onsdag 5 mars 2008

Körsbärsblomm och downshifting...
Idag stråler solen, det är så härligt. Har tagit mig en paus i utförsäljnings hysterin och gör lite annat hemifrån.

På verandan blommar körsbärsblomm, nu längtar jag verkligen till våren. Idag har jag ätit lunch ute på veranda trappen. Det var kallt, kring nollan tror jag men det var underbart. En rykande tomatsoppa, och min mammas goda knäckebröd, så gott. Det är livskvalite!

Läste i senaste Mama om en ny bok, Lev enklare av Gisèla Linde. Den handlar om downshifting, ett alltmer populärt begrepp om hur vi ska tagga ner och omprioritera för att få mer tid att leva och vara med familjen. Tänker på alla dessa trender och undrar just om man kan påverkas av trender tom kring detta?!! Känsla för dom senaste trenderna har jag alltid haft, men har kanske inte trott att jag påverkas så mycket, men man gör nog det vare sig man vill eller ej. För min del känns det i alla fall spännande vad min framtid har att erbjuda men ett är säkert, jag tänker inte stressa.

Tack för er omtanke och ta nu väl hand om er och era närmaste!

hälsningar från den "trendkännsliga"


5 kommentarer:

viktoria sa...

Tack, så du är också här och fixar lite. Fint! Siktar på att komma förbi i morgon. Kram, kram

Lea sa...

Hejsan!
Så härligt det lät med din tomatsoppa på verandan, ljuvliga körsbärskvistar bjuder du på idag också...
Jag tror på att värdera livet annorlunda... göra det man i själ och hjärta mår bra utav och försöka att förverkliga sina drömmar.
Att våga drömma, våga ha planer och våga varva ner. Allt lika viktigt.
Vi har de närmaste snart fem åren prioriterat så att jag har varit hemma med våra barn och inte jobbat alls eller väldigt lite.
För oss har det varit viktigare än utlandsresor, husvagn eller liknande.
Jag har verkligen haft möjlighet att vara med flickorna och samtidigt varvat ner, kommit tillbaka till grunden. Lärt mig känna efter vad som är viktigt, för mig.
Oj det här blev utsvävande och jättelångt.. kanske tjorvigt men vad jag vill säga är ta det lugnt, stressa inte...nu är det din stund på jorden.
Sköt om dig!
/Lea

Evelinas hus sa...

Vilken underbar bild.
Jag tror att det är helt rätt att följa sin känsla och prioritera det som är viktigt i den livsfasen man befinner sig i.
Det låter som ni kommer få en härlig sommar.
Kram Caroline

Kristin sa...

Hej hej!
Å, längtar också till att börja kunna sitta ute och äta. Vår stentrappa upp till verandan ligger i söderläge och där brukar det bli varmt rätt tidigt. Dock har jag inte suttit där ute än i år, men det blir nog snart!!!

Fint med körsbärsblommen! Själv har jag äppelkvistar inne nu som verkar vara på g att blomma. Älskar att ta in saker från trädgården, även om det så bara är en liten kvist!!!

Jag är nog en typisk "hemmakatt" som min syster uttrycker det. Trivs hemma, är inte mycket för att ha flådigaste bilen, mesta karriärjobbet eller åka på lyxigaste resorna. Vi prioriterar mer att leva där vi vill, dvs på landet, där vi tycker det är vackert. Jag tycker nog nästan att det kan vara lika kul att gå ut med fikakorg och sätta sig i fårhagen på våren och fika bland gullvivorna som att sitta på dyr och häftig restaurang och äta. Jag mår så oerhört mycket bättre här ute på landet än när vi bodde i Stockholm och jag jobbade i en jättestressig finansvärld på Östermalm. Fast det var många som höjde på ögonbrynen när vi slutade våra s k "fina Stockholmsjobb" och flyttade ut på landet istället, men för oss var det helt rätt! (Vi är ju dessutom uppvuxna på landet med hästar och hundar båda två, så att sitta fast i en pytteliten bostadsrätt på Kungsholmen kändes lite overkligt i längden).

Jag är nog helt downshiftad i så fall, tror jag *fniss*

Ha det så bra Karin och hoppas det blir fler matstunder utomhus!!!!

Kram Kristin

Radhusdrömmar sa...

Ja det gäller ju att prioritera här i livet. Jag är i ett läge där jag har ett jobbdilemma. Jag har ett nytt jobb på gång och där "måste" man jobba 40 timmar i veckan. Känns inte som att det är värt det när man har småbarn. Allt med det jobbet verkar verkligen jättebra annars.
Själv önskar jag lite att vi kunde flytta från hetsen här i Sthlm och göra något annat. Men det är inte så lätt med all släkt och vänner som bor här.
Jättefina bilder du visar förresten. Gillar kannan.

Ha en toppen helg!

Kram Johanna