söndag 10 augusti 2008

Skarp & saft..



När vi var i Dalarna så åkte vi den gamla turistvägen från Tällberg till Leksand och där låg Skarp kalligrafi. Jag har ju sett hennes fina saker i många bloggar så jag blev jätte glad att hitta dit. Hon hade fantastiska tavlor och mycket annat fint. En påse fick jag med mig därifrån med fina kort och vackert papper. Det är extra roligt att ge bort något i fina paket, och med detta papper kan det ju inte bli annat än vackert. Påsen hänger på min ena köksdörr, den som är vid vår groventre.

Vi har bara gamla dörrar och lås i vårt hus, och vi är verkligen glada för dom. Vid vår renovering upptäckte vi "speglarna" som fanns kvar bakom masoniten, vilken tur.

På bilden nedanför så syns skafferidörren i bakgrunden. Det är jätte skönt att ha ett stort skafferi, men härinne behövs en storstädning så skafferiet får ni se en annan dag. Brevid sitter tavellister med olika kokböcker. Alla böcker är ju så fina idag så man vill ju ha dom framme! Det är också lätt att ta en bok och läsa när inspirationen känns långt borta. Ser ni att kryddburkarna är samma som kaffekvarnen. Det blev rätt av en slump. Vi hade kvarnen låg nedpackad när vi köpte dom så det var tur.


I helgen har vi gjort svartvinbärssaft, en av mina favoriter. Det är en saft som inte blir så söt. Den är jätte god och lite nyttig också. Ja, då är det väl bara att bära ner flaskorna i jordkällaren. Fast det får bli imorgon. Nu är det sen kväll och det spöregnar ute. Tror nog hellre jag kurar lite inne innan det är dags att sova.

Ha en bra start på veckan!

Kramar

Karin

18 kommentarer:

Hannis sa...

Vad du är duktig som har gjort egen saft!

Visst har Skarp vackra saker.
Har kikat på hennes skyltar..

Kram Hannis

timelesshome annika sa...

Godmorgon !
Är på väg till jobbet hinner dock med några rader. Vad gad jag är att du gjort dina sommar resor.Det är så kul när man kommer hem med sina små påsar som håller en kvar i glädjen av ny upptäckter.Fina saker har du hittat och många ider föds.
Fortsätt att vara duktig att ta reda på naturens skafferi för det är du också bra på.
Kram Annika :) solen skiner

Living by Milla sa...

Åhh, lyllos dig som har varit hos Skarp, hennes alster är ljuvliga!

Mums, vad gott med hemmagjord saft.

kram Camilla

Lilla huset på prärien sa...

Ja, visst har hon fina saker - skulle också vilja handla lite därifrån...

Och vad duktig du är som gör saft. Vi har svarta vinbärsbuskar men de står bakom en MASSA ogräs som växt sig högt så vi kommer inte ens åt dem. Det blir till att köpa saft i vinter för min del.

Kram Jenny

Radhusdrömmar sa...

Vad kul att göra egen saft, det är ju mycket godare att dricka hemgjord.
Fint med gamla dörrar! Du verkar ha det så fint hemma, och tänk att ha skafferi och jordkällare... Hmmm drömmer lite :-)

Ha det så gott!

Kram Johanna

Kristin sa...

Hej Karin! Å vilken lycka att få åka in till Skarp kalligrafi!!! Det drömmer jag med om! Jättefina saker du fick med dig hem.

Visst är det fint med gamla dörrar och beslag i huset. Vi har också spegeldörrar överallt. Där det har saknats har vi köpt till dörrar och gamla lås. Vi har t o m behövt plocka isär dem och minska dem på bredden för att sätta ihop dem igen för att få dem att passa (in till köket och toaletten). Som tur är så har min pappa hjälpt till med detta, annars hade vi nog inte vågat ge oss på det. Tänk att man kunde dölja sådana fina dörrar under masonit förr... obegripligt att man tyckte det var snyggare och mer modernt!

Är såååå avundsjuk på att du har ett skafferi! Vi fick offra husets gamla skafferi, det blev toalett istället. Jag saknar det men vi hade inga andra alternativ, tyvärr. Nu när det är lite inne med skafferi igen så längtar jag enormt mycket efter att ha den lyxen, men jag får försöka pynta på annat sätt med matvarorna ;-)

Duktigt att ha gjort saft!

Kram nu och ha en bra vecka!

/Kristin

Färjtorp sa...

Hej! Vad glad jag blir att du länkat mig =)

Den där skarp hade man gärna velat besöka, verkar vara så fint där!

Jag gissar att ditt skafferi är mysigt... det måste du visa sen ;)
Håller med om att alla kokböcker är fina bara att se på, mina har jag lagt i en gammal låda på köksbänken men de är iallafall nära till hands.

Ha en fin dag
Kram Johanna

Mer av allt sa...

Vad mysigt med ett gammeldags skafferi! Det är sånt som fanns på hos såna på landet som vi hälsade på när jag var liten. Kokböcker är fina och praktiska att ha så att man bläddrar i dem ofta. Det är gott med hemkokt saft fast det är längesedan jag kokade själv.

Ha det bra!

A home far away sa...

Härligt med egen saft, och vilken lycka att hitta til Skarp kalligrafi:- Jag skulle kunna tänka mig att svänga förbi där nästa Sverige semester!

Ha en fin dag

//Gunilla i Singapore

MODERN COUNTRY sa...

Hei gulliga bloggevenn!

Takk så mye for dine gode hilsener i bloggen! Du virker så utrolig varm og god, og jeg det gjør meg så glad :))

Dine bilder er så vakre, så hjemmetrivelig! Å du altså, har du saftet?! Du er dyktig! Jeg har villet prøve meg jeg også,det var målet denne høsten. og så snart alle bær er plukket skal jeg sette igang. Kanskje du har en god oppskrift?
Herlig mys med egenprodusert saft og tur til Ylva. Mys mys bilder :))

Klemmer!
Aina

Anneli sa...

Hej, Karin!
Vad mysigt att koka sin egen saft! Du verkar så himla duktig på att ta vara på frukt och bär...för mig blir det väl ICA:s safthylla i år med...;)

Jag gillar verkligen låset du har i din fina dörr...och vad härligt att ha ett skafferi!

-Hoppas att du hinner nu göra allt det där som du inte hunnit med tidigare...ser att du hunnit med en del loppisar under sommaren - visst är det väl härligt..!!

Ha det riktigt skönt - hoppas att värmen kommer tillbaka några dagar, innan hösten kommer...

Kram

hemtrevnad marie sa...

Du är duktig du som gör egen saft!
Har gjort det nån gång , men hu så mycket arbete...sen drack familjen upp det på ett par dar!
Nä, det är tur att jag har en mamma och pappa som gillar att sylta och safta, annars finge mina stackars ungar bara köpesaft...inte för att de dricker mycket saft till vardags ändå.....
kryddburkarna är superfina!!!
Härligt med gamla dörrar...
kramis

Mjuka sa...

Åh va gott med svartvinbärs saft!! Ser så mysigt ut där flaskorna står i flaskkorgen!! Skarp är ljuvligt!!
kramar M

Katta sa...

Vilken vacker flaskkorg, och välfylld. Så otroligt vackert hon skriver Skarp (kommer inte ihåg vad hon heter mer).Tänk att de dolde spegeldörrarna med masonit förut. På min mammas gamla släktgård är det också så och golven är dolde de under vinylmattor. Skulle vilja gå lös där jag.Ha en bra dag, kram Katta

Annie - Annalunda sa...

Du har det så underbart fint Karin...nostalgiska jag blir alldeles lyrisk!!! Så fina bilder du visar...
Svartvinbärssaft är verkligen gott OCH nyttigt! Jag söker med ljus ock lykta efter en liknande kaffekvarn som din.

Tack för titten och inspirationen!
Go kram ~ Annie

H A N N A S - F O R M sa...

Hej Karinvännen!

Vad fina bilder...blir så nyfiken på ditt köksgolv..ser jättefint ut!

Vad roligt att åka till Skarp...hon är ju en riktig kändis, ser hennes konstverk både här och där!

Duktiga du som gjort saft...det måste vara underbart att ha egen hemma!

Hoppas allt är bra..är ledig men helt däckad i dag då jag är pollenallergisk, typiskt...men jag ska iallafall ta mig ner till vintervikens trädgårdscafe och bara njuta en stund!

KRAMMMM
Hanna

Anonym sa...

Hejsan!
Så du har också varit i Dalarna!
Vi var där förra veckan, och jag funderade på om vi skulle besöka skarps atelje, men det blidde inte denna gång! Men hann iaf se mycket annat fint!
Så fint du ser ut att ha det i ditt kök, och vi har exakt såna dörrar som ni har!
Jag måste berätta, att här omdagen sa min 9 åriga son, att mamma, jag tycker att dessa lås som vi har på våra dörrar är mycket finare än dom nya! Och visst har han rätt i det!
Ha det så bra, kram!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej och tack för att du tittade in på min sida! Jag tror inte att jag har varit på din sida någon gång förut, men här var ju verkligen fint och mysigt. Jag kommer gärna tillbaka, så jag lägger en länk till dej och hoppas det är ok.
Det var ju roligt att vi har samma efternamn också!
Visst är det gott med svartvinbärssaft. Nu var det längesen jag gjorde någon, det blir inte så mycket saftdrickande när man inte har små barn längre.
Härligt att få komma till Skarp kalligrafi, har sett hennes brädor, och dom är så fina tycker jag.
Kram
Marie