onsdag 25 november 2009

Glasburkar är bra till mycket!

Hej alla rara!
Tänk att jag har inte tagit in mina julkartonger än. Jag har ingen julinspiration alls, och just nu öser regnet ner och det är grått och murrigt. Några små granar har jag i alla fall tagit in. Jag tyckte så mycket om dem förra julen så de kunde jag inte vänta med.

De här stora glasgurkburkarna är toppen till både det ena och det andra. Man kan tex plantera hyacinter eller lägga äpplen eller kottar i dem. De hittar man ganska ofta på loppisar och då får de gärna följa med hem till mig. Jag använder dem hela året:)

Nej jag ska nog ta och släpa in mina julkartonger nu. Det är kanske det som behövs för att jag ska komma i stämning, eller vad tror ni *ler*!

En riktigt stor varm kram till er alla som kikar in till mig!

Karin

Ps Plocka små granar som växer i vägkanten, de ska juh ändå inte vara kvar. De andra behöver vi till kommande generationers skogar:)

Follow Karin Lindström

13 kommentarer:

Karin Lindström sa...

Hej Krista!


Jag hoppas du hittade lite mysigt pynt på din lilla tripp:) Själv så ska jag ta tag i mina lådor och hoppas det gömmer sig massor av fint i dem. Jag kommer inte iväg något nu innan advent så jag får dona med det jag har. Lite blommor finns det i alla fall i närheten så det ska jag unna mig:)

Ha nu en fortsatt mysig adventsvecka med mycket trevligt pyssel och annat roligt:)

Många kramar till dig!

Karin

Kristin sa...

Hej Karin! Jag har också dragit upp lite granar och satt i glasburkar. Bra att du skrev det där om att plocka dem i dikeskanter. Till min förskräckelse har jag förstått att en del människor går och drar upp nyplanterade granplantor i skogen???? Hur dum får man vara då? De plantorna är ju riktiga dyrgripar som någon stackare planterat...

Kan tänka mig att ert landsting var mkt smidigare med vaccinationen. Här tar de inga barn i skolorna utan alla måste trängas på sjukhuset kl 17-19 tre dagar i veckan. Du kan ju tänka dig att det blir köer då... nej, jag blir bara upprörd över hur dåligt det har funkat, så nu släpper vi den tråden! :-)

Hoppas ni har det bra och känner av lite adventsstämning!

KRAM Kristin

Susanne sa...

Ja så fina dom är jag köpte själv 2 för 20:- på loppisen sist..Har inte heller nån jul känsla,, ute ösregnar och blåser det brr..Jag har små granar som väntar på att bli pynt..Kanske i helgen=) Kram

Lena Skapar och Inreder sa...

Vilket smart tips, jag tycker också det är fint att ta in små granar från diket men det var ju så fint att ställa dom i en glasburk.
Har precis varit och köpt hyacinter, tror jag skall prova en burk.

Roligt att använda det man har och det är så fint att ta in från naturen, det blir ett lugn.

Hade gott Lena

milla-andante sa...

Verkligen fint!! Och vad bra tips att plocka dem där!
Fick lite julkänsla själv av att ta fram lådorna, så det kan nog vara en bra idé!
Kram

H A N N A S - F O R M sa...

Hej vännen!

Min julstämning har inte heller infunnit sig ännu...men jag brukar inte få det så tidigt...det var så jobbigt förra julen så jag får nästan rysningar då jag tänker då den...HOPPAS att det ger med sig....såg nu dina fina smågranar och blev iallafall glad av att se dom.

Hoppas att allt är bra med dig, du visar så mycket fint...smyger in hit då och då!

KRAM KRAM
Hanna

alegni sa...

hej och hå! jag håller med, sådana stora glasburkar kan man ha till mycket. tyvärr ligger de ganska högt i pris på loppisarna här omkring, men jag har plockat på mig både en och annan burk från mitt föräldrahem och från svärmors hus, så jag har mitt på det torra :)
jag ääälskar mina två granar. sådana kunde man också ha året om!
ingen riktig julstämning här heller. jag har massor med jobb just nu och hinner knappt tänka på annat.
ha det gott!
kram
ingela

Änglarnas hus sa...

Men gumman då :( har inte julinspirationen dykt upp än?

Vädret gör inte sitt bästa heller för att höja stämningen!

Jag gillar också dessa stora burkar men har inte haft någon loppislycka då de gäller dem på den senaste tiden.

Ha det gottis!!

Kraam Sanne!

Lilla huset på prärien sa...

Vackert Karin! Själv har jag inte plockat någon gran, jag tycks inte ha tid att ta mig ut i skogen. Inte ens några små hyacinter har fått komma in. *suck* Jag får säga som jag säger varje dag... "kanske imorgon"!

Kram Jenny

Mags Romantiska Smycken sa...

Hej
Så roligt att se din gran, har lagg ut min på bloggen, som jag har haft i ett år.
Nu ska jag kika runt på din blogg.
Ha det gott.
/Maggan

Vit som snö sa...

Jag har också en lillgran i en sån glasburk, det är så fint!
Fredag är jag ledig o då ska julkartongerna fram, lääängtar!
Kram Cilla

Anonym sa...

Hejsan Karin! Jo då, hittade en liten butik med massor att titta på och några saker fick följa med hem. Kommer förstås att se lite "klent" ut om jag inte hittar mer på helgens julmarknader...jag menar, jag har ju faktiskt smittats av "pynta till det hemma"-bacillen och då måste det ju synas här hemma också!! =)

En sådan liten gullig gran vill jag också ha! Imorgon trotsar jag regn och rusk och går ut och letar.

Ha det så jättebra, Karin!
Kram från Krista

LantlivsAnette sa...

Jaaa visst är det fint med gamla glasburkar !! Här känner vi inte heller nån jul i kroppen, för det regnar och slaskar..
Ha det gott
Kraaam Anette