söndag 2 mars 2008

Ett svårt beslutJag har nyligen tagit ett av mina svåraste beslut och sålt min inredningsbutik efter tio år. För alla som inte känner till min verksamhet har jag haft en stor och fin inredningsbutik i Mariefred sedan 1998. Jag startade den efter att vi flyttat ut hit, i en fantastisk lokal i ett gammalt köpmannahus från 1700-talet. Lokalen var inte renoverad sen 60-talet så det var bara att sätta igång och riva och skrapa och plocka fram orginaldetaljer. I samma veva som vi renoverade vårt hus... Måla och fixa i butiken på dagarna, och sen hem och fortsätta. Det var som tur var innan vi fick barn. Renoveringen tog 5 månader och jag öppnade i slutet av april 98.

Jag har lagt ner min själ i min butik och alltid försökt att hitta vackra och speciella saker. Den har blivit väldigt omtyckt och här måste jag tacka min underbara personal, speciellt Annika och Fia som alltid gjort sitt yttersta för att bemöta kunderna och hålla butiken inspirerande. Det har varit ett "vattenhål" i stan som många utrycker sig. Men det känns bra att få chansen till något annat i livet och det kommer delvis fortsätta vara inredningsbutik i lokalen även framöver.

Och vad ska då Karin Lindström göra utan sin butik, kan man undra. Jag tar ett steg bakåt och min man ska vara pappaledig under sommaren så vi tänker vara lite lediga tillsammans. Vi har äntligen blivit fyra i familjen och det här är det viktigaste för mig just nu. Så det är lite okänt vatten precis som för 10 år sen. Skillnaden är bara att då visste jag precis vad jag skulle göra, nu vet jag inte alls (nästan ). Jag har lite projekt och planer på gång, så vi får se...Här kommer några sista bilder på lite vår/påsk inspiration som vi fotade innan den stora utförsäljningen började!! Nu är det inte vackert, men väl roligt för den som gillar att fynda!

Tack för den här tiden alla mina trogna kunder och kollegor. Jag kommer att sakna er!

Många kramar

Karin lindström

9 kommentarer:

Radhusdrömmar sa...

Vad tråkigt att du ska sälja, jag som skulle komma förbi....

Fast du kanske har tänkt på det länge, och då är det väl skönt kanske?
Hoppas att du hittar det du verkligen vill göra och tills dess får du ta hand om familjen.

Kram Johanna

Lea sa...

Håller med föregående skribent...
tråkigt med ack så utveckliande för dig. Tänk nu står alla dörrar öppna...roligt att så småningom hitta på något nytt och inspirerande.
Ha det gott!
/Lea

hemtrevnad marie sa...

Hej Karin!! Var sak har sin tid,det är klart du ska njuta av din lilla familj!!!
Jag har ju varit hemma med mina barn, och kombinerat det med butik på hemmaplan. Man blir så klart inte rik, men det fins ju andra värden i livet!
Ha det nu så väldigt gott!
Kram Marie

Kristin sa...

Hej Karin,
det måste ha varit ett svårt beslut att sälja butiken, men jag tror man ska följa sin inre känsla och lita på sig själv när det gäller att ta svåra beslut. Du har ju säkert funderat igenom det om och om igen, så det är klart att du gör rätt!

Kan känna igen det där med att "äntligen bli fyra i familjen". Vi har haft det så himla tufft, innan jag blev gravid med M så hade jag 3 missfall på ett års tid och innan dess försökte vi skaffa barn i ett års tid utan något som helst resultat. Från det att vi började fundera på ett andra barn tills M föddes tog det exakt på månaden 3 år. Det har varit jättetufft mentalt och många gånger har jag tänkt att vi är dumma som utsätter oss för detta om och om igen, när vi egentligen skulle kunna "nöja oss" med den fina pojke som vi faktiskt redan hade. Därför känns M som ett riktigt mirakel. Hon blev till när vi minst anade det och hela graviditeten (förutom på slutet med foglossning och sammandragningar) så gick det som på räls. Ofattbart, efter alla dessa jobbiga och struliga graviditeter som tog slut i förtid. Nu vet jag inte om det var sådana problem du menade, men jag kan säga att jag till fullo förstår att du vill njuta av din familj nu och ta till vara på tiden!

Sedan kan jag väl också säga att jag inte heller vet vad jag ska göra efter min mammaledighet... jobbade innan som ekonomichef på ett möbelföretag som dessvärre lades ner vid jul, alla anställda (17 st) fick sluta... för min del var det ju rätt bra "timing" men ändå, det känns ju inte helkul att vara mammaledig utan att ha ett jobb i bakfickan att gå tillbaka till senare. Men jag hoppas det löser sig. Som tur är så låter det lovande på de rekryteringskonsulter jag pratade med innan jul. Jag håller tummarna för att det kommer att stämma, men orkar inte riktigt oroa mig för framtiden just nu - det är ju ett år bort. Det gör jag mest nu är bara att titta på mina två fina barn och bli tårögd, är fortfarande inne på stadiet när jag knappt tror att det faktiskt gick bra med M hela vägen och att hon är frisk och kry och världens vackraste *ler*.

Vi njuter just nu också av att vara lediga allihopa tillsammans. Min man har precis slutat sitt gamla jobb och passar på att ta ut 6 v ledighet innan han börjar sitt nya - så vi har många sköna veckor tillsammans att se fram emot. Jättehärligt. Sådan tur har man inte ofta, så det gäller att utnyttja chansen när man får den!!!

Kram till dig och resten av familjen! :-)

/Kristin

Hannis sa...

Tycker det låter som ett klokt beslut,även om det kanske känns lite konstigt.
Familjen är det viktigaste man har och tiden går så fort.
Blir glad när människor prioriterar sin familj!
Klokt av dig och imponerande.
Och när man minst anar det så dyker det upp nya utmaningar i livet.
Kram Hannis

me and alice sa...

Förstår att det känns lite vemodigt men samtidigt befriande. Nu finns alla möjligheter att prova något nytt...
Härligt att vara hemma med era barn. Jag tog det beslutet när våra var små. Jag var hemma med dom hela tiden. Det ångrar jag inte. För den tiden är så fort förbi...
kram Susanne

Vita tankar sa...

Det låter både tråkigt och härligt för dig!
Det är klart att det är vemodigt när du haft affären så länge och jag hade gärna velat titta förbi...men familjen är det viktigaste man har så ta din tid och njut tillsammans...
Det blir spännande att få se senare vad dina nästa projekt blir...

Kram Linda

Anonym sa...

Ser verkligen ut att vara en alldeles underbar butik!

Design by E sa...

spännande att pröva vingarna på nytt, de trot jag är väldigt bra när man liksom känner sig "klar" med en grej då måste man ta nya kliv framåt och pröva nått nytt det är de livet går ut på tycker jag.jättefina bilder från dig.tack för ditt inlägg kul att att du gilla komihåg tavlorna.lycka till med dina nya projekt och ha en skön ledighet att se fram emot o njuta av!!kram E