torsdag 26 november 2009

Advent...


Idag strålar solen här hos oss! Tänk vad man blir glad och allt går så mycket lättare när det blir lite ljust.

Igår tog jag tag i julen! Jag bar in mina julkartonger och värmde lite glögg. I bakgrunden spelade lite julmusik och nu kunde jag inte annat än komma i stämning *ler*. Barnen var med och ryckte i lådorna och hittade många mysiga saker som de lekte med (det kanske inte mamma tyckte var lika roligt). Nu ser vår tvättstuga (som vi höll till i) ut som en bomb slagit ner i tomteverkstan *skrattar*. Några saker får komma fram nu, men jag kan bara inte ta in tomtar och annat julpynt än. De får smyga sig in under Decemberveckorna:)

Adventsljus finns det hur många fina idéer om som helst, inte minst här i bloggvärlden. Förra året hade jag en bricka med blockljus och siffror på. I år vill jag ha smala ljus (tycker det är så fint), gärna vackra handstöpta som jag inte har än. Nyligen sprang jag på ett underbart vitt gammalt porslinsfat från Gustavsberg på en loppis. Det ska jag använda tillsammans med några ljusstakar och lärkgrenar, tror jag i alla fall.

Titta bara på de här underbara kottarna, visst kan det bli fint?!




Nu ska jag ta en snabb promenad innan lunchen är slut och se om jag inte kan hitta lite fler fina lärkgrenar till mitt pyssel.

Ha en fortsatt kreativ vecka fylld av advents och julinspiration!

Varma hälsningar

Karin

Follow Karin Lindström

12 kommentarer:

STENLYCKA sa...

Hej!
Så vackert med ljusstakarna och lärkgrenarna. det var väl trevligt att du fick lite julstämmning. Ganska svårt att få den där rätta stämmningen när regnet hela tiden öser ner. Nu vill jag ha lite vinter och snö eller rimfrost.
Önskar dig en bra advent.
Kram

Anonym sa...

Ser fint ut! Skulle också vilja ha lärkkvistar m kottar på!!!! Finns inte här där jag bor.... Har gjort i ordn min adventsljusstake idag, är hemma med sjuk dotter. Det blev ett svart avlångt fat med fyra "gille"-ljus, små söta tallkottar runt om + siffror i zink. Och så har vi smält geleljusmassa som vi hällt över några kaffebönor i gamla kaffekoppar (med veke i), dotterns julklappar till mormor och farmor!
Ha det bra!/Ulrika

Karin Lindström sa...

Hej Ulrika!

Precis när jag kikade in här så kommenterade du, lustigt eller hur?!

Vad mysigt det lät trots att dottern är sjuk. Ibland kan man ju faktiskt få en mysig dag tillsammans med barnet om de inte är alltför sjuka. Nu när min lilla kille var dålig så hade han så hög feber hela tiden. Det var inte att tänka på att pyssla med honom då. Däremot går det ofta bra annars, fast han är lite liten än. Vi skulle stämpla julkort häromdagen och det kan jag säga var en tålamodsprövande stund. Det blev stämplar lite varstans *skrattar*.

Vad trevligt med ljus i kaffekopparna. Undrar om det doftar från bönorna:) Jag hittade mer grenar till min adventsljusstake, men har inte hunnit göra något mer. Kanske mina små kan somna tidigt i kväll så jag kan dona lite mer (men det kan jag nog bara drömma om, de är kvällsmänniskor båda två trots sina ringa åldrar).

Ha nu en riktigt mysig adventshelg, och hoppas flickan kryar på sig snart!

Karin

Lilla huset på prärien sa...

Hej Karin! Åhh vad fint det blev! Det är så vackert med ljus samlade i grupp tycker jag. Alla mina stearinljus är slut utom de röda. Så det är de jag eldar upp för tillfället... tänkte ta slut på dem så jag kan elda snygga vita igen ;)

kram Jenny

Poppins sa...

Nu ser man verkligen fram emot advent och få lite ljus i fönster och ute i trädgården.
Din idé om adventsljus låter trevlig och kommer att bli vackert.
Ha det bra i tomteröran!
kramar från Poppins

Lauras gård sa...

Jag ser fram emot då du visar ditt ljusarrangemang. Jag känner igen det där då man bär ner jullådorna från vinden och barnen kastar sig i dem. De vill alltid ta fram sådant som jag tycker ska få stanna kvar i lådan... Smaken är ju olika... Du skrev om handstöpta ljus. Varje jul tänker jag att nästa jul ska jag stöpa egna ljus... Kram Stina

basiclabelSweden sa...

Fina ljusstakarna.... jag har tagit med mig från Holland stora kottar jag har aldrig hittad den här...

Älska jul med fina fynd från naturen!

Kram :)

Ljuva lantliv sa...

Ska bli kul att se vad du pysslar ihop för fint! Låter som en vacker kombination. Ska också pyssla på lördag. Längtar redan! Kram Anna

Lissboden sa...

Vad fint du har Karin!
Jag vill passa på att önska dig en fin adventshelg!
Kram/Maria

timelesshome annika sa...

Grattis till dig och mig som fått våra bloggar i tidningen.
Jag har varit på en fantastisk grej berättar vid tillfälle.
Vi ses imorgon.det skall bli kul.
kram Annika

alegni sa...

hördudu, karin, vilket fantastiskt ljus i dina bilder. skiner solen på dig? här är det mörkt som i rysshelvete, som vi brukar säga ;)
hoppas ni får en mysig advensthelg!
kram
ingela

Designe sa...

Så enkelt och fint! Det gillar jag! Önskar att jag hade lärkgrenar oxå! Ha en trevlig adventshelg! Vi hade i alla fall frost idag! :) Kram