tisdag 21 juli 2009

Loppis fynd/Vintage finds...


I helgen var jag på auktion. Det blir inte så ofta så det är extra roligt när man kommer iväg. Jag hade spanat in mig på några riktiga gobitar redan på visningen dagen innan, men det var tyvärr fler som hade det *ler*. Vissa saker blev hutlöst dyra. Brukar det springa iväg för er också ibland? Man ska ju sätta en övre gräns för sig själv, men jag lyckas inte alltid hålla den. Jag blir lite ivrig ibland!

Som med dessa tre mormorskuddar som tillslut hamnade hos mig i alla fall. Det var en uppköpare med antikaffär i närliggande kommun som också skulle ha dessa. Påhejad av flera "vanliga" auktionsbesökare gav jag mig inte! Lite dyra blev de, men inte om man tänker på allt arbete som är nedlagda på dem. De är alla handbroderade och handsydda i siden och sammet. Jag betalade ca 150 kronor styck för dem jämför man det med att bara innerkudden till mina runda kuddar i bloggshoppen kostar 160 kronor styck så är det ju inte så mycket pengar.

Den sötaste bakelsen/skapelsen hamnade i mitt nyinredda vardagsrum. Där passar den fint med de andra puderrosa kuddarna i linnesoffan.

På visningen sprang jag ihop med Viktoria, Loppberga. Vi tyckte båda att kuddarna var underbara. På auktionens loppis hittade vi även den här glasbrickan. Båda föll även för den, men priset var lite högt för att vara på loppis där allt kostar 15-2o kronor. Jag tänkte på den hela vägen hem och var tvungen att åka dit direkt på auktionsdagen. Där stod den kvar och nu slog jag till, 200 kronor fattigare blev jag. Den är mycket finare i verkligheten, mina bilder gör den inte rättvisa. Den står nu på vårt matbord och jag känner redan att den kommer att vara min favorit länge.
Tänk vad det är kul att fynda!

Hoppas ni alla har en skön sommar. Ute blåser det ordentligt ikväll. Hoppas att molnen blåser bort så vi får en solig dag imorgon!

Ses snart igen!
Varmaste kramarna

Karin

Ps Viktoria, hamnar soffan hos er så har jag fler kuddar än vad jag behöver, många fler *ler*.


Follow Karin Lindström

20 kommentarer:

moa sa...

hei karin -

oj hvilken vakre puter du har funnet...fantastisk skjønne!

nattaklem fra moa

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Så vakre puter, godt de ble med akkurat DEG hjem!

Her har det vært dårlig vær de 2 siste ukene men i dag våknet jeg opp til solskinn, deilig :)

Ønsker deg en underbar dag kjære Karin,
klemmer fra Vibeke.

Våglyckan sa...

Grattis till de fina fynden. Kudden är ljuvigt sockersöt och brickan jättefin. Och det här med priser... allt är ju relativt och det är ju ändå i slutändan vad DU tycker att det är värt. Så mycket, eller lite, får det helt enkelt kosta. Jag tycker du gjorde fina fynd. Ha en bra dag!
kram från mig
/maria

rosenskära sa...

Godmorgon Karin!

Fantastiska kuddar du ropat in, rol,igt att de hamnar hos någon som uppskattar hantverket till fullo!
I Dalarna upptäckte jag att jag är ännu snålare än jag trodde...Jag ropade inte in en enda pinal på auktion, det var bara på loppis inköpen gjordes, ja förutom ett paraply då...

Saker jag verkligen vill ha OCH behöver, däremot, får kosta!

Stor kram
Lena

Viola sa...

Vilka ljuvliga petitpointkuddar, verkligen violakuddar...:0) och inte alls dyra ..brukar kosta en rejäl slant och den vakra brickan...så vacker, visst är det härligt att fynda..tala om lyckorus...vet ..man är ju lite halvgalen, ha en skön sommardag, kram

VIKTORIA sa...

Åh, så bra att du fick dem! De är underbara! Vi hörs och ses! Kram, Viktoria

Annalunda sa...

Goa vännen min!

Ojoj...oj vad mycket som händer när jag ute i gårdsbutiken och donar... underbara kuddar! Den rosa är verkligen som en bakelse och jag tycker inte alls att de var dyra!!! Brickan också jättefin!!! OM om om ni skulle få för er att köra söderut så vet du vad ni bara måste köra!!! ;) Skulle vara så himmelens kul!

Gillar verkligen din devis... Bada, baka, bara vara...

Kramis Annie

Camillas Foto sa...

Vilken underbar glasbricka, där gjorde du ett fynd!
Ha det bra
Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefina saker du har fått med dig hem. Den rosa kudden var ju helt underbar. Brickan var ju också så fin. Ibland kan man tänka sig att betala lite mer för sakerna, det beror ju på vad det är.

Kramar Ullis

Blåbärs och smultronstället sa...

Vilka vackra fynd. Det är alltid kul att fynda, men ibland blir det dyrt. Vill man gärna ha det så får man nog slå till, annars ångrar man sig.
Kram Susanne

Tulipa sa...

Hej Karin!
Jag brukar också tänka mig en gräns för saker jag verkligen vill ha på auktion. Sen är det ibland lite svårt...
Det är ju snabba bud som gäller och snabba beslut. Ibland fattar man det rätta och ibland fel. Dock känner man sig mestadels som en segrare när man ror det iland eller hur?!
Och mot vissa som köper det mesta kan det också vara roligt att "räcka lång näsa", så de inte lägger beslag på allt!
Var på auktion igår och möblerna blev dyra för det är ju turisttid...
Hade tänkt mig en speciell otroligt vacker kökssoffa, som var det vackraste jag sett på länge...Då hade jag tänkt mig att gå till 1000-1200 kr, men sen lade jag bara av vid 850, hmm, grämer mig lite idag för den var som klippt ur en tidning över vackert habegärligt, helt perfekt sliten och vackert utsirad, nej nu får jag sluta...*ler* (i mina drömmar är den min!)
Dina kuddar var riktigt fina! Speciellt den "cremigtrosa" som hamnade i soffan...
Och det där med att inte kunna glömma,det drabbade ju dig och brickan, som turligt nog fanns kvar! Förstår att du blir glad och nöjd när du ser på den! Precis så det ska vara!

Hoppas ni har lite sol där uppe!

Ha det så gott!

Varmaste kramen Mariette

Lusthuset sa...

Det var verkligen fantastiska fynd du gjorde. Underbara kuddar...Lyckost du som fick dem. Vilket arbete. Visst är det kul att fynda....ibland går det och ibland inte, det är det som är tjusningen. Ha en skön kväll. Kram!

Karin A sa...

Vilka härliga fynd Karin! Kuddarna ser så fina ut och även om de inte var tokbilliga är det ju inte dyrt i jämförelse.

Gillar verkligen ditt armband i föregående inlägg. Så vackert och personligt!

Ha en skön dag!
Kram Karin

Lilla huset på prärien sa...

Vilka underbara kuddar Karin! Jag förstår att du faller för sådana fina och jag kan verkligen uppskatta allt arbete som har lagts ned på dessa. Tycker inte alls att det var dyrt med 150 kr styck, det var ett ganska bra pris ändå.

Det är ju bara det att när jag är på auktion finns det alltid så MYCKET som jag vill ha! DET räcker pengarna inte till... allt som jag vill ha vill säga.

Kram Jenny

LillaFlisan sa...

Åh, jössses så vackra kuddar!
150:- kronor styck kan vi loppisrävar tycka är mycket pengar men när man stannar upp och tänker efter så är det ju egentligen hutlöst billigt!
Precis som du beskriver så kostar ju materialet långt mycket mer och tänk så många timmars handarbete som ligger bakom. Jag tror att dessa små juveler kommer att bli hett eftertraktade om några år eftersom ingen längre har tiden eller orken att skapa nya i samma utsräckning.

Den rosa fick mig allt att dräggla lite avundsjukt!

Förstår att ni var många som slogs om dem......

Men du fick dem! Grattis!

Ha det gott!

Kram

Flisan

P.s. Dina bilder är sååååååå ortroligt vackra. Jag bara njuter....

becca sa...

Hej Karin,

Så fina kuddar, jag gillar din bricka förstår att du åkte tillbaka och köpte den =).

Hoppas att du har det bra, kram Rebecca.

Anonym sa...

Vackra kuddar, speciellt den rosa tycker jag.

Det var allt en mycket vacker bricka du ropat in, inte dyr heller, två 100-lappar... tänk när du går till Ica, vad får du då för pengarna? Om man relaterar till matinköp så är nästan allt man ropar in bra köp. Sen är det ju en annan sak om man egentligen behöver det man faller för? Hmmm...

Kram Eva-Mari

gamla skolan sa...

Oj ! Det var längesen jag var inne på din blogg ! Vilka fina saker du hittade , kudden är söt som en karamell , och brickan är ljuvlig ! Nu får jag titta på dina tidigare inlägg ! Kramar Susanne / den gamla skolan

STENLYCKA sa...

Vilken underbar rosa kudde. Den gjorde sig så bra i din soffa tillsamman med de andra. Tyckte inte det var så dyrt, de brukar bli dyra på auktioner.
Ha en skön helg!
Kram

Katta sa...

Vilka vackra kuddar! Tycker det var ett bra pris på dem ändå. Kram Katta