måndag 21 februari 2011

Vintersport...

Hos oss är det sportlov och idag har vi varit ute och kört kälke. Den här gamla kälken fungerar bäst om man drar någon på en icke sandad väg. Är det en pulkabacke med mycket snö så blir det svårt för den har smala medar som en spark. Farbrorn som vi köpte vår gård av berättade att de hällde vatten på den skottade gången ner till hönsen så de fick en isig backe att åka i. Kanske var det på en liknande kälke de for iväg *ler*.

Ha en fortsatt härlig vecka!

Många kramar
Karin

torsdag 17 februari 2011

Arbetsrum...

Inspirationsbild

Jag har hittat ett litet utrymme i vårt nya hus som kan tänkas bli en plats till mig. Jösses vad det är svårt att planera allt på en ritning. Jag vill ju vara i huset och känna mig för, men allt måste ju ritas klart innan det byggs. Det sägs att man först är nöjd efter sitt tredje nybygge, det låter ju upplyftande eller hur, *skrattar*.


Ett arbets/syrum behöver inte vara så stort. Titta på det här härligt kreativa rummet. Så mycket de får plats med och så härligt inspirerande det känns. Här är det tom två arbetsplatser brevid varann, även om jag tvivlar på att maken vill samsas med min symasin och mina tygstycken *skrattar*.

Visst är den här lådförvaringen toppen, tänk om man kunde hitta en sån! Vad den vore bra till alla sybehör och pysselgrejer! Nej, nu ska jag "dammsuga" blocket och tradera, det kanske kan finnas något liknande som skulle passa mig ; )

Ha det gott mina vänner!

Kramar, Karin

tisdag 15 februari 2011

Klippa och sy!

En kall dag i Februari passar väl ett litet pysseltips perfekt!

Den här tavlan har jag köpt av en dansk designer och den är så roligt och enkelt gjord. En bild från en gammal florabok är fastsydd på en vintagetapet. Här kan man ju variera i alla oändlighet och hålla sig till de färger och mönster man tycker bäst om.

Jag har massor med gamla ramar och tapet/pappersrester som jag har tänkt gjort något liknande med. Nu är det bara att leta efter en bok med fina bilder som jag kan använda till mina tavlor ; )

Ha en bra dag!

Karin

Tillägg till mitt inlägg.

Jag fick en klok kommentar som jag fick så dåligt samvete av. Det är en av mina rara läsare som jag har mycket kontakt med så jag tar mig friheten att publicera den här.

Hej!

Kul tavla!
Egentligen behöver man ju inte ta gamla fina böcker/ark för att göra något dylikt. Det går att kopiera eller scanna bilder på fint papper så behöver man inte ha dåligt samvete för att ha förstört en bok och för att därtill ha använt klister på ett äldre ark ;-)

Hälsningar,

Monica, som tycker om gamla böcker och ark.

Monica, du har så rätt. Gamla böcker är ju fina som de är och inte ska vi väl behöva slakta dem för att få pyssla lite. Kortet på tavlan är fastsytt med symaskin så det kan man ju få loss med lite mindre skada än om man klistrar ifall man ångrar sig.

måndag 14 februari 2011

Vinter...

Vilken underbar, men kall vinterdag! Vi vaknade med -23° grader utanför fönstret, brrr!

Så här vackert var det när jag kom ut på verandan. Det är som ett sagolandskap ute. Allt är vitt och träden gnistrar av rimfrost. Visst är det skönt att det är ljusare nu, det märks verkligen skillnad. Dock är det i kallaste laget kan jag tycka *ler*.

Idag är jag hemma med en liten sjuk kille. Vi eldar i båda kakelugnarna så snart ska vi väl ha fått upp värmen. Den här vintern är jag väldigt tacksam för våra kakelugnar. Tänk att vi bott här så länge utan att kunna elda i dem. Med facit i hand skulle vi renoverat dem tidigare, men det är ju så mycket som kostar när man renoverar, eller hur?!

Ha nu en riktig härlig vinterdag och alla hjärtans dag!

Varma hälsningar
Karin

lördag 12 februari 2011

Avslöjad...

Vilken vinterdag det varit idag, klarblå himmel massor med snö och en stor sol. Det var länge sen det var så ljust och vackert.

Jag piggade upp mig med några färgstarka anemoner till stickjuntan i tisdags och de är så här fina ännu. Ibland är det väldigt bra med ett svalt hus *ler*.

Idag har jag försökt att inte titta i hörnen, en sån här dag vill man ju njuta. Men nu måste jag bara dra fram dammsugaren, jösses hur kan det bli så mycket dammtussar. Jag råkade också få syn på allt damm på lampskärmen när jag kom nära med kameran så nu ska de där specialmunstyckena som man aldrig använder också få åka fram.
Solen är underbar men obarmhärtig så här års *ler*.

Ha en fortsatt underbar helg!

Kramar
Karin

torsdag 10 februari 2011

Funderingar...

Fina papper i en korg och kuddar på hög i mitt sy/pysselrum.

Tack för era egna tips och idéer om kreativa utrymmen. Det är verkligen roligt att läsa hur ni löst det med ett eget utrymme. Ju mer jag packar ner desto mer känner jag en viss oro över hur jag ska få till det där med mitt egna utrymme i nya huset. Snart är ritningen klar och det finns inte plats för något eget rum till mig, hur ska detta gå *skrattar*.

Kramar
Karin

tisdag 8 februari 2011

Förvaring...

Förvaring är bra och det är något jag funderar mycket på just nu när vi skall flytta till mindre boende. Jag har kommit till insikt att det inte är någon idé för mig att ha många snygga förvaringsboxar (typ granit) för allt som ligger i mina det ligger där det ligger och glöms bort. Jag upptäcker massor med saker som jag varken saknat eller använt på många år nu när jag packar.

Däremot har jag full koll på mina tyger som ligger i ett gammalt skåp och andra synliga förvaringsställen som tex den här trälådan med fack som jag lägger band i. I vårt nya hus finns det inget eget rum till mig så nu kommer jag att få tänka till ordentligt för att få till en yta som inte bara känns skräpig. Det är ju ganska skönt att inte behöva plocka undan utan stänga dörren till röran *ler*.

Har du några bra tips om kreativa utrymmen, eller har du själv gjort någon smart lösning till dig?

Karin

måndag 7 februari 2011

Det kvittrar...

Idag har jag börjat packa lite i mitt syrum. Det är ett litet men mysigt rum fullt med saker och textilier. På en hylla över symaskinen står den lilla fågeln och den fina kakelplattan med löfte om våren. Jag har fönstret öppet och ute kvittrar småfåglarna i kör. Nu närmar det sig med både vår och flytt!

I kväll är det dags igen för vår stickjunta. Denna gången är vi hemma hos mig och det blir sista gången i detta huset. Det känns lite sorgligt att packa eller kanske mest ångestfyllt med tanke på alla dessa saker man samlat på sig *fnissar*. Det gör inget att jag får lov att rensa lite om man säger så *ler*.

Ha nu en skön Februarivecka!

Många kramar

Karin

fredag 4 februari 2011

Fönster!

Är inte det här rummet härligt! Vilket underbart fönsterparti, tänk att få in ljuset genom alla dessa fönster. Takbjälkarna är också häftiga, eller hur. Här skulle jag kunna flytta in direkt, de skulle inte ens behöva flytta ut möblerna *ler*.

Ha en riktigt skön helg!

Karin

torsdag 3 februari 2011

Bakning!

Idag kommer det en liten hälsning från vårt kök.
Nu innan våren sätter fart känns det mysigt att vara inne och baka. Det blir både varmt och doftar gott i stugan ; )

Jag har rensat lite i skafferiet (också) och bakade kakor på sötmandeln som inte gick åt i julas. Mandelkakor med citron gjorde vi, min lilla bagare och jag. De blev riktigt goda så vi får nog lov att baka en sats till för dessa är snart slut, *ler*.

Ha det gott mina vänner!

Kramar Karin