tisdag 17 november 2009

Pyssel...

I ett loppisfynd låg det kvar några gamla brev. De sparade jag för kommande projekt och nu har jag ett på gång. I eftermiddag tänkte jag mig på lite pyssel med allt detta, jag visar er snart vad det ska bli. Det har i alla fall med julen att göra så långt kan jag berätta.

Har ni lika mörkt och regnigt som vi? Den här tiden är verkligen grå men detso bättre passar det väl med lite julpyssel då *ler*.

Ha en fortsatt kreativ och skön "innekurar" vecka!

Varmaste kramarna

Karin

Ps. Till er som vet något bra tips om hur man får i en 2 1/2 åring flytande kåvepenin på ett fredligt sätt, mottages det tacksamt. Vi har tvingat i honom på olika sätt eftersom han vägrar ta det, men han bara spottar och fräser ut det igen. Jag börjar känna mig smått desperat och funderar på att kolla om han inte kan få tabletter istället. Fy varför måste det smaka så illa!!! Jag tror inte det hänt speciellt mycket sen jag var barn för det var lika illa då:(

Follow Karin Lindström

19 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Det finns andra sorter som har en mer barnanpassad smak. Be om att få den istället ;)

Kram

Lundagård sa...

Mmm, gamla brev och knappar, härliga favoriter! Dina senaste kuddar är ju förtjuuusande, helt egen grej!

Nyanser av vitt sa...

Hej Karin,
Nej öronbarn/halsflussbarn som jag var har jag extremt starka minnen av detta. Vissa smaker känner jag fortfarande igen i annat än penicillin och kan inte äta/dricka sånt än idag. Vi fick inte i vår son flytande när han var liten utan han fick helt enkelt tillfriskna ändå. Det tar bara några dagar mer. Det finns pulver och suppositorier men det brukar man inte få...vet ej varför.
Spännande att se vad du ska pyssla fram
Sköt om dig
kramis

Vit som snö sa...

Spännande att se vad du pysslar med. Det är ju underbart väder för det nu. O så te o massor av ljus så är det inte så illa ändå.
Ang. Kåvepenin så får du be om annan sort, säg att han spottar el. kräks upp det, den är den värsta i smak. Fast man kan ju ta tabl o bryta i många små delar o svälja med kräm eller fil.
Lycka till! Kram Cilla

Camillas Foto sa...

Hej!
Kåvepenin är rena tortyren för små barn, förstår inte varför läkarna inte skriver ut tabletter, det är ju mycket lättare att lägga en tablett i en bit banan än att tvinga barnen att svälja Kåvepenin.

Jag pysslade också med knappar en dag, gjorde små kort att ge bort vid födelsedagar.

Ha det bra
Kram

Anonym sa...

När min dotter var tre mutede jag henne med en klubba. Hon tog penicillinet och fick sedan suga på klubban en stund för att få bort smaken. Sen sköljde vi av den och ställde i ett glas till nästa dos! Ulrika

Kalo sa...

Hej,
mutor är bra. Vi fick det superkoncentrerat en gång, en liten mängd är lättare att truga i. I vällingen har vi gömt något men kanske inte kåvepenin, det smakar ju så vidrigt!
Lycka till,
Karin

Karin Lindström sa...

Hej Ulrica!

Tack för ditt tips! Idag sprutade jag i dosen i en festisförpackning med sugrör för att han skulle tycka det var lite roligt. Han drack faktiskt upp. Man blir ju lite lätt desperat och gör vad som helst för att få i dem dosen. Klubban kanske också gör att det känns lite roligare:)

Ha det gott och fram för kåvepenin som smakar lite:)

Karin

Anonym sa...

Vi körde en "samarbetsövning", dottern höll för sin näsa, kåvepeninet hälldes i munnen med den lilla skeden, sedan fick hon dricka festis till efterrätt, fortfarande med fingrarna över näsan. Andra mutefterrätter kan användas; små isglassar, klubbor - eller mer nyttiga och lustiga; russin trädda på snören eller liknande. Lycka till!
/Maria H

Carina sa...

Hålla för näsan hjälper mycket. Vårt öronbarn John har alltid gjort det ändå tills han fått första klunknen vatten i munnen. Och det har hjälpt.

Lena Skapar och Inreder sa...

Hoppas det går bra för dig med pencillinet, det är inte lätt att få ner.
Vilka mysiga knappar, pärlemor helt underbara. Spännande att se vad du gör med dem.

Hade gott Lena

Em sa...

Hej Karin!
Ja, nu börjar det verkligen dra ihop sig inför julmarknaden. Det ska bli riktigt spännande! *ler*

Att få i sina små medicin är verkligen inte lätt...Alla medel är tillåtna (nästan)

Ha det gott!
Emelie

Lilla huset på prärien sa...

Spännande pyssel ser det ut att vara :) Usch Kåvepenin det är inte roligt det! Jag har vägrat att ta det de senaste gångerna till mina barn. De tar inte det. De vägrar. Stå på dig mot din läkare, det finns andra grejor. Så länge de är så stora som 2,5 år i alla fall.

Lycka till!

Kram Jenny

Susanne sa...

Jag säger det samma ,det finns sånt som inte smakar så illa..Fattar inte varför dom ger små barn sånt..Minns själv när min tös fick just den ..jag smakade o fy jag förstår att dom spottar ut den..Lycka till..kram Susanne

Karin Lindström sa...

Hej Maria och Carina!

Tack snälla ni för tipsen! Det måste så klart smaka lite mindre om han håller för näsan. Det värsta är att han är inte alls samarbetsvillig just nu. Han har alltid haft en vilja av stål och nu visar han den verkligen *ler*.

Nu är det snart dags för en av doserna, och jag ska i alla fall se om jag kan få honom att hålla för näsan:)

Tack för att ni lämnade en kommentar och för att ni hittat in till mig;)

Karin

Grön Iris sa...

Ska bli spännande att se knapp och brevpysslet, jätte fin bild!!!

Önskar er lycka till med meducinen, inte kul!!! (har inget bättre tips än dom du redan fått)

Kram Linda

Åsa Hedlund sa...

Jag brukar be om tabletter till mina killar sen krossar jag dem brutalt med undersidan av en kastrull och rör ut dem med lite glass :-). Brukar fungera - lycka till.

Karin Lindström sa...

Hej Åsa!

Tack för tipset. Jag har faktiskt funderat på vad som skulle kunna dölja den hemska smaken. Jag känner mig lite som när jag ska försöka få i katten avmaskningsmedel. Där har de i alla fall kommit med en tablett som är överdragen med något kattmatsfärgat och som han äter upp med torrfodret. Det borde väl kunna fixas med penicillinet också!!!


Tack för att du tog dig tid att kommentera:)

Kramar
Karin

Gunnels blog sa...

Så vacker bild! Jag älskar gamla handskrivna bre och pärlemorknappar ! Och jag gillar dina fina kuddar, för övrigt har du en väldigt trevlig blogg!