onsdag 30 juli 2008

Frid & fröjd och Loppisfynd...

Idag visar jag mitt senaste loppisfynd. 12 st små nysilverskedar i ett etui. Jag blev så glad för dom har ju min bokstav L som i Lindström graverat. Priset gjorde mig också glad, 30 .- var verkligen ett fyndpris tycker jag. Dessa lite mindre teskedar kommer att passa perfekt till glöggen i vinter, men nu används dom till mynta te.



Nu ska jag sätta mig med den underbara boken Frid & Fröjd av Peter Ödegard och mitt mynta te och bara njuta!

Många kramar

Karin

måndag 28 juli 2008

New Dawn och värmeslag...


Hej på er alla i sommarvärmen. Visst är det underbart att det är så varmt och skönt. Själv har jag visst fått värmeslag, för jag har lagt bort vår kamera!! Nu har jag letat i flera dagar efter den utan resultat, så jag har fått gräva fram en gammal bild på min älskade New Dawn ros.

Ha en fortsatt underbart skön vecka!

Många kramar,
Karin

lördag 26 juli 2008

Sommar...

Ha den allra härligaste helg i den underbara sommarvärmen!

Soliga kramar

Karin

tisdag 22 juli 2008

Fortsättning loppisfynd...


Tänk vad fel man kan ha. Svärmor, som är en riktig blåbärsjägare har varit ute flera gånger för att plocka blåbär utan resultat. Jag fick höra utav grannarna att dom aldrig sett så mycket blåbär i skogarna som i år. Ut i skogen bar det och visst var det sant. Stora fina blåbär i mängder hittade vi och nu blir det till att koka drottningsylt!
Här kommer några fynd jag hittade när vi var på Österlen. En rostig fotogenlampa, vi får se om vi får fart på den annars är den ju dekorativ som den är, eller hur! Sen hittade jag en kaffekanna med sockerskål och liten kanna till i försilvrat porslin. Passar väl mig som knappt smakat kaffe *fniss*. Nä, men ur den tänker jag mig servara mynta te nu, och till jul blir den nog perfekt till glögg men det vill man väl inte riktigt tänka på just nu!
Ha nu alla en fortsatt skön vecka, och till alla loppisälskare önskar jag god tur!
Många kramar
Karin

Efterlysning!




Aldrig har väl vi haft så många stora och fina hallon som i år. Hade nog kunnat satt upp en skylt med självplock!! Nu står jag här med mängder av hallon. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med allt, och eftersom det inte verkar finnas några blåbär hos oss så har jag inte kokat drottningsylt i år.


Jag fick ett tips av rara Kristin, i mitt paradis. Hon hade kokat hallonsylt med kanel, och det var toppengott sa hon. Så nu efterlyser jag lite tips av er som kokat eller läst något gott man kan göra av hallon. Hör av er till mig, ni får jätte gärna mejla mig eller lämna en kommentar!
Jag får nog i alla fall köpa blåbär för drottningsylt är favoritsylten här i huset! Hallonsylten går också åt till syltkakor som är min sons och hans kompisars favoritkakor!


Jag hoppas jag får några tips, men kristin jag ska absolut prova kanel. Som topping till pannacotta lät det ju helt underbart gott!


Många kramar
Karin

söndag 20 juli 2008

Hallonplockning och syltkokning!

Det här är vad jag ängnar mina lediga stunder åt just nu, bärplockning. Framförallt hallon. Vi har ett hallon land som är minst 50 meter. Hela familjen plockar och äter, det är underbart. Vi gör mycket sylt och saft på bären för har man börjat äta egen sylt så kan man inte riktigt köpa det. Smaken är så god och så kan man ju styra över sockermängden själv.

Har ni några buskar eller ser en självplock så prova, det är inte alls svårt bara lite "kladdigt".
Lägg 1 kg hallon varvat med ca 5dl socker i en kastrull och koka upp sakta. Låt det sjuda på svag värme ca 15 min. Tag av kastrullen och ta bort allt skumm, viktigt. Undertiden när sylten kokar så ställer jag in rena syltburkar i ugnen i 100 grader en liten stund. Vill man så tar man tex lite atamon i sylten så håller den sig längre. Äts den upp snabbt, vilket det oftast blir behövs inte det. Häll upp sylten på varma rena burkar så är det klart, förutom disken då!


Jag fryser också in en hel del bär för det är jätte mysigt att koka sylt i tex Januari. Det doftar sommar i hela huset, och då har man ju lite mer tid till att vara inne.
Att ta med sig en burk hemgjord sylt när man går bort blir alltid uppskattat!

Med detta tackar jag för mig och vi ses snart igen.

Många kramar
Karin

torsdag 17 juli 2008

Loppisfynd och kakbak.

Jag kunde inte motstå denna härliga burk i en av dom många loppis/antikaffärer som fanns på Österlen. Den har tre stycken "hyllor" i sig, så här kan man tex lägga olika sorters kakor. Också perfekt på picknick.


Här är den fylld med min mammas syltkakor, alla barns favoriter. Jag har varit ledig idag och fick lust att baka jag också så det blev min mans favoriter, nötchoklad rutor. Dom la jag i ett annat fynd, kommer här.

Supergoda och enkla, jag ska lägga ut receptet. Gamla burkar är så vackra och fyllda med kakor är dom ju ännu trevligare.

I en favoritloppis i närheten där vi bodde hittade jag en duk med ett vackert monogram, 6 st linneservetter med ett E broderat och ett nothäfte. Här hade jag kunnat köpt mycket mer, men vi skulle ju få plats i bilen hem också! Några till fynd blev det i alla fall som ni får se en annan dag!



En fortsatt skön vecka önskar jag er alla!

Många kramar

Karin

tisdag 15 juli 2008

Hemma igen och utmärkelse!



Hej på er alla vänner, nu har vi kommit hem igen efter en härlig semester. Vi har bla varit på Österlen och jag är förälskad. Tänk att komma till en plats som har allt jag tycker om. Otroligt vackert landskap, vackra hus, otroliga trädgårdar, god mat, härliga fikaställen, loppisar och antikaffärer överallt. Några fynd och massor av inspiration har jag med mig i hem i bagaget. Jag ska visa er vad jag fyndat jag lovar, och jag längtar redan tillbaka!


Väl hemma igen så blir jag så glad när jag läser alla snälla kommentarer, och så har jag fått en utmärkelse av goa Kristin, i mitt paradis. Tusen tack, du är för rar. Kolla hennes blogg där hon tipsar om kanelbulle kaka. Ser hur god ut som helst, den måste jag bara baka!

Denna gång väljer jag att skicka den vidare till alla härliga bloggar, för jag har ännu inte stött på någon som inte är briljant på sitt eget vis!


En fortsatt skön Juli och semestervecka önskar jag er alla!


Många varma kramar

Karin

Ps Tusen tack Liz och Thomas för att vi fick låna ert härliga hus!