torsdag 5 november 2009

Den som spar han har...

Hej på er, hur har ni det i ruskvädret. Hos oss har det blåst kallt och regnat i flera dagar. Ett par plusgrader och blåst från söder är det värsta vädret för vårt hus. Det blir så kallt här inne, nu önskar jag verkligen att det gick att elda i våra nysatta kakelugnar. Men istället är det tjocka stickade tröjor, mysiga sockor och mycket varmt te som gäller här:)

Idag vill jag visa er den fina tavlan som flera av er kommenterat. Det blev så tomt och tråkigt på väggen bakom den lilla soffan när vi möblerade om. Då kom jag på den här tavlan som jag hittade på min favoritloppis för ett tag sen. Jag kunde inte låta bli den, jag älskar ju broderier trots det lite udda formatet. Tavlan har vandrat runt men inte funnit sin plats förrän nu. Här passar storleken perfekt, den som spar han har *skrattar*!!

Det är ett gammalt broderi med silkesgarn på ett mörkt ulltyg som senare blivit inramat i denna ram, kanske inte den snyggaste men nu får den duga.




Här ser ni den och soffan framifrån. Jag vill bara påpeka att jag försöker fota rakt, men vårt hus är så snett och vint. Härinne rullar det mesta in i hörnen om man tappar något på golvet:) Tavlan tar upp matbordet och lampskärmens mörka färg, det är snyggt mot allt det ljusa.


Nej nu måste jag upp röra på mig. Jag får nog ta och göra lite gympa eller kanske en åkarbrasa så jag blir varm, vad tror ni?!

Må gott mina kära vänner!

Karin

Åkerbrasa hämtat från Wikipedia
Åkarbrasa eller åkarbrasor är ett sätt att snabbt få upp kroppstemperaturen och öka blodcirkulationen, särskilt efter att ha varit stilla en längre tid i kyligt väder. Det går till så att man i snabb takt omväxlande sträcker ut armarna och sedan slår ihop dem runt överkroppen. Detta kan med fördel kombineras med knäböj eller små nätta hopp för att vidare effektivisera de uppvärmande samt cirkulationsfrämjande effekterna.
Namnet kommer från att detta på hästvagnarnas tid bland annat praktiserades av frusna åkare, det vill säga vagnkuskar.



Follow Karin Lindström

14 kommentarer:

Hannis sa...

Tjusigt!
Väldigt vacker kontrast.

Usch ja, kallt och nu snö...
Jag har förträngt att det ska bli en vinter i år också=))
Nu är det snart dags för långkalsonger!

Ha en fin helg vännen!

Kram Hannis

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja det blev ju jätteläckert som kontraster. Passar perfekt där ovanför soffan.

Kram och trevlig helg

Viveka

Nostalgi og Gjenbruk sa...

Ja, nå er det riktig rusk vær ute, vind, sludd, regn, usj. Men vi hadde en herlig høst:) Og om man ikke har dårlig vær, setter man heller ikke pris på godt vær:)
Så fint bilde du viser!
Ha en god helg:)
Klem fra meg

Designe sa...

Superfint! Gillar verkligen din tavla och är jättesnyggt till bordsskivan och lampan! Fint med kontraster! Usch har ni såå kallt inne..trist! Gör lite åkarbrasor du!:) Kram

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

Ja tavlan har verkligen hittat hem..Passade som handen i handsken ovanför soffan!!
Trevlig helg!!

Kram Sanne!

Camilla Alvén sa...

Tavlan passar ju jättebra där, snyggt med lite svart.
Här är det också kallt och ruggigt, raggsockor och tjock tröja är obligatoriskt men fy vad kall man blir om fingrarna när man siter vid datorn.
Ha det bra
Kram

Anonym sa...

Det där blev verkligen snyggt!
Jag älskar svarta detaljer och just nu har vi rätt mycket svart, ser jag. Idag var jag på loppisen igen men kom bara hem med 2 saker. =) En liten trälåda med handtag som ska få bli svart eller grå som jag ska ha lite kryddburkar i och en smideskrok att sätta på väggen och liksom ha som ett omtag för ett draperi. Jo då, ideér har jag men det blir sällan speciellt bra.. =)
God natt! Kram från Krista

Gnistrande snö sa...

Hej Karin,

tavlan är så fin och jag tycker den absolut har funnit sin plats där ovanför den fina gamla soffan.
Jag hoppas att du har fått upp värmen nu :-) Här har vi lite snö men jag är lite rädd för att den håller på att smälta bort.

Ljuvliga bilder i inlägget nedan och vilken vacker krans du gjort.

Ha nu en mysig helg!

Kram
Katarina

Karin Lindström sa...

Krista!

Jag hittade inte heller så mycket på min loppistur. Jag kom hem med ett par glasflaskor med porslinslock i alla fall. Hade hoppats på en golvlampa, men där gick jag bet. Sen fann jag förstås en hög med textilier, de kan jag aldrig motstå. Nu blev det gamla linnehanddukar och broderier:)

Ha en skön weekend! Kanske det kan bli en loppistur:)

Många kramar
Karin

becca sa...

Vilken fin tavla, och så bra den passar där över soffan.
Ja, visst är det kallt och mörkt ute, förstår att du skulle vilja elda i dina fina kakelugnar, men det är klart att lite gympa också gör en varm =).

Ha en bra helg, kram Rebecca.

Ljuva lantliv sa...

Hej Karin, tycker så mycket om din kökssoffa. Önskar jag hade fått plats med en hos mig. Hoppas du får upp värmen snart!! Ha en mysig och varm kväll trots kylan.
Kram Anna

H A N N A S - F O R M sa...

SÖTA du!!! TACK, du är ALLTID så gullig...ett stort hjärta som är underbart! Det var en fantastisk kväll men jag önskar att jag kunde spola tillbaka och vara med om det en gång till...skulle velat pratat mer med alla som var där...men...ja, det går ju inte riktigt att få ihop.

Du har det såååå vackert...och dina kuddar...mmmm, helt fantastiska. HOPPAS att vi ses snart Karin!
Ha en fin fortsatt helg!

KRAM
Hanna

Lea sa...

Hej Karin !

Det var verkligen jättelängesen!!! Jag har inte mäktat med att blogga i stort sett sen jag köpte min nya häst. Härligt med vinter är det i alla fall. Här ute är det snötyngda granar så det förslår och barnen lekte ut i snön igår som galningar. Skönt med det vita som får en att känna sig lite piggare. Vi har haft influensa och kvar är bara lite hosta tack och lov. Som vanligt får man stor inspiration av ditt fina hem som är så smakfullt inrett. Sköt om dig och de dina! Stor kram. /Lea

Lissboden sa...

Härligt Karin med lite färg till allt det ljusa. Jag håller på och fixa i mitt syrum och jag måste absolut ha lite färg där till allt det via. Färger ger stimulans till så att man blir lite mer kreativ.
Vilken underbar krans du gjort.
Ha det så gått i gråvädret!
Kram/Maria