måndag 12 september 2011

Två dussin...

Inspirationsbild

Idag packar jag upp porslin ur flyttkartongerna. Jag hade för mig att jag rensade när jag packade ner allt i vintras, men det var då inte mycket. Hur många tallrikar, kannor, uppläggningsfat och skålar kan man ha?! När jag ser den här underbara samlingen så förstår jag mig själv precis, jag älskar att duka vacker och varierat. Jag skulle nog i princip kunna ha hur mycket porslin som helst, om jag bara hade nog med förvaringsutrymmen till allt!

Mitt dilemma just nu (som många av er redan vet) är förvaringslösningen i matrummet. Jag letar febrilt efter ett stort skåp . Jag ser något framför mig som inte tycks finnas i Sverige. Den här hyllan är ju helt underbar, men ett skåp med dörrar passar mig bättre. Trodde lite naivt att det inte skulle vara lika dammigt i ett nybyggt hus som det var i vårt 200 år gamla hus, men där fick jag tji. Det är bara att ge efter och ha stängda dörrar eller damma mer och då vet jag vad som passar mig bäst *skrattar*.

Ha en skön höstvecka!

Kramar
Karin

Ps, Tar fortfarande tacksamt emot tips om stora vitrinskåp!

13 kommentarer:

Millas hem sa...

Härlig bild!
En fin vecka till dig också!

Kram Camilla

NataljaOblonskaja sa...

Ja du, vem vill inte ha dammfritt? :)
Har du kollat in slitage.dk, de har många fina, stora vitrinskåp.
Ha en härlig dag!
Camilla

polkadotpeticoat sa...

I think it would look so pretty in an old cupboard....I love dishes also well everything actually. when we were remodeling this summer and I started unpacking things that I had packed up years ago they were so dirty also....I can't wait to see more of your dishes and home!

annashusidingtuna sa...

Hej!
Vilken härlig inspirationsbild med allt porslin på! Kul att höra lite om hur det går för er i ert nya hus.
Kram Anna

Hanna sa...

Ha en fin måndagskväll. Kram
Hanna

basiclabelsweden sa...

Det var länge sen när jag var här, jag ser du har fortfarande bellavien på bloggen :) men Yep, vi håller på med detsamma som ni gör hemma hos är.) Kram.

Sanna sa...

Hej Karin,

Ja du, OM förvaringsutrymme funnits skulle det finnas betydligt mer porslin i det här huset! *fniss* Ska hålla utkik efter stora vitrinskåp åt dig. Det skulle jag själv gärna vilja ha. Allt man inspireras av finns ju tyvärr inte inom räckhåll. Jag funderar på att göra något eget istället.

Kram Sanna

Johanna Stålros sa...

Gillar bilden!! Kram Johanna

My Shabby Streamside Studio sa...

I love it, too, hope you find one!

xo

Sandy

Lev Vackert sa...

Hej! Här kommer en viktig anteckning ;) Som vi tycker passar dig.
För det gäller att vara ute i god tid!!!
Under december månad (ja alla adventshelger) kommer vi att i
HELA LEV VACKERT HUSET hålla JULMARKNAD (vi har nämligen en lika stor källare och övervåning), vi söker därför just nu hantverkare som har hantverk som passar stilen och känslan i vår butik i övrigt. Du som hantverkare kan boka in dig på en eller flera adventshelger, mail en bild på något av ditt hantverk och skriv till oss på vitromantik@gmail.com om du är intresserad, VI LOVAR ATT DET KOMMER BLI SÅÅÅ MYSIGT OCH SÅ TOPPEN!!!! Det kostar endast 250:- per dag som man vill vara med och det kommer det verkligen vara värt!!
Och du vet väl att det finns ett vandrarhem bara ett par hundra meter ovanför oss och en stor camping hundra meter nedanför med jätte bra boende i fall du reser långt! Ingela o Petra

Hanna sa...

Ha en fin helg.
Kram
Hanna

Anonym sa...

Vackert skåp men aningen opraktiskt när det är byggdamm i omlopp ;-) Av någon anledning är det ju så lätt att samla på sig roligt porslin men så väldans svårt att hitta bra förvaring, speciellt när man har specifika önskemål. Ge inte upp utan sök tills du hittar det du verkligen vill ha!

Hälsningar

rosenälvorna sa...

Hej, nej porslin kan man inte ha för mycket av , eller? Förstår precis ditt val av skåpdörrar framför dammning;) Christina