lördag 3 juli 2010

It´s in the air...

Från och med i kväll och någon vecka framåt är det extra härligt att sitta vid vår uteplats på baksidan av huset, ja förutom att man får slåss med en massa mygg förstås. Varför är det då så speciellt just nu undrar du kanske? Jo, nu har min roshäck vid sidan av uteplatsen precis börjat slå ut. Sitter man här när vinden lagt sig på kvällen eller tidigt på morgonen så omges man av den allra ljuvligaste rosdoft du kan tänka dig. Snart är alla buskarna översållade av den här underbara blomman.


Maiden´s Blush heter den och den gör mig aldrig besviken. Trots att den knappt får något vatten, dåligt med gödsel och sällan kupning på vintern är den vår allra största och mest blommande ros. Jag tror jag ska ge den extra mycket vatten i kväll, nu får jag lite dåligt samvete mot den som är en sån trotjänare hos oss *ler*.

Ha en fortsatt härlig sommarhelg!
Kram på er alla rara ; )

Karin

15 kommentarer:

Kom Achterom sa...

OOh the smell of roses so nice!!
Your terras is beautiful!
i wish you a verry nice and sunny weekend
Yolanda

Kalo sa...

Låter härligt. Den är vekligen vacker.
Karin

Sanna sa...

Hej Karin,

Rosor doftar så gott :) Ska skriva upp Maidens Blush på inköpslistan.

Trevlig helg,
Sanna

Karin sa...

Mmmm I can almost smell them. I love he scent of roses!
Enjoy he summerdays, there are more to come!
Yesterday it was 35 degrees, a bit too warm pfff, and this afternoon we had some rain. Perfect for my garden, and great for me. So now I'm sitting outside with the perfect temperature!
Untill next time my friend!

Karin sa...

Mmmm I can almost smell them. I love he scent of roses!
Enjoy he summerdays, there are more to come!
Yesterday it was 35 degrees, a bit too warm pfff, and this afternoon we had some rain. Perfect for my garden, and great for me. So now I'm sitting outside with the perfect temperature!
Untill next time my friend!

Anonym sa...

Hej Karin!
Ni ser ut att ha en fin och mysig uteplats. Såna där odlingslådor skulle jag också behöva - lämplig höjd att odla på och lite avskärmning/insynsskydd. Å så ljuvligt med rosor! Här hemma har vi ingen större lycka med de få rosor vi testat och i år fick jag klippa ner en och gräva upp en heldöd. Den gångna vintern var visst rätt tuff har jag förstått.

Jag njuter av våra pioner istället och faktiskt så räcker det med en enda i en vas i matrummet för att det ska dofta gott i hela vårt lilla hem! Så pass att min sambo kommenterade det när han kom hem från några dagars MC-åkning i Norge. =)

Imorgon ska vi lyssna på Takida. Tror de kör en akustisk spelning och jag hoppas att de spelar många av deras lugnare låtar.

Hoppas ni får en fortsatt fin helg!

Varma kramar från Krista

Pysselpalatset sa...

Sådan fin ros, helt underbar... klart du måste ge den något extra... kram Jeanette

Prinsesse Elin sa...

Roser er det vakreste som finnes.

En fin sommerdag ønskes til deg og dine. Varme klemmer fra Elin ♥

Kristin sa...

åhh!!!
For en hærlig blogg du har!! Blir så glad når jeg finner slike fine bilder og stemninger som det du viser:-)
Håper det er ok at jeg linker til deg!?
Ha en fin dag videre
Kristin

hemma hos lilla mej sa...

Ååååå vad underbart med rosor.Finns ingenting så vackert och underbart.Önskar dej en skön dag.KramarRita ♥

promenader på landet sa...

Hej vännen! Känner rosdoften ända hit:) Låter underbart! Må så gott kram från Maria

Ullis/Leva på landet sa...

Så härligt med en massa rosor som blommar. kan tänka mig att det luktar underbart. Hoppas att du får njuta av dem länge.
Ha en bra vecka!
kram Ullis

Karin Lindström sa...

Hej Krista!

Det var ingen bra vinter för rosorna, jag har fyra buskar som dörr. Men den på bilden blommar som aldrig förr, alltid något. Pionerna är också som finast nu, eller rättare sagt snart överblommade i värmen. Underbart är kort ; )

Jag är så hopplöst dålig på att lyssna på musik. Ficklov att googla på takida och såg att de bildades i Ånge. Där kommer min mammas släkt ifrån så det var ju roligt. Jag har hört dem på radio, men inte mer. Vad roligt att gå och lyssna på dem.

Idag är det mulet och ungarna förkylda så det blir en lugn dag hemma. En tur med dammsugarn hoppas jag i alla fall på, fy vad man drar in skräp när dörrarna är öppna och alla springer in och ut ; )

Ha det bra och jag hoppas ni får en jättehärlig konsert!

kramar Karin

Country Hill sa...

Hej Karin!
Vilken fin uteplats med härliga rosor. Här har rådjuren ätit upp varenda rosenknopp jag tror jag blir galen.
Snart är det dags för en tur till Mariefred vi är ett litet gäng som brukar åka dit som jag nämnt tidigare. Har Du nåt bra förslag på var man äter gått på kvällen. Har prövat det fina värdshuset och ett ställe som ligger precis vid vattnet.
Ser fram emot att kika in hos Jerners rum och äta räkmacka på Blå Katten.
Ha en underbar sommardag!
Kram Lena

Kristin sa...

Hej Karin, vilken ljuvlig uteplats! Vill också ha massa rosor!!! Vi håller på med trädgården och fixar nu så snart kanske jag kan shoppa loss på fina plantor.

kram och hoppas ni har det bra, vännen!