måndag 24 mars 2008

Bäst och Pest!

God fortsättning på Påsken! Idag är det annandagpåsk och ute snöar det för fullt!!! Känns lite konstigt, och jag som längtade att få pyssla lite i trädgården.

Även jag har blivit utmanad i Bäst och Pest av Hannis hem och Hemtrevnad i Rud. Det här borde jag göra oftare för det är lätt att förtränga dom delar man inte gillar i huset. Det jag gillar bäst beror nog på dagsformen, men jag återkommer oftast till vår ganska nybyggda veranda. Den tillför verkligen något extra till huset. Nu har vi en naturlig utgång till vår trädgård som vi utnyttjar mycket mer sen vi byggde till. Dom stora fönstren gör att det är ett härligt ljus här, tvärtemot vårt annars mörka hus (ganska små fönster och lågt i tak). Dessutom är den vacker!


Idag visar jag verandan utifrån. Bilden tog jag för precis en vecka sen, då var det 6+ grader och sol!! Som ni ser står mitt olivträd ute. Dessa medelhavsväxter såsom citrus träd och olivträd mår bra av att komma ut dagtid under vinterhalvåret om det är milt, för att undvika ohyra! Det ska inte vara vid nollan men ett par plusgrader är alldeles utmärkt. Detta tips fick jag från Kolonigarden, en underbar butik och servering som säljer växter, vackra saker och div matvaror gärna ekologiska. Ni som bor i stockholmstrakten och inte varit där åk dit det är så inspirerande. Kolonigarden ligger i Sickla köpkvarter, där finns fler inredningsbutiker, b l a Vita Hem( vitahem.se), Indori, Designtorget. I närheten ligger även Zandvoort en annan underbar butik.
Oj, oj det blev många tips och länkar här men det är nog för jag inte hunnit skriva så mycket sista tiden. Eller så är det helt enkelt för att dölja mitt pest ställe.."småler.

Värst i dagsläget är vår hall. Mörk stökig och totalt tråkig och smutsig. Lampan har inte fungerat på ett år och förvaringen är inte den bästa. Det sägs ju att det första intrycket är viktigast och detta gör ingen glad. Nu har jag lovat mig själv att ta tag i detta utrymme!


Regeln vid utmaningen är att länka den som utmat dig och sen utmana fem andra! Jag skickar den till er som ännu inte blivit utmanade. Våga anta den, det var inte så farligt som jag trodde!!

Ha nu en fortsatt skön helg och påsklov för er som har det, och jag ska nog ta och gå och städa lite... i hallen!!! Fniss.

många kramar

Karin

dagens ordspråk,

Den enda människa du kan ändra på är dig själv.

7 kommentarer:

Mitt Egnahem sa...

SÅ snygg veranda! En riktig dröm. Kul att du tittade in hos mig. Ser att ni har lagt falsat plåttak på verandan, visa gärna en "helbild" på hur huset ser ut m. verandan. Ert hus är verkligen vackert. Hur gammalt? Mvh Mitt Egnahem

Annalunda sa...

Vilken underbar veranda Karin! Hallar ja...det är ett kapitel för sig... jag har två som jag alltsomoftast lovar mig själv att ta tag i... hallaen är ju viktig enl Feng Shui, om detta handlar den bok som nu ligger på nattduksbordet... :) Ha det jättebra i veckan så "ses" vi snart igen! Kram Annie

Hannis sa...

Suckar högljutt (konstig stavning)över din veranda!
Förstår att du tycker om den.

Och vad gäller det pestiga kan vi ta varandra i hand=))
Inte för att det såg så farligt ut hos dig.
Min hall är inte direkt någon oas just nu.
Jag Lotsar folk fort förbi=))

Bra ord, det borde man tänka på lite till mans och kvinns.
Förändring börjar med en själv=))

Kram Hannis

hemtrevnad marie sa...

Ojsan, skrev en låååång kommentar till dig nyss, den bara försvann(tror jag??).....
verandan är jättevacker!!!
Hallen är också jättevacker, det tyckte jag när jag såg reportaget i AiH för några år sedan, och det tycker jag än!
Men jag vet att det alltid är jobbigt med förvaring!
Här, har jag ett hemskt problem,just nu har jag en MASSA ren tvätt som inte får plats i nån garderob!! högar i hela sovrummet just nu, hela strykbrädan full.... ja, du förstår vad som är pest nu, det ändrar sig, Haha!!
Ha det gott! Snart kan du sitta på bänken i solen igen!!!
Kraaam

me and alice sa...

Jisses! Vilken vacker veranda ni har! Precis en sån är min dröm att ha!
Tycker din hall ser helt perfekt ut! Inte det minsta stökig i mina ögon... Tack för din gulliga kommentar...
kram Susanne Macahan!

Kristin sa...

Hej Karin! Vad snyggt ni har vid entrén, jättehärligt, jag blir avundsjuk!!! Förstår att det var härligt att sitta här ute och äta, som du skrev för någon vecka sedan (?) att du gjorde! Och tack för tipset ang "orangeriträden", hade ingen aning om att man kunde/skulle sätta ut dem även i lite kallare temperaturer på dagtid. Får väl börja med det! Tror du det gäller för fikon också, jag såg precis att mitt fikonträd satt nya små blad ute i sadelkammaren där det övervintrat?

Hallen tycker jag inte ser så "pestig" ut. Jag har massor med fler pestställen i mitt hus som ser värre ut än det!!! (Men jag är för feg för att våga anta utmaningen, jag tycker det vimlar av pest här hemma om jag ska vara ärlig!)

Kram och ha det bra - din första "jobblediga" vecka!!!! :-D

PS: Karin, du är också alltid jättegullig och skriver så trevliga saker hos mig, tusen tusen tack för alla dina värmande ord!!!!

Älfgärdet sa...

Vilken underbar veranda! Färgerna är så fina! Vi har en inglasad balkong, tyvärr ej helt färdig, annat är ju viktigare....men jag längtar tills jag kan sitta & njuta där!