torsdag 2 april 2009

Hästhov...


Tussilago farfara

Det finaste man kan få fick jag idag. En bukett tussilago av barnen, nu är det verkligen vår! Doften och känslan av att hålla den lilla buketten i mina händer gör att jag minns när jag själv var liten och plockade tussilago till min mamma! Jag minns också hur glad hon blev för blommorna och satte dem i en liten vas på bordet precis som jag.
Ha en riktigt bra dag!
Många kramar
Karin

"Take time to enjoy the simple things in life"
Follow Karin Lindström

24 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Åh vad gulligt!! :))) Så fina de är. Vi sitter på en filt i trädgården just nu och äter lite korv med bröd till lunch *ler*

Kram Jenny

Emelie sa...

Jag älskar tussilago. Jag är aprilbarn - så jag förknippar det med fördelsedag tror jag och hopp om vår värme och sol så klart. Härlig bild!
Trevlig helg!

Kram Em

Dubbelörn sa...

Visst blir man lycklig??!!

Jag var ute på en härlig skogspromenad idag o fann både tussilago o blåsippa. Gissa hur lycklig jag är ;).

Stor varm vårkram

Millygarden sa...

Åh men Åh har du hitta Tussilago:)) som vi kallar dom i mina trakter!

Det kan man kalla vårtecken!
kram Marina

Helena sa...

Jag gläds åt en liknande bukett som min 7-åring kom in med förut... Visst är det ett underbart vårtecken??

Mitt Egnahem sa...

Du har haft så många fina inlägg, men jag är ganska dålig på att kommentera. Härlig bild och fina minnen du bjuder på idag. Gillade också ditt inlägg om era olika lampknappar, en sådan rolig detalj som gör så mycket för helhetsintrycket. Charmigt att ni funnit olika slags "knappar"! Och i köket gillade jag din idé m en tavla över diskhon, stiligt men kul! Och hyllorna, o porslinet o det o det... Skymtade ert hus o uthus i Land förresten (bakom man o bil!)Tack för inspiration MVH Mitt Egnahem

Kristin sa...

Å, men är inte tussilago bästa blomman egentligen??? Den kommer ju när man behöver blomsterfägring som mest! Och att få några spretiga tussilago, med långt ifrån samma längd på stjälkarna, plockade av barn, det är bara såååååå fantastiskt. Hjärtat slår väldigt extra!

Här är inte tussilago än men väl underbart väder, 13 grader i skuggan och väldigt skönt i lä på solsidan!

Japp. På måndag börjar allvaret! Men jag ser fram emot att faktiskt ha ett jobb igen så det känns ändå väldigt positivt. Och min lilla M ska ju inte på dagis utan ska vara hemma med S i ett halvår till, så "riktiga jobbsvängen" med familjen börjar inte än.

Kram till dig, vad skönt med en fjällvecka! Men nu vill man ju inte ha mer snö så vi får hoppas att det är vår på riktigt nu!

KRAM till dig, käraste Karin!!!! :-)

rosenskära sa...

Det har mina barn slutat med, jag undrar varför?! Nu står Elsa bakom mig och tittar när jag skriver, så KANSKE att jag får en bukett vårblommor så småningom...

Lena

becca sa...

Ja visst är dom härliga, både blommorna och barnen!

Ha en härlig vårdag, Kram.

Stenlycka sa...

Å, så jag har letat efter dessa underbara vårblommor. men idag när jag skulle fota några blåsippor i en skogsbacke, så plötsligt var de bara där och sken i kapp med solen. Så lycklig jag blev, tog med några hem satte i en äggkopp precis som du har gjort, de har ju så korta skaft så det är svårt att hitta någon vas som passar.
Ha en bra fortsättningen på vårdagen.
Kram Stenlycka

Anonym sa...

Det bästa vårtecknet av alla är de små solarna! Jag känner den lite kärva doften och minns när jag själv fick nyplockade tussilago med korta skaft av mina barn. Länge sen nu... snyft.

Gläds åt barnens givmildhet.

Solhälsning från Eva-Mari

n o r d i n g å r d e n sa...

Tussilago!!??

Men så ljuvligt, har du vår!!???

Mysig bild, med hopp om vad som komma skall...

Mari.( tävling hos mej: )

Lauras gård sa...

Visst är det härligt med vårens första blommor! Jag kommer också i håg hur man plockade blommor utan någon själk, för det var ju blommorna som var fina! Jag såg mina första tussilago i dag, men jag kunde inte stanna där och plocka. Men dom gjorde mig glad! Kram Stina

Önskedrömmar i hvitt sa...

En bukett Tussilago plockade av små barnahänder slår den mest exklusiva rosbukett man kan köpa. Helt bedårande och mer vårigt får man leta efter.
Kram Maria

Lusthuset sa...

Visst är de söta de små liven. Jag har också en liten kruka på köksbordet och njuter i fulla drag. Ha en skön helg. Kram!!!

Susanne sa...

Åh vad jag blir avundsjuk..jag älskar Tussilago,men här växer inga jag förstår inte varför..Så jag får stanna till om jag är ute och kör.Har inte sett några än men jag längtar!! Att få blommor som barn plockat ger en speciell känsla..Kram

Blåbärs och smultronstället sa...

Vilken vårlik och gullig bukett.
Det enkla som man får direkt från naturen är väl guld värt. Speciellt när man får dem från barnen. Det är verkligen ett vårtecken som man gärna letar efter så här i april.
Kram och ha en skön helg i solen!
Susannne

Ullis/Leva på landet sa...

Häller med dig om att det verkligen är vår. Här får vi nog vänta ett tag på tussilagon, för det är fullt med snö.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

me and alice sa...

Hej Karin!
Åh vad gulligt!!! Jag fick också några tussilago häromdagen... De ger verkligen vårkänslor!!
Ha, ha vad jag skarattade åt din kund som brukade smyga in kläder... *fniss* Det låter heltokigt tycker jag!!! Dina tallrikar är störtsnygga! Tänk vad fint att duka ihop med en vit tallrik...
Nog har vi snö kvar här allt. Vägaran är tack och lov bara nu, men åkrarna och trädgårdarna är fortfarande snötäckta. Får värmen hålla i sig försvinner det nog fort!
Ha en härlig helg i solskenet!
Kram Susanne

rosenskära sa...

Godmorgon härliga Karin! Vad glad jag blev för din långa kommentar! Jag tror, om än lite naivt, att allt har en mening. Som varför jag gillade din blogg från första titten...

Vaaserna från Lindform är så vackra, jag vill ha hur många som helst och i den gamla mjölkkannan står påskriset just nu med lite mossa som stöd.

Nu ska jag ut på morgonpromenad. Ha en riktigt härlig söndag/Lena

Viveka i Bläckhornet sa...

Det där är kärlek...

Hej gumman..längseen jag var in och hälsade. Men mycket har hänt och tillströmning av nya bloggvänner kommer in hela tiden. Hur gör du för att hinna svara tillbaka alla? det är jätte roligt naturligtvis men man är rädd att försumma en del.

Ha en fin dag iallafall

Kram Viveka

i et lite rødt hus sa...

Så koselig at hestehoven har kommet. den venter vi også på. Jeg tror at om jeg leter i grøftekantene, så kan jeg kanskje finne en og annen. Som du, husker jeg også godt fra barndommen med mammas små glass med hestehov som jeg og min søster plukket. Jeg husker følelsen av å finne de første små vårblomstene, og ikke minst lukten:)
Ha en herlig uke!
Klem fra meg

Poppins sa...

Ett riktigt vårtecken och söta som små solar. En liten bukett lyser verkligen upp ett helt rum - och en mors hjärta förstås.
kramar från Poppins

Gnistrande snö sa...

Åh, en bukett Tussilago av de man älskar mest i världen, det går rakt in i hjärtat det <3.

Önskar dig en härlig vecka!

Kram
Katarina