tisdag 20 juli 2010

Kottar!


Hej på er alla rara. Har ni det bra?

Det är en helt fantastisk sommar, det här är verkligen vad vi behöver efter den låååånga vintern! Framför "orangeriet" har stjärnflockan spritt ut sig ordentligt. De stackars rosorna som också sitter här klarade knappt vintern och nu har stjärnflockan nästan tagit över helt. Jag får nog lov att rensa lite ;)


Någon som klarade hela vintern och som vi är så glada för är vår lilla igelkott. Han har bott här ett par år nu och hela familjen älskar att se honom springa runt. Han håller sig lite på avstånd, men sitter man ute på kvällen kan det hända att han springer förbi fötterna på en om man sitter stilla. Jag blev så jätteglad i kväll för jag har länge varit lite bekymrad för honom. Han har varit ensam här och inte haft någon flickvän, men i kväll såg jag att de var två.
ÄNTLIGEN!

Här sitter han stilla så jag lyckas fånga honom. Dock tittar han åt andra hållet ;)

Så gick det med det försöket. Snabbt springer han iväg på sina raska ben. Han såg ju bara för kul ut med magen i marken och benet utsträckt så ni fick se bilden trots att den var suddig.
-"Hua vilken läskig stor männsika med en stor manick framför ansiktet.
Rädda sig den som kan!"

Mycket blommar för fullt nu. Här är det vår klematis "Hagley Hybrid" som verkligen är fin i år. Utanför verandan såg jag just ju vår lilla fyrbenta vän springa förbi med sin lilla flickvän. Det är vindstilla, ljummet och syrsorna spelar för fullt.
Bättre kan det knappt bli *ler*.

Ha en fortsatt härlig Julivecka!

Många varma kramar

Karin
( Som hoppas på tillökning av små taggiga kottar på gården ; )

5 kommentarer:

Home and Lifestyle sa...

This evening I was also waiting for our igelkott, I didn't see him this year! Last year he visited our garden often and it was great to see him when it was dark!

Enjoy your igelkott and the summer!

Many hugs, Ingrid

Vårt liv i norr sa...

Igelkottar är ju bara så söta!
Kul att han hittat en liten "fjälla" :)

helena

Karin sa...

What a coinsidence, I spotted a little hedgehog in my garden yesterday evening too. I must say, he (or she) scared me when he popped up in the dark in front of my feet!

A few days to go and than I'm leaving with my hubby and sun for Portugal. Two weeks, no phone, no alarmclock and no internet.

See you in a few weeks dear Karin!

Ullis/Leva på landet sa...

Härligt med igelkottar. Det är inte ofta man ser sådana nu för tiden. Här där jag bor har jag inte sett en enda sedan vi flyttade hit. Stjärnflocka är ju så fin.

kram Ullis

franskastemningar sa...

Hej!
Så mysigt med igelkottar, det känns så genuint när man får se dessa det är härliga foton på både "kottar" och blommor, ha en fortsatt skön sommar! Kram Kajsa.