad fint det ligger med en vacker utsikt. Ska bli spännande att se mer.

Ha det bra
Kram

Snickaregården sa...

Ser jättefint ut. Det ska bli så roligt att följa er på den här resan. Underbart hus kommer det att bli
Kram Maria

cat sa...

Åhhh, ser ju helt underbart ut. Ska verkligen bli spännande att få följa utvecklingen.
Ha de gott. Catarina

H A N N A S - F O R M sa...

ÅÅÅÅÅ, söta du, så vackert det kommer att bli!!!! Förstår att det var sorgligt att lämna det gamla MEN så UNDERBART spännande med det nya! Önskar dig all lycka Karin, det kommer att bli såååå BRA!!!!

Varmaste kramar från mig!

Hanna

Anonym sa...

Härligt att du är tillbaka!! Ser jättefint ut. Vet inte varför jag fick för mig att det skulle bli ett "modernt" hus?? Detta är precis så som jag förknippar med din stil, utan att känna dig! Mvh Jeanette i Skåne