måndag 2 november 2009

November...



Hej på er alla, jag hoppas ni haft en skön helg med lite välbehövd ledighet. Idag är det verkligen höst hos oss. Det blåser så det går "vita gäss" på sjön. Vi har mest varit hemma och myst och pysslat. Stora killen har gjort spökgodis av marshmallows och smält choklad. Det var så mysigt när de pysslade och jag fick faktiskt lite julstämning. De är ofta med och bakar, men just godis gör man ju inte annat än till jul. Jag har varit duktig i trädgården och planterat lite nya buskar och perenner. Det har varit en sån där må bra helg:)

För ett tag sen gjorde jag en krans av nypon och rönnbär som blev lite julig, men nu känner jag att den passar. Halloween är över och julen står och knackar på. Jag kanske inte riktigt än men nog börjar man bli lite sugen. Jag har ju sett att många av er börjat plocka in mini granar och annat pynt.







Idag blev det lite bilder från våra gamla uthusdörrar. De är både gamla och vindpinade, kände att de passade en blåsig höstdag som denna.

Sista bilden är från vår framsida och infart. De flesta löv har blåst ner från träden, men den här björken kämpar och håller kvar sina gula löv så länge som möjligt. Bara en sån där liten sak som gör en glad:)

Ha en bra dag och start på den här nya veckan!

Varmaste kramarna

Karin


Follow Karin Lindström

24 kommentarer:

Camilla Alvén sa...

Vilka fina gamla dörrar och nycklar!
Jo, den där första sprittande julkänslan börjar infinna sig så smått, mysigt!
Ha en bra vecka
Kram

basiclabelSweden sa...

Ooogh vilken vackra krans! Du har tagit jätta fina bilder, men det gjör du alltid ;)

Här också kalt brrrrrr.......

Susanne sa...

En riktig fin krans..javisst är det svårt att hålla sig från att pynta men jag skall försöka hålla mig så länge det går,,vill inte hinna tröttna innan julen ens knackat på..Kram till resten av din dag..

Nyanser av vitt sa...

Vackra bilder som vanligt Karin. Kransen är ju jättefin. Javisst är det härligt att pyssla tillsammans. Min son gjorde spöken och stjärnor i självlysande Fimolera. De lyser i mörkret och det gillar han.
Sköt om dig
Kram Agneta

livet på utanäs sa...

Hej där !
Oj, sååå vacker krans ... hur bär du dig åt :)

Fina bilder i övrigt ...

Ha en fin fin vecka !
Kram Sussi O

Lauras gård sa...

Vilken fin krans du har gjort! Det är så fint med det röda till de gröna bladen. Underbara lås och dörrar. Det får vara lite slitet på en gammal gård! Kram Stina

STENLYCKA sa...

Hej!
Ja, nu känner man att det är november mörkt och trist och här öser regnet ner.
Vilken pärla du är på att göra vackra kransar.
Jag var på julmarknad i lördags det kändes riktigt roligt att gå runt och provsmaka på bröd, sill och annat gott och titta på alla duktiga hantverkare.Köpte med mig en handgjord halmbock som jag skall ha under granen.
Hoppas du får en bra början på veckan!
Kramen

Ingalill sa...

Mysiga höstbilder. Här har alla löv ramlat av träden. Man känner julen nalkas - och så blir det en dag med REGN...suck. Hoppas det vänder, det är ju så underbartt när kylan och snön kommer!! Ha en bra vecka!!

Anonym sa...

Åh en så fin och vacker krans! Det behövs en Karin här i mitt hem - ett proffs som kan allt. Går det att klona dej? =) Här har det också varit blåsigt idag och ändå vägrar vår stora ek att släppa de sista löven. Idag fick löven t o m sällskap av vår vimpel som blåst sönder och lagt sig som en girlang i ekens grenar.

Ha det så bra! Stor kram från Krista

Anonym sa...

Hejsan!
Så vacker krans, och härliga bilder på gamla dörrar! Liknande finns hos oss också, liksom det fina gångjärnet.
Ha de gott i höstmörkret!:)

Karin sa...

Hej Karin,

vilket härligt inlägg och vilken mysig helg du verkar ha haft. :) Fina bilder på nycklar och dörrar. Din krans blev verkligen fin och den passar utmärkt nu. Märker på mig själv att jag börjar längta lite efter jul nu, att få pynta och pyssla. :) Nåja, julpyssel (luffarslöjd) har jag hållit på med ett tag nu men...

Mums, kakan i föregående inlägg verkar urgod! Vilka säljande bilder. Den ska jag givetvis testa - jag älskar både morötter och citron (och morotskaka). Jag har inte varit så flitig med att kommentera det senaste men jag tänker på dig ofta (älskar verkligen kudden och alla som ser den tycker den är så fin!).

Ha en härlig vecka! Kram Karin

becca sa...

Vilken fin krans!
Ja nu börjar man länkta efter advent och vill gärna börja pyssla, min blogg har fått lite jul färg idag =).
Vilka fina dörrar ni har på era uthus, vilken charm!

Ha det så bra, kram Rebecca.

Karin Lindström sa...

Hej Krista!

Tack för snälla ord, du är så rar! Det går nog inte att klona, men jag hoppas att du och andra kan inspireras. Alltid kan man ju få någon idé som man vill prova;)

Jag skattar gott år er ek, kan tänka mig att de när fin med vimpeln. Hoppas bara den inte är för hög så ni kan få ner den:)

Krista, snart ska jag åka till loppisen med kartongerna. Jag hoppas förstås jag kommer hem med många fina fynd:)

Ha en bra vecka och varmaste kramarna,

Karin

Designe sa...

Såå vacker krans och såå vackra bilder! I like!:)
Kram

Anonym sa...

Hej Karin!
Jag såg något i ditt vardagsrum där du nämner kuddkärleken, så såg jag att du bytt bord dom två mörka till det vita fällbordet.VOV det var så snyggt.. är du nöjd med det bordet framför soffan? tänkte köpa ett sådant bord i en antikaffär här hemma och ha som soffbord.Vad tycker du?? Kram Kaisa

promenader på landet sa...

Vad vackert det är med nycklar och lås det tänker man inte på förrän mans ser det på bild! Jättefin krans du har gjort! Må så gott! Kram från Maria

Kicki sa...

Vilken fin krans Du gjort!
Fina bilder på gamla dörrar.
Ha det Gott i veckan Du också
Kram
Kicki

Ljuva lantliv sa...

Kransen är så fin mot den gamla vackra dörren!!
Ha en mysig kväll!
Kram Anna

Grön Iris sa...

Tittar in en liten sväng, har ju inte så mycket bloggtid jag skulle vilja. Suck!
Ni har så mysigt och vilka fina bilder du delar med dig!
Lampskärmen från tidigare inlägget är ljuvlig, vilken läcker form.

Förresten, min make var SÅ förkyld när vi skulle titta på sommarhuset.Men jag ger inte upp...ler
Ha det så gott. Kram Linda

H A N N A S - F O R M sa...

Å, så underbart vacker krans..älskar verklien nypon...har inte hunit pyssla NÅGONTING på sistonne...skulle verkligen behöva det tror jag.
Hoppas allt är bra annars...hoppas att vi ses snart igen!

KRAM
Hanna

Karin Lindström sa...

Hej Kaisa!

Tack för din kommentar,vad roligt att du såg att jag hade bytt borden.

Jag tycker det är jättesnyggt med ett runt bord framför soffan. Vi har ingen tv så vi sitter inte så mycket i soffan, men barnen är ofta i rummet och leker typ hoppar i soffan etc. Det är ju tur att några använder den *skrattar*. Vi har faktiskt ställt tillbaka de låga borden för där klättrar de också upp och har språngbräda *ler*. Nej nu låter de som vildar, men de saknade den låga platsen att plocka med sina saker, speciellt vår tvååring som gärna står runt borden och pysslar.

Allt beror på vilken livssituation ni är i. Tänk efter hur ni använder rummet, sitter ni ofta där och vill ställa ifrån er saker så är det inte så praktiskt med ett högt bord. Det kan ju också skymma tvn (men det var väldigt snyggt där tycker jag också:) Ibland måste ju användningen komma i första hand. Även om jag är hopplöst opraktisk (har gärna rangliga gamla bord) så är inte de andra som bor här det:)

Lycka till med möbleringen och tack igen för din kommentar, jag blir jätteglad att du frågar mig:)

Kram

Karin

Karin sa...

Vilken härlig krans och fina bilder av dörrdetaljerna. Din kaka i förra inlägget ser fantastisk ut!
Karin

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hittade just in till dig och din blogg. Har knackat på hos dina kuddar! Härligt originella. Tänk vad man kan göra med lite fantasi!
Ha det så gott och hit kommer jag fler ggr!
Carin

Anonym sa...

Men Karin, ja självklart ger du mig massor av inspiration, vilket är jättekul, men det blir ju så fullt i mitt huvud. Bara jag får tag på den saknade "pyssel- och knåp"-genen så lovar jag att göra ett tappert försök.

Idag har det blåst, regnat och snöat, brrrrr. Vimpeln, ja den har vi lyckats få ner från eken. =)
Men nu måste jag verkligen börja packa inför kommande semester!

Stor kram från Krista