måndag 5 september 2011

Grönt och ek...


Hej alla rara, vad roligt att höra av er igen!

Nu ska jag visa er lite mer från nybygget. Jag nämnde färgerna i vårt nya hus i förra inlägget. Svart, ek, granit, vitt och grönt som i den ekmönstrade tapeten i vardagsrummet. Idag blir det ek och grönt ni får se.

Den gröna dörren är en gammal dörr som vi satt in i huset för att få lite kontrast. Den leder in till en skrubb under trappan, perfekt till förvaring. Den kommer från Lycksele där vi hade ett litet hus för länge sen. Lite återbruk känns bra, trots att det ställer till det lite för byggarna när det inte är standard.


Därifrån kommer även den här helt underbara träsoffan. Den passade aldrig i det gamla huset, men nu står den i vårt matrum. Jag hoppas den kommer att användas mycket, kanske till att slå sig ner och prata lite under tiden maten puttrar på spisen. Den har i alla fall fått ett användningsområde och det är till vedförvaring. Snart kommer vår kamin att bli installerad och då är vi laddade, här ska mysas i höst *ler*.

Väggarna i matrummet har vi klätt med tunn ekplywood. Här är det trä fullt ut med ek på både golv, väggar och socklar/foder. Dessutom har vi samma tak här nere som det ni ser på bilden i förra inlägget från vardagsrummet. Det är ett mysigt rum att vara i, varmt och ombonat. Nu letar jag bara efter ett stort vitrinskåp som är mörkt så det blir lite kontrast till allt träfärgat. Jag tar gärna emot tips om ni sett något snyggt!

Ha en riktigt skön höstvecka.

Varma kramar

Karin

5 kommentarer:

timelesshome annika sa...

Det ser bra ut.
Kram Annika

Hanna sa...

Så fina bilder från huset.'Kram
Hanna

Skattelyckan sa...

Kul att ha dig tillbaka! Spännande att få se det nya huset. /Kristina

an angel at my table sa...

Åh, vad fint du får! Älskar när man använder gamla byggmaterial. Har själv satt in massor av gamla dörrar i mitt hus till hantverkarnas skräck! Det är ju inte standard mått!

Kram

Mari

Sanna sa...

Hej Karin,

Wow! Häftiga material ni använt. Och visst är det kul när man kan återanvända gamla dörrar och möbler som inte riktigt passat in förut!

-Sanna