torsdag 2 juli 2009

Stjärnflocka...

Astrantia major

Stjärnflocka
är en av mina absoluta favoritblommor i vår trädgård. Jag planterade de första för två år sen och nu kan jag inte tänka mig att vara utan dem. I rabatterna väver de sig in bland andra växter och ger en mjuk fyllighet. Den lär ha varit en av Linnés favoritblommor och kallas ibland för Linnés döttrar. Min trädgårdsälskande väninna kallar den Mormors brosch och visst ser den ut som vacker gammal brosch. Jag har en sort som är mörkare purpurfärgad och heter Claret. Den kan ni se i vasen på bilden med mig från marknaden i ett tidigare inlägg.V
acker i färgen är även klematisen Hagley Hybrid som växer vid ett av våra uthus. Blommorna är svagt rosa/lila och stora och vackra. Snart är busken full av blommor, klematis är verkligen tacksamma.
Sista bilden fick bli ett hav av min underbara stjärnflocka!

Hoppas ni alla har det bra i sommarvärmen, vilken värmebölja det är. Idag har nog vi haft den varmaste dagen hittills. Nu såg det ut som om vi kunde få lite regn i helgen, vi får väl se. Det vore ganska typiskt nu när många börjar sin semester äntligen, men regnet skulle verkligen behövas. Här är det ordentligt torrt.

Ha en fortsatt härlig sommarvecka!

Många varma kramar

Karin


Follow Karin Lindström

11 kommentarer:

Kristall & Pynt sa...

Stjärnflockan är verkligen en vacker blomma, och klematis är så dekorativ,jag brukar ta in revor av mina klematisar och ha som snittblommor.
Ha det gott
Kram Sofia

Hannis sa...

Här har det blivit molningt och svalt och regnet faller!
Men det behövs så det gör ingenting=))
Rätt mysigt med regn när man inte behöver sätta sig på cykeln och åka till jobbet.

Vackert med både Klematis och Stjärnflockan.
Färgerna är ljuvliga!

Kram Hannis

STENLYCKA sa...

Jag älskar också stjärflockan, blomman är så vacker. Har din clematis börjat blomma redan, jag har samma sort, men det dröjer nog ett tag till innan första blomman visar sig hos mig.
Ja vi behöver regn men samtidigt vill man hålla kvar det vackra vädret ett tag till.
Kram

Bellavien sa...

Vilken vackra blomma *stjärnflockan* Min klematis gör inget i år! Ibland är det så her på Ö.

Ha ett bra helg

Kram Marion

rosenskära sa...

Här har du en till som älskar de spröda blommorna! Har bestämt mig för att leta upp några syskon till min stora planta, de finns ju i ett flertal färgställningar.

Nu ska vi riva tältet som barnen har haft roligt i några dagar, för nu styr vi mot Ugglarp i en vecka, hoppas att vädret håller i sig!

Stor kram
Lena

Ullis/Leva på landet sa...

Stjärnflocka såg jag första gången förra sommaren och tänkte bara vill ha. Nu hade jag ju alldeles glömt bort det. Tack för påminnelsen och nu har jag skrivit upp det också. kan ju inte heller texta så om du följer länken till Erika så får du ett jättebra tips. Har inte använt märkpenna utan det blev textilpenna. Det är verkligen kul att testa.


Ha en bra helg!
Kram Ullis

Camillas Foto sa...

Vad vacker den är, stjärnflockan, och vilket vackert namn.
Hoppas att du får en bra helg
Kram

Susanne sa...

Javisst är den underbar,,jag köpte oxå mina första plantor för ca 2år sen och nu är det ett hav,,Älskar den..Skulle vilja ha lite fler sorter den som är lite mörkare..Kram till resten av dagen..Nu hänger mörka moln över Fare o jag riktigt känner hur åskan är på väg...Brrr

Lilla huset på prärien sa...

Alltså jag bara måste skaffa mig en sådan där stjärnflocka - de är helt ljuvliga! Min granne sade dock att de sprider sig så och är nästan omöjliga att bli av med sen. Nästan som ett ogräs! Vad är din uppfattning?

Jodå - fjäderpennorna var kvar! Och de stod jag också länge och tummade på kan jag tala om *ler*

Kram Jenny

Guldkant På Livet sa...

Stjärnflocka! Min absoluta favorit just nu, jag klipper in fr min trädgård, även om jag inte har många men de är verkligen vackra och skira... oj vilken fin klematis du har!

Trevlig helg! Mari.

Lissboden sa...

Vilka underbara blombilder du tagit.
Jag håller med dig om att både stjärnklockan och pioner att väldigt vackra blommor.
I natt har det regnat så idag känns luften lite klarare.
Ha en härlig och skön helg!
Kram fran Maria