fredag 29 augusti 2008

Klätterstöd och utmärkelse!

Hej kära vänner! Idag har vi då inget härligt väder här i Mälardalen, kallt, blåsigt och smådugg, usch. Jag som hört att sommarvärmen skulle komma tillbaka i helgen. Jag hoppas på det och visar lite mer från min trädgård.

Susanne med den underbara bloggen Me and Alice visade sin klätterros polstjärnan som har fått växtfnatt i år. Det har rosorna hos mig också fått. Min New Dawn har växt över sitt stöd alldeles. Jag måste bygga ett nytt och det var det som jag tänkte tipsa om idag.

När jag var i Göteborg på Botaniska trädgården för ett par år sen så såg jag så smarta spaljeer. Dom hade byggt som en enkel "stege" och satt fast på vanliga träkonsoller. Dom i sin tur fäster man i väggen. Här kan man ju välja den bredd och längd som passar bäst till sin egen växt. Jag målade min i samma färg som huset så syns den inte så mycket. Jag hoppas ni kan se på bilden hur den är gjord.
Jag har även fått flera utmärkelser, och jag blir så glad och stolt. Denna har min rara bloggvän Hannis med Hannis hem gett mig. Nu ska jag ge den till några av er alla, och det är svårt. Här får ni alla en underbar New Dawn ros och så skickar jag utmärkelsen till:

Mysiga lantliga ting, en blogg som passar mig perfekt "lantlolla" som jag är.

Timeless home, min bloggvän som har en så fin blogg och alltid kommer med något nytt överraskande.

I mitt paradis, Kristin var en av mina första kontakter på bloggen. Hon har en så fin blogg och är så rar, den vill jag inte missa.

Lilla Huset på Prärien, en underbar blogg och rar bloggerska som har så fint och skriver roligt.

Nu hoppas vi på fint väder och jag önskar er alla en härlig helg!

många kramar

Karin

Ps. Alla som bor i närheten, ni missar väl inte bondens marknad i Mariefred på Lördag!

18 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära vän!

Du är ju för söt som tänker på mig. Jag blir så himla, himla glad!! Tusen miljoner tack - jag skickar den rätt tillbaka till dig ska du veta.

Vilken underbar ros du har! Jag har själv planterat två New Dawn nyligen. På framsidan av huset. Och i höst (oktober) kommer det två till + en annan sort som ska planteras på baksidan av huset. Jag hade bara en ros innan men nu jäklar... :)

Kram Jenny

Hannis sa...

Vilken häftig variant på klätterställning!
Trodde först att det tillhörde väggen faktiskt.

Hur går det med webbshoppen?

Mysig helg önskar jag dig//
Kram Hannis

Färjtorp sa...

Nämen åh vad gullig du är!! Nu blev jag ju jätteglad =)
Tackar tackar!

Trevlig helg.
Kram Johanna

Kristin sa...

Hej Karin! Tack, tack, tack för utmärkelsen!!! Jag blir så glad! Det kan behövas lite "guldkant" nu på den här veckan! :-)

Hoppas inte lille R blir mer sjuk. Men det är ju sååååå jobbigt att skola in, de åker ju på allt i bacillväg som finns och någonsin har funnits på dagis! J var hur sjuk som helst. På 7 veckor var vi sjuka om varandra här hemma när han började dagis, vi hade inte en hel vecka när alla tre var friska samtidigt. Sedan kulminerade det i att han fick lunginflammation och fick ligga inlagd 2 dgr och när han precis var färdig med det så fick han vattkoppor. Lagom lovely, den där våren... Nåja! Jag hoppas det inte blir så illa utan att det stannar vid förkylning. Småsyskon är kanske lite mer härdade mot baciller än förstabarnet, eftersom de stora "drar hem" mer saker redan från början. J älskar i alla fall sin nya avdelning på dagis - som ligger på samma område som skolan, så han "umgås" med skolbarnen och tycker själv han går i skolan... Vi har inte riktigt hjärta att tala om att han inte går i riktiga skolan...

Vad kul med så raketväxande rosor. Här tycker jag det mesta har stått still i sommar, utom kaprifolen som växte som bara den i våras. Men i år har min trädgård vare sig fått kärlek eller gödsel, så det kan ju (hmmmm) bero på det också.

Ha nu en skön helg och hoppas vädret blir bättre hos er, det skulle bli hyffsat hos oss i alla fall.

Kram!
K

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det var ju en fiffig spalje!
New Dawn är så vacker, och så kul att den växer så det knakar...
Jag har en summer snow klematis hemma som också växer så det knakar... hela trädgårdssofan är invirad i denna snabbväxande klematis, hihi..
Kram
Marie

Annie - Annalunda sa...

Hej Karin!

Jättesmart växtstöd - tack för tipset! Här kör vi ännu bara med armeringnät - just för att det ska synas så lite som möjligt mot det faluröda. Det här var ju absolut ett alternativ!

Ha en skön helg och må solen värma dig vännen! Kram Annie

Skomakartummen sa...

Vilken bra idé att måla "stegen" samma färg som huset, såg den inte först. Älskar ditt kökskåp...
Många kramar Sari

H A N N A S - F O R M sa...

Hej Karin!

Tack för din hälsning..den värmde!

Hoppas allt är bra med dig...såg att du har en webshop och en "rock" bloggsida..får man bli inbjuden dit??? Är sååå nyfiken ju!

Å, du visar så mycket fint...din klätterväxt är ljuvlig!

KRAMMM och trevlig helg!

Hanna

Skomakartummen sa...

Hej Karin. webbutiken kommer snart, testning pågår.*pust* måste fotografera alla produkter så man har något att sälja ;0) Varför har du sålt butiken, har du kvar den som webb bara? Är jättenyfiken, får man bli inbjuden till din webbutik? Visst får du länka om jag får det ;0) Ha en trevlig kväll kram sari

Katta sa...

vad snyggt med den spaljen i samma färg som huset.Låter trevligt med bondens marknad så, synd att man inte ska ditåt.Grattis till awarden, kram Katta

lottens vita och gröna sa...

hallå karin! gu så fin spalje, har sparat bilden, kan var bra att ha!
stoooort grattis till dina awarder, du är såå¨härligt härlig! varmkram lotten

Annie - Annalunda sa...

Något till dig hos mig! :)

Kram Annie

LillaFlisan sa...

Vilken trevlig blogg du har!
Tänk min New Dawn har också fått växtfnatt. Den har vuxit över 1,5 meter men tyvärr tycker jag att det har varit lite tunt med blomningen...
Du har verkligen ett vackert hem.
Hit kommer jag igen!
Kram Flisan

Lilla Trollbacken sa...

Vilket fiffigt växtstöd, helt integrerat med huset.
Kika in till mej, det finns något till dej där!
Kram
GABrielle

hemtrevnad marie sa...

Vilket fint växtstöd!!
Älskar New dawn...väntar bara på en glasveranda som den ska få klättra mot...tar väl sisådär 10 år eller så....
Ha en fortsatt härlig helg!!
kram

Hannis sa...

Bra att du tar det lugnt ett tag!
Det kommer ju att hinnas med tids nog.
Var på Formex i går.
Blev helt matt av alla intryck!

Kram Hannis

Anneli sa...

Hej!
Raketväxande växter...kravlösa sådana skulle vara väldigt välkomna även hos mig;) -Gillar ditt växtstöd, eftersom den smälter in så fint - ska nog spara tipset inför kommande vår!!
-Hoppas att du hinner njuta av hösten trots alla vardagsmåsten...tänk att det är redan dags för inskolning för lillen...det var ju alldeles nyss du fick honom ju...

Ha det bäst, kram

LillaFlisan sa...

Har ju nyss upptäckt din blogg och idag var jag tillbaka för en närmare titt och jag måste bara säga att jag älskar din blogg och dina bilder men framför allt ÄLSKAR jag din gustavianska garderob! Om du kunde se mig nu skulle du bara se ett illgrönt ansikte för såååå avundsjuk är jag! :-)
Jag är så glad att jag hittat hit!!
Kram Flisan